RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 12:21:09)

Eto Ksena[sm=bravo.gif] po jutru se dan poznaje,lepo se provedite danas za rođendan
Mi bili napolju,Viktor i Stefan su se toliko jurili i igrali napolju jedva sam ih uterala u kuću...sada nam i seka došla iz škole pa nam priča šta ima novo u školi[sm=smiley36.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 12:43:56)

Jeedva sam ih poterala na spavanje i to uz izgovor da ih ceka Snesko napolju pa da pozure [sm=jezicek.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 12:52:28)

I ja ovog mog treba da uspavam a neće da čuje,sedi sa sekom i gleda crtani

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 12:53:50)

Moj dever je sedeo i sedeo, jadan on... Zena ga iskoristila da dobije dete i sad ga sutira a on naravno pati za detetom, mala je godinu ipo.....umorih se bas od price i saveta i svega toga [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:02:08)

jeste li videle ovo

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:12:06)

Suuuper .. vise me nista ne iznenadjuje nasa drzava je kanta za otpatke! Znaci i mene su trovali...

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:13:59)

Ksena pa ovo je strašno...šta reći,ostala sam bez reči[sm=smiley13.gif]

Rosita -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:18:55)

Moja dr nikako nije htela da mi ih da, isli smo do max sa utrogestanom, ali njih nije htela. Al eto, i utrogestan ce da zabrane.

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:26:21)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Suuuper .. vise me nista ne iznenadjuje nasa drzava je kanta za otpatke! Znaci i mene su trovali...

Nisi jedina,i mene su

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:54:41)

Bar dan žene
Strašno ovo za lekove...ja sam u početku koristila utrogestan do 12 nedelje, pa mi je dr uveo ponovo u 18 nedelji i dobila sam jezive bolove mioma, koji su počinjali neposredno nakon stavljanja,a posle 3 tablete nisu ni prestajali.. pa zamalo završih na tokolizi...al što kaže moja privatna dr..ni za utrogestan se ne zna još sve, a šuška se da će da ga povuku (to je bilo avgusta prošle godine) i rekla mi da obustavim utro, jer ne svrhu kad posteljica luči progesteron i da je vrlo moguće da je od "predoziranosti" miom jače prokrvljen i nabujao pa zato toliko i boli (btw nisam mogla 3 koraka iz kreveta do wc) eto ja sam prva koju ona zna da joj se to desilo od utrića...a pošto se znalo za moj miom i pre trudnoće praćen je redovno i za te dve nedelje je sa 4,5 cm narastao na 10! Tek posle porodjaja se smanjio na 5 sa 6 i sad je toliko.....a saznaćemo za par godina čega je sve bilo...Strašno..mi smo vazda bili teritorija za experimentisanje po raznim pitanjima...al da ne off-ujem više, izvinite, baš sam se iznervirala sad kad se set_im svega....
Mi opet odvalile sa spavanjem, pa bile kod kume u komšiluku na kafi...T opet plazila jezik na pahulje[sm=smiley29.gif] evo je sad spava, a ja malo da vidim šta se radi...

Anoniman -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:55:48)

mislim da je najgore od svega sto nastavljaju da prepisuju, a vec su sigurno obavesteni o posledicama.
mada, sa druge strane, ne znam kako onda resavaju problem sa kontrakcijama ako ne postoji neka zamena u vidu leka.
sto se utrogestana tice, ovde se daje samo do 12. nedelje i to ne uvek (ja sam htela da mi dr prepise, ona nije htela, rekla da nema potrebe).

serpica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:56:22)

Ovo je jezivo,a onda kad se nesto desi te anomalije,te poremecaji,te ispitivanja..prodaju m za bubrege.
Sva sreca te ih nisam pila a sta da kazu one zene koje su maltene od pocetka trudnoce na tim lekovima,I kakvo je zdravlje te dece koja su rodjena a cije su majke pile ove lekove?[sm=smiley13.gif]

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:59:15)

Pa šerpi onda se desi đak prvak umro od srca na fizičkom...mislim niko to nije rekao da je od toga..al eto šta ako je od toga[sm=zmeden.gif] a dete bilo "zdravo" ceo život ništa nije nađeno...takve stvari koje dotle idu neće još bar 20 godina biti objavljene...a možda i 50 kao i sve državne tajne...

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 13:59:37)

Videla sam ovo juce...Ja nisam nista koristila u trudnocama, bilo je sve ok. Jadni mi, sta reci...

viktori -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 14:07:05)

E zamalo da mi da dr, jer sma od sedmog imala bolove i ja joj kazem sta sve ima od bolesti i da ne bih da rizikujem. Kaze ok al onda moras da mirujes i tako sma ja spavala jela i blejala. Inace sma koristila utrogestan pa bas bas duuuuugo. Kakve cne 12 nedelja mnogo sma ja to koristila skoro do sedmog, al bas cu da vidim stavljala sdam ih do 5 a posle pila...Jao kad se setim kako je to bre sve gadno. U devetom, iskidana materica (posle videli) bolovi ja ogromna ne mogu da se krecem al grlic kao kamen. E da tek cemo videti sta smo i kako uradili i mi i nasa deca. Pa sta mislite da je ovoliki stepen kancera za dzabe bas kod nas. Ma da stres, kako da ne samo se mi stresiramo...
Nego da ne mracimo vise.
Moje dete spava. Legao u 18, ustao u 03H i maltretirao mamu do 07h, pa ga tata preuzeo na dva sata i ondak opet mama [sm=smiley29.gif] Al videh bas mu je natekla trojka dole (ocnjak) i sad je samo pitanje trenutka.
Danas nismo jeli snegic jer nismo ni isli napolje. Danas nam je slow day
Ksena srecan rodjis!

