Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 5.8.2010 14:21:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Nije isto, Jele. Ja sam koristila oba. Octanisept je za dezinfekciju, a kod Enbecina (Bivacina) mi je odgovaralo što ohladi i osuši ranu. Ima cela tema o Octaniseptu. Podrum, ako nađeš, obavezno mi javi! Hoću odmah dva! Ali sam čula da se ne proizvodi...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 5.8.2010 14:22:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MASHKA hvala Taške, baš mi znači što si napisala i cene! nego šta su galoplast , vigantol i komprese? baš sam glupava MISLIM da je galoplast onaj medicinski selotejp , Vigantol su AD3 kapi za bebu, a komprese su gazice (za pupak)
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 5.8.2010 14:24:37
|
|
|
|
Jele
|
Ok, nisam znala, samo znam da su ga spominjali u školici. Hoću ondak i ja taj bivacin kada ga toliko hvalite . I da, Podrum Š., nisam ti napisala mrežaste gaćice, jer ih sama nisam koristila, užasno su mi smetale (a nisam od bolova mogla da dignem nogu da ih obučem, a iz sedećeg položaja nije dolazilo u obzir, isto zbog bolova), ali to je u mom slučaju bilo tako, vidim da su nekim ženama bile korisne.
< Poruku je uredio Jele -- 5.8.2010 14:26:13 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 5.8.2010 14:31:31
|
|
|
|
Mama Jeca
|
Pozdrav svim trudnicama i naravno buducim mamama! Vec neko vreme sam clan ali kako mi teme o kojima pricate daju odgovore na sve moje nedoumice, ja se ne javljam. Evo da dam mali doprinos. Pre mesec dana sam se povredila, ogrebala malo kozu na nozi, i potrazila u apoteci bivacin sprej. Kazu nema ga vec dugo, i daju mi ovaj Octenisept. Rana je stvarno zarasla vrlo brzo, ai pitala sam za eventualne rane oko porodjaja, farmaceut koja radi u apoteci mi ga je preporucila kao adekvatnu zamenu za bivacin i za tu namenu. Inace, ja sam u devetom mesecu i krecem u pripremanje svega sto je potrebno tako da mi vasi saveti bas znace.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 5.8.2010 14:43:36
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Meni su mrežaste baš pomogle... Ma sve je to individualno... Što se tiče Bivacina (Enbecina) učiniću sve što je u mojoj (organizacionoj moći) da ga nabavim, jer kao što rekoh sve su ostalo šećerne vodice u odnosu na to. (i sada se setim situacije kada mi je mm to prskao na ranu... ako mu se onda nisam - biće samnom ceo život )
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 5.8.2010 14:51:00
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
Mama Jeco dobrodošla da... Bivacinu nema zamijene definitivno... bilo ga je do maja 2008. godine, već u septembru iste godine nema, ne proizvodi se više...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 5.8.2010 15:45:50
|
|
|
|
*Alexx*
|
Kad ste kod Bivacina - nema ga više, ja pitala pre neki dan u apoteci.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 5.8.2010 15:52:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Devojke , raspitajte se po apotekama , Bivacin je povučen , ali pojedine apoteke prave svoj Bivacin . Mama mi je danas kupila u Vršcu u jednoj apoteci taj njihov "bivacin" , i žene sa kojima je pričala kažu da je jednako dobar kao i original , i da ga kupuju kako za posle porođaja oko epiziotomije , tako i za bebinu pupu . Taj njihov "Bivacin" je baš postao tražen .
