Lepterija
|
Simptomi? To je bas cudo, cas kukam kad ih imam, cas kukam kad ih nemam. Najjaci su bili dok sam cekala betu - pojacani mirisi koji se pretvore u mucninu, bolovi taj dan kad sam trebala dobiti, ogromni i prodjose za dan. Bila sam sigurna da sam trudna i zato uradih test 10. dpt. Negde do 8-9. nedelje nisam imala gotovo nikakve simptome, mucnine nikako, ni bolove, samo zatvor i podrigivanje, stomak ujutru manji, a u toku dana samo raste, tj. creva rastu. Grudi mi nisu naduvene, samo bradavice strce li strce i nerviraju me. Stomak je poceo da se vidi oko 6. nedelje ( ja nosim blizance). E onda u 8.9. ne znam tacno, dobijem alergiju i ne znam od cega, trajala 2 dana pa prosla. Oko datuma kad bih trebala inace dobiti bolio me stomak, blago bockanje u materici i jajnicima ( da znate vi u 8. nedelji da se ne cimate). Onda mi jedan dan izasla roza kapsula od utrogestana, umrla sam od straha da je kvrarenje, ali ne bi vise toga. Ove nedelje su mi se izgleda poceli istezati ligamenti, jajnici bole, kao potkoceni, dva dana mi leva prepona bila skroz nekako ukocena, nikako nisam mogla naci polozaj da ne boli. I sad trenutno imam samo to kocenje jajnika, nadutost jos traje, bradavice strce, mucnina nikako, pa se onda zabrinem da li je sve u redu. Inace, ja sam odlucila da ne radim dabl (imam 31 g), ici cu u Leskovac na ultrazvuk, da me oni malo detaljnije pogledaju u 12. nedelji, to je za 15-ak dana. Toliko o simptomima.
|