Maslacak15 -> RE: Carski rez sa spinalnom anestezijom (11.12.2012 18:31:40)
|
IZVORNA PORUKA: Kalisi Zbog toga što se daje u kičmu mora 7 sati mirno da se leži, da se ne podiže glava jer su kažu jaki bolovi u leđima i glavi, gotovo neizdrživi ako se toga ne pridržavate. Ovo je tip postova koji samo sire uznemirenost i paniku. Hvala Tiziani i Joletu 82 sto su pojasnile pojmove, pa to vise necu objasnjavati. Samo da kazem, da sam ja primila CSE, znaci kombinovani spinal+ epidural za postoperativni menadzment bolova. Samo davanje nije bilo neprijatnije od injekcija antibiotika koje sam dobijala kao dete u straznjicu u dispanzeru doma zdravlja. Stvarno nista specijalno. Spinal je popustio par sati posle porodjaja, lezala sam samo 2 sata u sok sobi gde su pracene vitalne funkcije i odmah prebacena na odeljenje/ normalnu sobu zajedno sa bebom. Nisam morala striktno da lezim, tj bilo mi je podignuto uzglavlje od prvog momenta. Nisam imala ludacke glavobolje ni vrtoglavice ni ostale stvari koje kazu. Naravno rana je bolela, prvo ustajanje je bilo neprijatno, ali sve u normalnim i ocekivanim okvirima. Posto se ovde prakticno svi carski rade u spinalu, opsta je bas izuzetak, znam bar cetiri zene koje su se porodile i nijedna nije imala lose iskustvo. Prema tome, pricajte ono sto definitivno znate, a ne sirenje carsijskih poluistina koje samo plase trudnice.
|
|
|
|