Peace* -> RE: Mobing (24.11.2021 8:05:25)
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Da li mislite da sam "duzna" da radim posao umesto koleginice koja je dala otkaz? 2 meseca je bila na bolovanju,ok,ja sam radila...vecinu stvari prvi put....nismo znali sta ce biti sa njom..ali on ocigledno nema nameru da nekog zaposli..a to nije moj domen posla,komercijala... Stalno mi nabija na nos,kad odbijem,kaze to je za dobrobit firme,sto se bunis? Jel radiš za platu ili na %? Ako radiš na %, pa imaš koristi od dobrobiti firme - ok, ako radiš za platu, iskreno, šta tebe briga za dobrobit fimre? Ti možeš da preuzmeš kolegicin deo posla kada se tvoja plata uveća za koleginicinu platu, jer, radiš za dvoje. Ja sam godinama trpela svoju šeficu tako. Svaki dan išla sa grčem na posao. Po njenom koraku ujutru kad dolazi na posao sam znala kakav dan me čeka. Bio je pakao. I nije se završavao radnim vremenom, već telefonskim pozivom nakon radnog vremena koji je trajao satima svaki dan. Promenila sam posao. U okviru fimre, ali neko drugi mi je postao šef. Moja naslednica je na drugom sastanku ustala i rekla "ne moram ja ovo da trpim", izašla i zalupila vrata. Šefica nikada više nije digla glas na nju. Jbg, nismo svi isti, ja to nisam uradila godinama. Hoću da kažem da sa takvim ljudima mora drsko i bezobrazno jer drugačije ne razumeju.
|
|
|
|