RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 16:17:56)

Evo i teme [sm=bravo.gif]
Zdrava i lepa kosa

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 16:20:30)

Jovice, taj sapun se prodrlja rukama i sa tom penom pere kosa. ne koristi se regenerator. Posle dva "sapunjanja" kosa se propere vodom u koju se doda ili malo sirceta ili limun. Dobije se uputstvo. Ja sam stavila limun, to mi je prirodnije. I posle sam jos isprala. Posle prvog pranja nisam primetila nista specijalno, jedino mi je kosa bila cvrsca i stvarno delovala malko gusce nego inace a koza glave prodisala. E taj osecaj ne umem da opisem, prosto mi je prijao. Nista me ne svrbucka sto je ranije bio slucaj! [sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]
viviveki, napisah manna, sapun zdravi pramenovi. Imaju jos nekih i sa limunom ali meni se ucinilo da ce mojoj kosi vise prijati ovaj.
Jao meni, odoh u off, izvinjavam se [sm=smiley9.gif] Prebacite ovo u tu temu, davila sam i tamo...
Uf, bebac me napada, ne da mi da piseeeem!

Anoniman -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 16:31:10)

ooo, kad ste toliko ispisale! mi bismo kupili masinu da imamo gde da je stavimo, ali nemamo, a uz to smo i podstanari pa nikad ne znas gde ces se seliti i kako ce biti. a i zaova mi je rekla da bi mi dala svoju staru kad bismo imali gde da stavimo (nije ona ni toliko stara, nego su se oni preselili u novu kucu pa imaju i novu kuhinju [sm=smiley1.gif])
mm otisao po neke kolace. dok stignem do nutricioniste nabicu jos koji kg za skidanje [sm=jezicek.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 18:14:54)

Joj ja evo sad opet završila sa pranjem sudova..ovi moji pojeli po tri porcije sutlijaša,obožavaju ga....a ovaj mali dohvatio cimet pa ne samo što je sipao po sutlijašu nego i po krevetu,celu kesicu je prosipao tako da sad moram i usisavati[sm=hudicek1.gif]

serpica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 18:22:01)

Moje dete sa bakom sprema neke cokoladne keksice a ja sam na dijeti[sm=smiley19.gif] pada kisa inace bih izasla da setam dok ih ne pojedu

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 18:31:31)

E Šerpice zato ja još nisam ni počela da držim dijetu,svaki dan mojima spremam nešto slatko, a kako da spremam a da ne probam i ja[sm=zmeden.gif] Pokušam ja da napravim njima kolače a da ja neprobam ali nemogu da izdržim pa se najedem

jovicaa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:02:20)

joj zene ni ja nikako ovih par kg viska da skinem... nesto sam jesna ovih dana.. dzaba mi i sat vremena i vise hodanja dnevno, i sve aktivnosti, kad jedem kao prasica[sm=smiley30.gif]
torbice taj sapun je onda super, ako zamenjuje i sampon i regenerator i pakovanje.. mozda i ja uzmem... mada meni se ne masti bas prerano, ali sa ovom paz frizurom moram svaki treci dan da je ooperem

adulence -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:32:03)

Dobar vecer...evo ja uspavala smizlu,ispratila mm na posao,pa razmisljam da uzmem da pisem neki seminarski...hehe...ja danas stadoh na vagu,kilo manje,nisam na dijeti,ali moram da priznam da u poslednje vreme vodim racuna sta sa cime jedem...hehe...

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:34:23)

Helloo devojke, kako ste?
Moje cure danas popodne nisu spavale, bili nam baka deka i uja, pa smo presisali vreme za spavanje pa reko ne moraju, H je posle oko 17 bila Haooos nervozna ali izdrazala je. Zato su od 19h u krevetu vec bile [sm=smiley1.gif]

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:40:23)

ASN i moje dupence je samo jednom danas spavalo jedva preko sat ipo i evo je vršlja ..mi ležemo u 9, al i ona će ranije večeras..ne može da izdrži...kad baksušče nije htelo da paVa[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:44:30)

Moji su na pozicijama [sm=smiley36.gif], svekrva mi je stigla pa ce narednih dana biti lakse. Ostace par dana. Najvise ja to iskoristim za skitnju, priznajem.[sm=smiley1.gif]
Adulence, pametni stvar si rekla, ja sam po hrono principu posle treceg porodjaja brzo vratila staru kilazu, bez dijete, samo pravilno kombinovanje. [sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:46:57)

u sustini ja nemam problem sa kilama, to je vise moja fiksacija da imam 3 kile manje, mislim svi mi govore da je ovako ok. ali ja se osecam debelo, kada znam sta sam sve pojela.... to je vise psiha.
aleks me je upravo zatvorio u sobu sa sobom i rekao: "nema vise udjenja. nema vise bake"
ja u soku, valjda se uznemirio sto smo juce isli u grad, nemam pojma sta mu je[sm=smiley36.gif] mozda su se posvadjali..[sm=smiley36.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:47:52)

