Zlatna ribica -> RE: Postporodjajna depresija (1.7.2009 16:15:05)
|
Patila sam od baby-bluesa i sama nekoliko dana, prvih mesec dana posle porodjaja. Bila sam neutesna, stalno sam plakala, bez razloga. Sve mi je izgledalo nekako sumorno i tmurno (takvo je i vreme bilo napolju), sve mi je bilo tuzno, bila sam puna strahova za bebu i sebe... Uh, kad se setim, bas mi bude tesko. Pitala sam se sta nije u redu sa mnom, jer sam godinama zelela bebu i bila sva euforicna cele trudnoce u iscekivanju svog malog pileta. Najteze mi je bilo da se borim sa strahovima. Ti strahovi su pelazili granice normale, cini mi se. Uopste nisam mogla da uzivam u detetu, non-stop sam brinula da se ne razboli, ili da se ja ne razbolim, razvijala sam crne i tuzne scenarije, ma UZAS ! Sveki me nije razumela, sve me navodila na to da preispitam sebe cime nisam zadovoljna. Mama mi je, s druge strane, govorila da je to normalno posle porodjaja, i da mi treba vise "luftiranja", da se vise odvojim od bebe, da izadjem malo sama i prosetam, po kraju, makar 15 minuta. Muz mi je bio podrska, ali jeste bio zabrinut. Posle mesec dana sve se sredilo i baby-blues je prosao. I sad imam ponekad napade straha, ali se borim, ne dam se.
|
|
|
|