Nena81 -> RE: Kamperski vodič za porodilište (2.3.2010 17:47:12)
|
Narode o kakvim podmetacima pricate ? Ja se porodih 2x za dve godine i ni jednom nisam nosila podmetace, posteljinu i sl. Porodila sam se u Visegradskoj u septembru, a ne verujem da se nesto bitno promenilo od tada. Kako prvo i prvo mozda sam vec dala savet, nisu mi dali da u porodiliste unesem celu torbu uredno spakovanu jos na pocetku 9 mes. Morala sam sve tamo u hodnuku da prepakujem u kese : ulosci,licna higijena( sapun pasta, cetkica) peskir, plasticna casa, dokumenta. Znaci nista mobilni (ja sam ga prosvercovala na dnu kese), flasica sa vodom, novcanik i sl.te stvari ce vam neko direkt donetiu sobu kada porodjaj bude gotov. Mrezaste gace su bacanje para, ja sam ih samo prvi put kupila, dr to uopste ne traze, mrezastih ulozaka ce trebati na tone, za ranu rivanol mada je i on sada izbacen, ako ste secene ili nedaj boze popucate kao ja (grlic ) onda povidon jod. Ja sam na savet mame kasnije na ranu stavljala kantarionovo ulje kupljeno u apoteci, i konci su sami se izmileli kada im je bilo vreme.
|
|
|
|