dijana1*
|
Sve mi je jasno osim navedenog, u zagradi su moji komentari IZVORNA PORUKA: srna001 - jastučnica (jastučnice u Višegradskoj su ok) - papuče za sobu - japanke za kupanje (poneseš jedne gumene i one se brzo osuše) - brijač (pre toga te oni brijaju, ma šta ti rekla, posle od bola ne možeš i da hoćeš, a i šta će ti za par dana) - plastična čaša i mala voda (vode ima u prodavnici dole) - plazma i krekeri (takođe) - asepsol u spreju (?) - ulošci za wc dasku (ja nikada ne sedam na nju, čak ni sa njima) A mm će mi u prvoj poset_____i doneti: - pumpicu (pumpiva nije dobra dok se normalno ne uspostavi laktacija) - dudu varalicu (why) IZVORNA PORUKA: mati Zdravo drugarice sapatnice... Ja sam od jutros bila da dajem urinokulturu i koprokulturu i briseve grla i nosa... A i neka dr mi prepisala metildopu,nisam znala da ide na recept pa sam kupovala. Inace pre nego da popijem lek merim pritisak i zapisujemi to treba sutra na CTG da pokazem dr. Kretanje mi je bas otezano,stomak mi se cini da m ije do zemlje i malo me bolucka od tezine.Jao sto me uhvatila panika... A da... Prilegla sam kad sam dosla iz grada i iskljucila zvono...Mm me zvao deset______ puta i uspanicio se pa umalo nije zvao komsiku da razvaljuje. A onda me zvao na dr br i probudio da idem po dete u vrtic... IZVORNA PORUKA: viking RR Neću da komentarišem ovo drugo jer se nikad nisam porađala pa ne znam, ali želim da kažem da mislim da je uvek pametno imati sa sobom flašicu vode, nema veze što ima u radnji, ali realno nikada ne znate u koje doba ćete biti primljeni i da li ćete odmah moći da trknete do prodavnice. Jedna flašica za prvu pomoć je uvek dobro došla, a za kasnije se lako dokupi. Isto važi i za kutiju keksa. IZVORNA PORUKA: smeško Sve mi je jasno osim navedenog, u zagradi su moji komentari IZVORNA PORUKA: srna001 - jastučnica (jastučnice u Višegradskoj su ok) - papuče za sobu - japanke za kupanje (poneseš jedne gumene i one se brzo osuše) - brijač (pre toga te oni brijaju, ma šta ti rekla, posle od bola ne možeš i da hoćeš, a i šta će ti za par dana) - plastična čaša i mala voda (vode ima u prodavnici dole) - plazma i krekeri (takođe) - asepsol u spreju (?) - ulošci za wc dasku (ja nikada ne sedam na nju, čak ni sa njima) A mm će mi u prvoj poset____i doneti: - pumpicu (pumpiva nije dobra dok se normalno ne uspostavi laktacija) - dudu varalicu (why) IZVORNA PORUKA: Sanjica26 slazem se sa viking. Ma, kakvi da idem do prodavnice, Ponesem I ne mislim. Cak cu da ponesem neku malu cokoladicu u slucaju da mi padne secer. Pozdravljam vas! Odoh da procitam koju stranicu knjige I da spavam, IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: smeško Sve mi je jasno osim navedenog, u zagradi su moji komentari IZVORNA PORUKA: srna001 - jastučnica (jastučnice u Višegradskoj su ok) - papuče za sobu - japanke za kupanje (poneseš jedne gumene i one se brzo osuše) - brijač (pre toga te oni brijaju, ma šta ti rekla, posle od bola ne možeš i da hoćeš, a i šta će ti za par dana) - plastična čaša i mala voda (vode ima u prodavnici dole) - plazma i krekeri (takođe) - asepsol u spreju (?) - ulošci za wc dasku (ja nikada ne sedam na nju, čak ni sa njima) A mm će mi u prvoj poset___i doneti: - pumpicu (pumpiva nije dobra dok se normalno ne uspostavi laktacija) - dudu varalicu (why) Meni je bilo gadno što sam morala da nosim iste papuče na kupanje i posle po sobi, ali u Mišoviću ne dozvoljavaju da doneseš svoje pa ti tamo daju te jedne plastične (koje su mi uništile pete ). Ja sam se sredila pred porođaj i nosila sam brijač sa sobom da imam za pazuh (tamo mi nisu ni spominjali brijanje). Vodu, sok od jabuke i plazmu sam nosila sa sobom (i dobro je da sam barem to imala jer sam ručala oko 2 ili 3 popodne, satima sam čekala na pregled jer je dr bila u sali, pa me slala da šetam da bi videla kako se otvaram, tako da su me u 8 uveče primili, posle 3 sata se porodila, ujutru rano su doneli doručak koji ja nisam jela - neposoljena palenta i šolja mleka (mleko ne volim), probala malo palente i ostavila) Asepsol i podmetači za dasku su mi bili spas. Odmah sutradan sam primetila da ne mogu da mokrim i do uveče sam dobila jake bolove, odmah sam znala da je urinarna infekcija (tek peti dan je bio gotov rezultat uk-ešerihija u ogromnom broju i pesak) tako da nije bilo sile da sam mogla da čučim iznad wc šolje. Sve su to sitnice u principu, sve to stane u jednu kesu, maltene, tako da je bolje imati kod sebe. Iz mog iskustva, vodu ili sok i plazmu OBAVEZNO. IZVORNA PORUKA: srna001 Smeško, Jastučnicu sam nosila i prošli put po savetu njihovog osoblja dok sam još ležala na odeljenju.