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.8.2010 15:10:22
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Evo me iz apoteke, pa ako nekoga zanimaju cene... Multimam lanolin 1178din Multimam komprese 90din tasho, jel ovu kremu koristis?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.8.2010 20:46:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Pahuljice, hajde me pitaj opet za koji dan, nisam još povadila iz kesa sve što sam kupila. Prošli put je bila ta, verujem da je i sada.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.8.2010 21:02:00
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: pahulja76 IZVORNA PORUKA: Tashke Evo me iz apoteke, pa ako nekoga zanimaju cene... Multimam lanolin 1178din Multimam komprese 90din tasho, jel ovu kremu koristis? Ja imam taj i mnogo se vise isplati lanolin nego komprese...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.8.2010 22:41:23
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Pahuljice, hajde me pitaj opet za koji dan, nisam još povadila iz kesa sve što sam kupila. Prošli put je bila ta, verujem da je i sada. tashke hvala nensi
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.8.2010 23:14:36
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 Ja imam taj i mnogo se vise isplati lanolin nego komprese... Da, kada možeš da luftiraš sise. Ali meni su komprese bile zgodne za šetnju po gradu.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.8.2010 23:21:50
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: Tashke IZVORNA PORUKA: nensi27 Ja imam taj i mnogo se vise isplati lanolin nego komprese... Da, kada možeš da luftiraš sise. Ali meni su komprese bile zgodne za šetnju po gradu.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 9:27:34
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Jele Metilergometrin kap Tašo, jel' ovo beše za skupljanje materice? Ne znam, nešto se ne sećam... ovo su neke kapi? kako se piju?kada se pocinje.. nisam nishta pila sa prvim
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 9:52:20
|
|
|
|
pahulja76
|
ribizlice, to su kapi za skupljanje materice, ja sam ih koristila posle spontanog...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 9:55:31
|
|
|
|
MASHKA
|
mene interesuje da li te kapi sve trebamo da pijemo, ili samo neke žene, po potrebi...kada lekar kaže? da znam da li moram da ih kupim unapred?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 9:59:33
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Posle prvog porođaja su mi prepisali (ali su bile druge kapi sa istim efektom)... Pije se tačno odmerena doza kapi. Ja sam prestala samoinicijativno posle dva puta jer sam imala divljačke kontrakcije, koje su bilo još gore kada ih povežeš sa onim kada ti beba sisa... i ostavila sve majci prirodi i sisajućem detetu... bila sam nakrpljena od patronažne, ali baš me briga... U principu mislim da je to individualno.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 10:02:27
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: MASHKA mene interesuje da li te kapi sve trebamo da pijemo, ili samo neke žene, po potrebi...kada lekar kaže? da znam da li moram da ih kupim unapred? recice ti u bolnici, mashka, da li treba ili ne... ne moras kupovati unapred.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 10:02:41
|
|
|
|
MASHKA
|
hvala Podrum, znači bolje da ih ne kupujem unapred dok mi ne kažu!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 10:51:24
|
|
|
|
choopa choops
|
I ja sam ih pila poslije spontanog, a ne sjecam se jesam li poslije porodjaja? Mozda jesam u porodilistu, ali 99% mi se cini da to kuci nisam pila...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 11:18:30
|
|
|
|
Anoniman
|
hvala hvala
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 13:04:40
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: MASHKA mene interesuje da li te kapi sve trebamo da pijemo, ili samo neke žene, po potrebi...kada lekar kaže? da znam da li moram da ih kupim unapred? Ja ih nisam pila,niko mi nije rekao da treba...U bolnici sam 3 dana dobijala injekcije za skupljanje materice i to je to...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.8.2010 13:05:39
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Tashke IZVORNA PORUKA: nensi27 Ja imam taj i mnogo se vise isplati lanolin nego komprese... Da, kada možeš da luftiraš sise. Ali meni su komprese bile zgodne za šetnju po gradu. Ja sam stavljala tufere tako da mu dodje isto kao ikomprese,stavis malo vise lanolina i eto
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.8.2010 22:08:09
|
|
|
|
Jele
|
Sa teme Betanija Novi Sad se nameće zaključak da bi na spisak trebalo dodati i posteljinu, pošto je tamo ne menjaju, pa ko obilno krvari, ležaće u tome onoliko dana koliko bude ostao, tj. ostala naravno, pa bilo to 2 obavezna ili više... Ili recite muževima da donesu.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.