RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

medonja -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (23.6.2009 22:30:55)

ti si odmah zatrudnela nakon hsg-a?super.a jesi li imala odnos odmah posle hsg ili si cekala drugi mesec?

medonja -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (23.6.2009 22:35:23)

bas super ni ja se ne nadam niti se opterecujem mnogo time[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley6.gif[/image]

medonja -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (23.6.2009 22:41:25)

tako su mi rekli da su oba prohodna a da li su bili neprohodni ne znam.vise me je bolela desna strana nego leva,uzas kada se samo setim

leptir -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (23.6.2009 22:51:54)

Pozdrav cure, i ja sam išla na HSG i imala sam jake bolove.Nisu mi dali nikakvu anesteziju i sad se ježim kad pomislim na to ali sve prođe.Meni su bile nekakve priraslice i sad je sve ok. Da li se brzo ugledaju [sm=rozacrtici.gif] nakon toga,jer sam neke priče pročitala da bude vrlo brzo.Ima li neko takvo iskustvo pa da nam da nade? I ja sam dobila antibiotike da se ne bi desila infekcija.

Ana RR -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (24.6.2009 9:31:28)

IZVORNA PORUKA: medonja

koliko dugo ti je terapija sa klomifenom?cula sam da ne sme duza biti od 3 meseca uzastopno!

Pila sam dva puta u razmaku od tri meseca, nije htela da me forsira doktorka.
Kažu da klomifen ima i malo produženo dejstvo.

medonja -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (24.6.2009 11:21:04)

leptiru,ne znam da li si citala sve ali modessty je odmah posle hsg ostala trudna.valjda ce se desiti i nama.sad na posao i srecno.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

medonja -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (24.6.2009 11:22:34)

kada si radila hsg leotiru?

medonja -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (24.6.2009 11:29:40)

zato sam te i pitala jer ne valja da se jajnici mnogo forsiraju, a klomifen je zeznut lek ako ga dugo pijes nastaju ciste od njega.popricaj sa dr imaju neke injekcije koje su mnogo jace od klomifena(blag je lek za to)isto su za izazivanje ovulacije primis 3-4 onda kada folekul dostigne 18-19(ne preko 20)pimi se injekcija za pucanje folekula i tada kreces na posaoznam mnoge koje nisu ostajale trudne sa klomifenom a od ovih injekcija odmah.injekcije su uvozne nisu nase.

Ana RR -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (24.6.2009 11:37:20)

Ja super reagujem na klomifen, nemam nikakvih nus pojava a folikula koliko hoćeš!

Zatrudnela sam prvi put kad sam ga pila.. na žalost imala sam spontani..

U stvarri, ja nemam problema sa ovulacijom,hvala Bogu, ali sam pila klomifen da bi spermići mm imali više šanse za oplodnju..

medonja -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (24.6.2009 15:33:58)

i ja nemam problem sa ovulacijom i ja sam pila klomifen zbog toga i nista pa me je poslao na hsg.sada idem od dr i rekao mi je da imam odnose ako dobijem da idem ponovo.videcu sta ce biti,mada se iskreno ne nadam.

leptir -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (25.6.2009 23:05:56)

Ćao Medonja,oprosti nisam vidjela tvoje pitanje jer sam bila na poslu a došla sam u 18 h pa dok sam nešto uradila,znaš već ,kuća, večer itd...Onda ja ovako kasno sjednem i tipkam .HSG sam radila u utorak 15.6., nakon toga tj. u srijedu u 22 h primila sam pregnyl a nakon 36 h išla sam na inseminaciju.Eto to je to.Pročitala sam evo sad za Mod pa se nadam i Boga molim da mi se dese [sm=rozacrtici.gif] a i vama to želim.Pitala sam nedavno ali eto niko da mi odgovori ima li kakvo iskustvo sa inseminacijom? Da li je neka ostala na taj način trudna?

