Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 16.12.2009 17:40:09
|
|
|
|
anuksunamun
|
plus ja sam pila orvagil da odlozim ciklus....tako da je taj period oko 17 dana....a do tada sam se i ja vec super osecala....
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 16.12.2009 17:44:53
|
|
|
|
cipiripi
|
7 dana nakon zahvata ....tako je bar u normalnim okolnostima ako imas bolove u toku seksa, krvarenje, iscedak..suzdrzi se jos malo. ako se to nastavi..pitaj docu sta dalje...
< Poruku je uredio cipiripi -- 16.12.2009 17:45:50 >
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 16.12.2009 18:17:39
|
|
|
|
mimi76
|
Hvala i ja vama želim
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 19.12.2009 21:06:41
|
|
|
|
anuksunamun
|
cipiripi draga,ne mozes nakon sedam dana jer tada tek skidas gazu sa rezova-mislim ipak je to operacija koja se radi pod totalnom anestezijom...plus treba i organi da se vrate u normalu,sto zbog gasa kojim su te napumpali tokom operacije da bi bolje videli organe ,sto zbog iritacije organa instrumentima ....mislim sve mo mi ovde mlade:):)ali regeneracija ne moze biti potpuna nakon sedam dana...
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 19.12.2009 23:12:42
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR IZVORNA PORUKA: ika86 Pre 15 dana radila laparaskopiju ostecenog jajovoda. Doktori su mi ukazali na to jer ne mogu da ostanem u drugom stanju. Da li neko zna posle laparaskopije koliko vremenski ne smeju da se imaju seksualni odnosi i kad mogu da ocekujem da ce se desiti nesto. Ima li ko slicno iskustvo. Pomozite mi. Zahvalna Hajde devojke, pomagajte koje znate odgovor Meni su rekli 4 nedelje nikakve aktivnosti, predpostavljam ni seksualne
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 19.12.2009 23:56:11
|
|
|
|
gagana83
|
Ja se ne secam sta su mi rekli nakon laparaskopije za odnose,samo znam da su mi je radili 3.12 a bebu smo napravili negde oko Nove Godine,ali sigurno nisam cekala 4 nedelje!
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.12.2009 1:02:04
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: anuksunamun cipiripi draga,ne mozes nakon sedam dana jer tada tek skidas gazu sa rezova-mislim ipak je to operacija koja se radi pod totalnom anestezijom...plus treba i organi da se vrate u normalu,sto zbog gasa kojim su te napumpali tokom operacije da bi bolje videli organe ,sto zbog iritacije organa instrumentima ....mislim sve mo mi ovde mlade:):)ali regeneracija ne moze biti potpuna nakon sedam dana... tako kazu ... e sad...verovatno je sve individualno..ja samo prenosim iskustva od mojih poznanica.. a to sto ti pricas je logicno...
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.12.2009 7:57:54
|
|
|
|
anuksunamun
|
uostalom neko ima samo jedan rez a neko tri ...verovatno i od toga zavisi :):0
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.12.2009 8:22:23
|
|
|
|
Suncicabg
|
Ja sam imala 3
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.12.2009 8:29:21
|
|
|
|
anuksunamun
|
i ja sam imala tri ...posle sedam dana nisam bila ni za sta ali posle 15-16 sve super...ne mora se cekati nesto duze...za mucenje...zene su najplodnije 3-6 meseci nakon produvavanja jajovoda
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.12.2009 8:36:02
|
|
|
|
Suncicabg
|
I ja sam bila ok posle 15tak dana, ali ipak nisam imala nikakve aktivnosti. Da sam znala
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.1.2010 16:07:45
|
|
|
|
dunja RR
|
cipiripi draga ti nisi radila laparaskopiju?
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.1.2010 16:31:24
|
|
|
|
cipiripi
|
radila sam celioskopiju, noviju metodu nalaz b.o.
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.1.2010 16:38:10
|
|
|
|
dunja RR
|
znam za celioskopiju, ali ipak nije efektna kao laparaskopija, pre svega što se tiče jajovoda ...npr u slučaju endometrioze.... ...moj dr kaže da nisam odradila laparaskopiju, za VTO ne bi imala nikakve šanse, jajovodi mi za VTO ne trebaju, ali onakvi kakvi su bili kod mene-ne bi da li šansu... tj ako su ispunjenu tečnošću i izuvijani, tečnost se povremeno izliva i spira oplođenu jajnu ćeliju, zato je u nelkim slučajevima laparaskopija jedina efektna metoda....pre VTO, ali dok se ne uradi i ne zna se...
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.1.2010 16:43:56
|
|
|
|
cipiripi
|
ne bih ti znala reci.. znam samo da je kod mene sve ok sto se tice toga..
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 20.1.2010 17:01:32
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi ne bih ti znala reci.. znam samo da je kod mene sve ok sto se tice toga.. ok, baš razmišljam nekoliko dana o tome da te pitam...ali nikako da se setim
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 21.1.2010 19:06:57
|
|
|
|
jance
|
My smo pokusali 3 nedelje posle laparoskopije da imamo odnose...naravno vrlo oprezno... mogu da kazem da mozda nisam morala ni toliko da cekam...ali 3 nedelje i odnos je bio bezbolan definitivno! (posto sam imala endometrioticnu cistu na levom jajniku, svi dotadasnji odnosi su bili malo bolni)
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 1.2.2010 10:24:34
|
|
|
|
zvezdica009
|
da li neko zna koliko kosta ta laparoskopija ?
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 1.2.2010 10:29:37
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: zvezdica009 da li neko zna koliko kosta ta laparoskopija ? u Gradskoj bolnici je besplatna, u Frontu je čini mi se oko 20000-25000, a privatno verovatno još skuplja....
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 1.2.2010 12:20:51
|
|
|
|
zvezdica009
|
Hvala Dunja, moram se raspitati za NS kakvo je stanje, a nadam se da ce se javiti neko ko zna koje su cene u bolnici i privatno
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 1.2.2010 16:49:59
|
|
|
|
jance
|
zvezdice, ja sam radila laparoskopiju u Betaniji krajem aprila prosle godine i platila sam 18000din. Za privatnike sam se interesovala samo u MC bolnici a tamo je tada bilo od 1200 do 1500eura.
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 4.2.2010 11:49:14
|
|
|
|
zvezdica009
|
da li je neka od vas pila neke tablete za odlaganje menstruacije zbog laparoskopije?
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 4.2.2010 11:51:40
|
|
|
|
daca77
|
Ja sam pila pre klasicne operacije tabl.primult nor 2x1,10 dana i posle 2 da je stigla i otisla i ja zatim u bolnicu na operaciju...
|
|
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 4.2.2010 12:07:40
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: zvezdica009 da li je neka od vas pila neke tablete za odlaganje menstruacije zbog laparoskopije? ja sam radila slicnu metodu-celioskopiju, i nisam pila nista osim antibiotika dan pre intervencije...i do kraja pakovanja posle..
|
|
RE: laparaskopija u ginekologiji 4.2.2010 13:30:37
|
|
|
|
zvezdica009
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Ja sam pila pre klasicne operacije tabl.primult nor 2x1,10 dana i posle 2 da je stigla i otisla i ja zatim u bolnicu na operaciju... daco nisam te razumela, da li si pila taj primolut nor da bi odlozila menstr. ? meni su rekli da to pijem da mi vestica ne bi dosla sad jer treba da mi rade laparoskopiju
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Najlepse imeLJuBiPKoje Vam je ime lepše?Emilija (
46%)
Helena (
54%)
Ukupan broj glasova: 100Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!