Lu -> RE: Rol virsle (25.10.2013 7:59:49)
|
Evo i moj dobrinos, davno sam stavla u RR recepte [sm=smiley1.gif] Sastojci: 1kg brašna 500ml mlijeka 250ml ulja 1 kvasac 100gr margarina sol žumanjce za premazivanje kim za posipanje 2 pakovanja hrenovki srednje veličine Uputstvo: Umjesiti tijesto od brašna, kvasca, mlijeka, ulja i soli. Neka se diže 40-50 min na toplom, treba skoro da se udvostruči. Premjesiti tijesto i napraviti 8 kuglica. Svaku kuglicu razvaljati i od nje isjeći 8 kifli u trokut. Hrenovke isjeći uzduž na četvrt i onda poprijeko na tri dijela. U svaku kiflu staviti jedan komadić hrenovke i zamotati. Poredati u pleh ne preblizu jer će se dignuti pri pečenju, premazati žumanjcem i posuti kimom. Između kiflica staviti komadiće margarina. Peći na 200 stupnjeva 20-25 min dok samo malo porumene. Idealno za goste, izađe ih mnogo a mogu se i sutradan ugrijati u mikrovalnoj. U polovicu kifli možete umjesto hrenovki staviti neki tvrdi sir. Izađe 64 komada, ja to pravim za rođendan djeci a kad pravim nama samo, popolovim namirnice.
|
|
|
|