Kod nas devojke uvek krecu u 20h na spavanje, mora se... [sm=smiley36.gif] i brzo zaspu ipak ujutru rano ustaju.
Torbice do kad je sveki tu da kafenisemo [sm=jezicek.gif]

adulence -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:52:03)

torbice znaci hrono ishrana je zaista ok,proucavala sam je dosta,ja ipak imam viska,mada znam da to nije puno ,od pre trudnoce imam samo 1 kg danas se merila,ali valjdalo bi jos malo spustiti kilazu jer sam se i pre trudnoce malo podgojila...

Moiraina -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:55:27)

Mali odavno u krevetu (nije spavao popodne pa se komirao ranije), starijeg mm upravo kupa i on će sada u krevet.
A što se tiče kg viška, joooj, moja bolna tačka. Posle prvog porođaja mi je trebalo godinu dana da kg krenu dole, posle toga sam vrlo brzo smršala, pre druge trudnoće sam imala manje kg neko kada sam prvi put ostala trudna. A sada.... radim, hranim se neredovno, nezdravo (na poslu, kući baš pazim šta ću da kuvam baš zbog dece), iiiii.... imam 7 kg više neko pre trudnoće. U pola svoje garderobe ne mogu da uđem i to me baš, baš nervira.

jovicaa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 19:58:55)

citala sam malo o hrono ishrani. ali ja nisam nikada pratila nikakve rezime, dovoljno mi je samo da smanjim malo kolicinu i smrsam.
mi u 9 poteramo nase u krevet, malo se mlatimo sa aleksom, obicno do pola 10 i onda spavaju.. to je najvise sto sam postigla do sad.
ali torbice moraces da mi odrzis kratak kurs o dovodjenju spavanja u red, zato sto mi stvarno ne mozemo da ih uredimo, ne znam zasto, ovako stvarno ima reda, ali sa spavanjem haos.
sad smo prebacili nas krevet u spavacu, pa cemo spavati opet sa njima u sobi. mozda to pomogne.

pocahontas -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 20:05:53)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Moji su na pozicijama [sm=smiley36.gif], svekrva mi je stigla pa ce narednih dana biti lakse. Ostace par dana. Najvise ja to iskoristim za skitnju, priznajem.[sm=smiley1.gif]
Adulence, pametni stvar si rekla, ja sam po hrono principu posle treceg porodjaja brzo vratila staru kilazu, bez dijete, samo pravilno kombinovanje. [sm=smiley1.gif]

kad pijemo kafu???

Anck meni bilo strava na koncertu :D bas sam i ja mislila da l cemo se sresti!

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 20:06:52)

dobro vece mame. Moja pajki standardno od 8 ko svajcarac. Ja necu da pricam o kilama[sm=smiley36.gif], dame iz NS su videle da imam problem hehehe...O odeci tek necu da pricam. ali sto kaze jedna moja komsinica sve zavisi kako nosis svoje kile. Ja se nekad osecam super a nekad uzasno. Iskreno vec sa 75kg izgledam sjajno jer nisam ni visoka ni niska ali do svojih 60 idealnih sa faxa mislim da nikad necu doci ponovo.[sm=smiley19.gif] U svakom slucaju mislim da imam oko 30 kg viska tako da eto malo da se utesite mame.

Nego ja sa World treba da popricam o sioforu. Jao treba opet da radim insulin prenaste i postprandijalno i bojim se iskreno da mi rez nece valjati. Radila sam analize kad je dunjai mala 4 meseca i tad je sve bilo ok i sto kaze World insulin sa regulisala ishranom,bas sam pazila sta jedem (ali nisam smrsala[sm=smiley29.gif]), a iskreno u poslednje vreme uopste ne pazim. Uzas jedan, ako ima slatkog u kuci gotovo je, a ja cak vise volim slano od slatkog tako da je to za mene jakoooo cudno i stoga mislim da mi se opet insulin poremetio.

Meni isto sveki dolazi sutra. Pa eto ako ste za druzenje mozda i ja mogu lepo da se iskombinujem bez Dunjice.