Čak sam morala da ponesem i svoj prekrivač tj. čaršaf (bilo je leto) zato što su oni bili u deficitu.Nakon porođaja je nisam nosila ali sam se pokajala, njihove su užasne.Naravno da se bez nje može ali eto to je jedino neki moj hir a ne zauzima mnogo mesta u torbi. Japanke su gumene, ne znam koja je razlika a ja sam navikla njih da nosim.Kupim uvek neke jeftine za 200 dindži i posle porođaja ih bacim u kontejner.Gadno mi je da bosa gazim u one njihove kade.Prvi put sam delila kupatilo sa celim spratom a žene krvare posle porođaja obilno a ima ih svakakvih a prošli put sam bila u dvokrevetnoj sobi sa kupatilom što je mnooogo bolje ali opet nikad ne bih zgazila u kadu bosa.Kad izađem iz kade te gume se klizaju užas božiji pa zato da ne bih slomila vrat ja se preobujem u moje kućne klompe, nije mi nikakv problem. Što se brijača tiče ja sam posle dva dana zarasla skroz a najverovatnije se neću ni sad depilirati pred porođaj već brijati što i sad činim.Osim toga nije to pitanje samo gospođice, tu su i noge i pazuh.Meni je lakše brijačem.Smara me da čekam da zarastem dovoljno za depilaciju.Inače sama to završim Silk epil-om.Ja se već sad brijem skroz dole i nije mi problem, radila sam to i prošla dva puta do samog kraja.Legnem na krevet, ispod sebe stavim neku mušemu ili peškir a ispred sebe ogledalo i završim posao.Ako se nakanim da sačekam malo možda iskoristim i epilator.E sad ne znam na koje bolove misliš, verovatno misliš na ranu od carskog reza.Ja sam se oba puta porađala prirodno i oba puta sam imala po neki šav, čak sam kao drugorotka imala kontrakcije prvo veče zbog skupljanja materice pa opet sam pravo sa kolica otrčala u wc da piškim.Odmah sam ustala oba puta i šetala.Meni više smeta samo krvarenje i lohije nego bol.Normalno se sagnem dok se tuširam obrije šta već treba, mislim na noge i pazuh.A da još nešto to što ste izdepilirane ne znači da vas neće briajti ponovo.Ja sam oba puta bila kompletno sređena pa je sestra na pripremama uzela da me brije tj povukla brijačem par puta.Čak sam joj ponudila moj brijač koji sam imala spremljen znajući koja je praksa ona je odbila uz komentar da oni koriste samo svoj.A taj njen je za sve žene fuj.To nam je potvrdila i babica na vežbama.Isti princip kao sa tetom u garderobi kako ti se zalomi. Za vodu se slažem sa Vik, ko će da silazi do prodavnice odmah posle porođaja a drugo kad sam se porodila u pola osam uveče u sobi sam bila u 22h, sestra je ugasila svetlo i rekla laku noć, bez večere, bez vode, bez ičeg.Ne hvala ja više gladna i žedna u bolnici neću biti. Asepsol u spreju je već moj izbor zbog higijene u samoj bolnici.Nisam neki manijak koji ide i sve dezinfikuje ali volim da ga imam uz sebe. Ulošci za wc dasku su više za posle klistira jer u 9. mesecu sa bolovima u toku ponekad je teško ići u toalet "iz visine".Osim toga koštaju 10 din kom. pa neću propasti za toliko a opet ne zauzimaju mnogo mesta. Pumpicu nisam nosila prva dva puta pa sam za malo oba puta nagrabusila.Bebu ne donose redovno i kad je donesu ona je već sita i povuče dva puta i kraj a meni mleko nadođe ja ne umem sama da ga izbacim i tako.Tek drugi put sam savladala ručno izmlazavanje ali sam i tad dobila mastitis zbog zapušenog kanala.Kad su me puštali kući grudi su mi bile kao dve stene da sam imala pumpicu olakšala bih sebi muke a opet kad sam došla kući nisam imal dovoljno za moju ješnu ćerku.Da su u bolnici organizovaniji oko podoja do toga ne bi ni došlo.Sad su mi kanali razrađeni pošto sam prestala da dojim kad sam ostala u drugom stanju pa ću svaki put kad mi odnesu bebu izmlazati sve što ostane da bih pospešila laktaciju jer što se više prazni više se mleka stvara a i manje su šanse da se zapuši neki kanal. Duda-Prošli put kad sam ležala izmenili su raspored donošenja beba, pa su ih donosili pre podne kraće a posle podne po dva ili tri sata ne mogu tačno da se set__im.Donesu je situ i dok spava, kad se probudi ona krene da vrišti gladna, ja joj dam da sisa.Ona posisa sve i hoće još a ja nemam, nisam se izmlazavala u međuvremenu da bi se količina povećala, i onda ona vrišti ostatk vremena.Drugi dan kad je suprug doneo dudu, ona se malo smirila.Nisu sve bebe takve ali moja ćerka je i dan dans halapljiva.Prvih mesec dana dok mi se laktacija nije uspostavila morala sam posle svakog podoja da je dohranjujem.Posle je silala kao što sam već napisala dok nisam ostala u drugom stanju znači više od godinu i po.Inače protiv dude nema ništa.Po savetu stomatologa duda je bolja nego flašica za uspavljivanje a nama je itekako značila. Ako bude neko pisao komentar na moj nemojte da me citirate, postovi budu jako dugi pa će se admini ljutiti!Dovoljno je da me imenujete Eto ja ukratko Nego šta kažete za kladionicu.Ko će prvi Sanjica ili Mati?
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 22.10.2013 22:51:25 >
|