Sanchy -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 14:33:51)

Ja koliko sam razumela,ginipral ostaje u hitnim slucajevima na tokolizi u bolnici e sad ko ce kako proceniti ko je hitan slucaj,koliki su kapaciteti nasih bolnica itd,to cemo videti,,,,ja nesto sumnjam u sve ovo,pogotovu sto lekovi zamene ne postoje..,znaci vracamo se prirodnom toku trudnoce ,sta ce nam onda doktori uopste..videcemo.....

Anoniman -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 14:39:32)

pa ako u principu ne moze da pomogne, zasto koristiti bezveze? kazem, ja sam pod uticajem prakse u srbiji bas insistirala na utrogestanu, a dr je insistirala da mi ne treba, iako sam imala manje krvarenje. u prvoj trudnoci mi je dala utrogestan, pa mi nista nije pomoglo i imala sam spontani.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 14:50:39)

Sanjice,javi se kako je prosla revizija!

Nimfa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 14:50:49)

uff sada sam procitala ovo za lekove,pa ovo je strasno. Meni je doktorka prepisala utrogestan pre dve nedelje( ja sam inace tada usla u sedmi mesec),nisam ga pila planirala sam da pocnem da pijem ovih dana ali sada stvarno ne znam [sm=zmeden.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 14:52:52)

Ma mi mu dođemo kao neki labaratorijski miševi na kojima se sve isprobava,strašno je šta sve uzimamo kao lekove a da i neznamo da je to štetno.
Ja spremila ručak i uspavala malog stefana.Sada treba da nam doće moj tata pa da posle zajedno idemo kod moje sestre na rođendan

Sanchy -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 14:53:31)

IZVORNA PORUKA: ksena

pa ako u principu ne moze da pomogne, zasto koristiti bezveze? kazem, ja sam pod uticajem prakse u srbiji bas insistirala na utrogestanu, a dr je insistirala da mi ne treba, iako sam imala manje krvarenje. u prvoj trudnoci mi je dala utrogestan, pa mi nista nije pomoglo i imala sam spontani.

Ja sam vec pisala na temi o tome pa da se ne ponavljam,meni licno je definitivno pomogao ginipral a i utrogestan,da ih nisam koristila ne bih iznela trudnocu i to je moje licno iskustvo u koje nimalo ne sumnjam,,,takodje ako ti lekovi ne pomazu to cemo sada kada ih izbacuju iz upotrebe i videti u praksi

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 14:55:55)

Meni nisu radili reviziju. Dosla je nacelnica i rekla da nema potrebe kad je uradila ultrazvuk. Dosla sva srecna sto idemo kuci. Zove me pedijatar da ne mozemi kuci zbog Sofije. Krci joj u nosicu i bljucka. Imala je zuticu, ali posto sisa stanje se popravilo. Moraju da je prate da urade krvnu sliku, pa u petak kuci. U petak da urade test kareotip koji se ceka dugo. Citala sam o tome i nije mi dobro.[sm=smiley13.gif] Danas je dobro. Dosla je dr da vidi kako sisa i zadovoljna je. Ona veruje da je sve ok.
Posle mi kaze ginekolog da ja idem kuci, a beba da ostane. Nisam htela jer hocu da je dojim. Nece vise da je dohranjuju.

Anoniman -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 15:00:37)

sanjice, bas se mucite, ali proci ce i to, bice sve ok!

sanchy, pa van srbije se ocigledno ne koriste toliko i tako cesto. sem moje price sa utrogestanom, secam se i tamo u temi o krvarenju kad je sani krvarila i isto joj tamo lekari nisu hteli dati utrogestan i sve je bilo ok.
za druga dva leka ne mogu da govorim, nisam imala licnog iskustva i sigurno je pitanje kontrakcija nesto drugo u odnosu na krvarenje. zato sam i pitala sta ce biti i kako bez tih lekova, mislim kako se resavaju takvi problemi.

Sanchy -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 15:12:49)

Ocigledno nikako,postoji dabroston ili dulfaston koji daju umesto utrogestana i mislim da ce njega sada da forsiraju a mislim da je daleko opasniji od utrogestana i stvarno ne znam odakle ta prica dolazi,ali dobro,,kao sto rekoh videcemo..a za ove tokolitike ne postoji zamena,zato i napisah cemu onda doktori ako nemaju cime da pomognu u slucajevima prevremenih kontrakcija osim hospitalizacije pa tamo na tokolizu a realno koliki su kapaciteti nasih bolnica..licno mi se to nista ne dopada ali naravno vreme ce pokazati da li sam u pravu ili gresim...

vonavoj -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (27.11.2013 16:26:48)

ja sam pila i utrogestan i ginipral,i verujem da su mi pomogli..jer sam imala bolove i grlic mi se skratio i razmeksao!
Sanjice,kakav je to test[sm=zmeden.gif] zbog cega ga rade?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>