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 20:08:18)

Dobro veče mame....blago tebi Torbi kada imaš takvu sveki,ne kažem ni je ni moja loša samo je mnogo stara pa nemogu da tražim a ni da očekujem neku pomoć od nje,zato kažem da se takve kao što je tvoja sveki razmnože[sm=bravo.gif]
Moji još nisu ni počeli da se spremaju za spavanje,gledaju sa tajom neki film a ja peglam

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 20:17:07)

Odoh sad sa mm da pogledam jednu dobru komediju...kuckamo se posle il ujutru...kisssssss

Moiraina -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 20:26:30)

A sad vidim da ste pisale i o mašini za sudove. U starom stanu nismo imali gde da je stavimo, kupili smo je tek pre par meseci. I sada više ne znam šta bih bez nje [img]http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/girl_in_love.gif[/img] Sve stavljam u nju, šerpe, lonce, pleh iz rerne, ma sve! Uzela sam neku Bosch za 12 kompleta, ima mesta u njoj koliko hoćeš, uključim je uveče pred spavanje i ujutru sve čisto.

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 20:35:41)

Hej drugarice!
Anck, Poc, tu je do cetvrtka! Mada, od sutra svi u vrtic, pa sam fraj. Samo da budu svi zdravi.
Viviveki, sveki mi je super, dodje jednom u dva meseca otprilike (mada je bila sad pre mesec dana) i napravi mi generalku pa ja posle odrzavam. Sve ono - ribanje stepenista, prozora, kojih imam surnajst na tri nivoa, sve ona to pozlati, ziva bila. Nije bas mlada ali drzi se, 1947 godiste.
Jovice, ja ti ispisah onomad u temi spavanja ali mislim da je to kod nas dobro proslo sto su klinci od prvih dana u semi, cim smo izbacili nocne podoje. Najlakse je kad od starta postavis rutinu nego posle ispravljati krivu drinu. Kad su pokusali da vrdaju, bilo je, ok, u krevetu ste, cutite i brojte ovce! A ja mislim da zasebno treba da spavaju, dolazice ti nocu opet kad ste blizu. Meni nijedno dete jos nikad nije doslo u krevet. Ovo dvoje su u sobi preko puta, nismo mi daleko, ali prosto nikad nismo to dozvolili, jedino kad ustanemo pa se onda kolektivno mazimo i igramo. Vi ste Aleksu popustali i sad on zna da moze. Ne znam stvarno kako da ti pomognem. Kad kazes - on ustane i dodje kod nas.... Tu je kraj disciplini, nisam pametna.
Adulence, ja sam sa 59kg skinula na 54 za neka dva meseca. Prezadovoljna. ma to je super fora jer se trose naslage a nema jojo efekta. jer kad se mrsavi nezdravo gubi se voda iz organizma i proteini i to se brzo vrati. A hrono je koncipiran da trosi bas one masti natalozene...
Misho, sredices ti to, ja mislim da bi tebe hrono bas sredila. Nema gladovanja, naprotiv, moras jesti na 3-4 sata.
Valjda ne ispustih nesto, ljubim vas

jovicaa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 20:35:47)

da i ja sam zaljubljena u svoju masinu.. jednom sam pomislila da je crkla, ne mogu da se set___im zasto i pala sam u momentu u doboku depresiju, pisala sam u temi [sm=smiley36.gif]
moram da vidim sta mama radi sa decom, pici neko kolce na tvu, a ona se zeza, uci ih da igraju. a ja za kompom naravno

jovicaa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 20:55:18)

torbice kontam ja sve to, ali kod nase dece jednostavno ne pali, placu do izbezumljenja. mi smo popustili vracamo se u sobu, kada porastu i budu malo sigurniji spavace sami i gotovo... ne mogu ja te surove metode plakanja, stvarno ne mogu. mm je zato i popustio zato sto je aleks histerisao po 2 sata, cetiri dana za redom. mada ja nisam bila za to popustanje, ali sad je to sto kazes vec pusten pa zna da moze. inace je aleks bio super sto se tice spavanja, spavao je do pre 2 meseca iskljucivo u svom krevetcu, to sto kazes nikad nije dolazio kod nas, to je odjednom pocelo sa izbacivanjem cucle..
ja se tebi divim iskreno kako si regulisala spavanje.. maksim mi isto stalno ispada iz stosa.

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (24.11.2013 21:10:37)

Jao Jovice, ja nisam primenjivala surove metode, naopako. Nego, brizno i odlucno, kako kaze Pozitivna disciplina. Dakle - VOLIM TE ali odgovor je NE. Nema sta da mi se divis, doslednost je uradila svoje. Evo, s vremena na vreme mene Tasa pita - ja bih da spavam kod tebe??? Iju, kakvi, duso, jel volis ti mamu? Jel hoces da mama ne bude nervozna? Da bude naspavana i nasmejana? Diplomatija teska. Gomila dece vitla roditelje jer neke stvari cas moze cas ne moze.....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>