dunja RR -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (25.6.2009 23:49:41)

ja koliko mi se cini, da do sada nije nijedna clanica pisala da je ugledala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] polse insemenecije...ti si prva[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dacica -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (25.6.2009 23:50:29)

ja sam radila hsg,kasnije 2 insemi.obe su bile extra,super spermogram,sve se poklopilo idealno...i nista....a sve je kod nas u redu...ali,eto...nece...sve je individualno...tebi zelim srecu i da uspe iz prve...agde si radila inseminaciju..pozzz

leptir -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (26.6.2009 0:19:04)

Čitala sam po drugim forumima da nekom iz prve,pete a nekome ne uspije nikako,valjda je to sve individualno.Moj gin mi je rekao za jajovode da ih provjerim a ja budala nisam htjela odmah jer me je bilo strah ali ipak sam morala.Dacica,pitala si me gdje sam radila,ja sam iz Bosne .

medonja -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (26.6.2009 21:21:02)

jesi li ti probala posle hsg da ostanes trudna prirodnim putem2
inseminacijom jemoguce da se ostane ali ne sa klomifenom vec sa nekom injekcijom koja ima jace dejstvo od klomifena o tome procitaj u inseminaciji.sa klomifenom nisam cula da je ikom uspela inseminacija na zalost

medonja -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (26.6.2009 21:29:34)

ja ti zelim da ti uspe iz prve.ja sam radila hsg 22.06.i rekao mi je da imam odmah odnos od 25 do 30 pa cemo videti sta ce biti nisu mi jos predlozili inseminaciju.iskreno i ne nadam se nicemu jer necu da se ponovo razocaram.nesto me zeza internet pa cu se javiti kad budem mogla.pozz

ljubičica -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (30.6.2009 12:29:04)

Neverovatno je koliko lekari imaju različite načine rada. Ja sam radila HSG još u februaru u bolnici N.Fronta i svi doktori sa kojima sam tamo razgovarala su mi rekli da pauziram taj mesec i da sačekam sledeći kako bi mi menstrualna krv iščistila taj kontrast koji su mi ubrizgali. A, sad vidim da masa lekara preporučuje da se odmah u tom cilkusu u kom je rađen HSG radi i na bebi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
I kome sad ti da veruješ?  
Mene zanima da li može kroz relativno slabo prohodan jajovod da prođe oplođena jajna ćelija, a da se ne zaglavi i ne izazove vanmateričnu trudnoću?
Samo bi mi još to falilo! Da napokon zatrudnim i da onda moram na kiretažu!
Ali, ne daj Bože!!!!

Mai -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (4.7.2009 22:10:06)

Cao devojke,

Ja bi trebala oko 10-tog na HSG. Odlucila sam se za privatnu kliniku, sa anestezijom. Ne mogu da trpim bol. Imam neki osecaj da ce sve biti ok, ali moram da odem da budem sigurna da su prohodni, da se ne bi za dzabe kljukala hormonima.

Nesto sam se uplasila, idem kod doktora koga ne poznajem ali sam dobila preporuke pa mi je malo lakse.
I mene buni to oko odnosa odmah posle HSG-a ali pitacu i njega. Tesi me to sto sledecg meseca idemo na more, pa mozda ce biti srece, pa da ugledamo odmah posle nase [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
Javljam vam se posle da podelim s vama moje iskustvo, i da vam kazem sta ovaj doca ima da kaze na temu odnosa posle hsg-a

Ako neko zna, sta bih mogla da uzmem umesto klomifena za stimulaciju, s obzirom da cu biti na moru i da necu moci da idem na folikulometriju, ne bih da rizikujem sa klomifenom a ipak bih s'necim da potpomognem mojim folikulami da porastu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jacaca -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (6.7.2009 0:42:59)

nesmes nista bez pracenja i molim te napisi mi koja klinika to radi sa anestezijom ja radila histeroskopiju bez pa taj bol vise ne bih da trpim.

Jacaca -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (6.7.2009 0:44:47)

Ljubicice ne daj Boze to nije kiretaza nego operacija i gubitak jajovoda ili jajnika, ali nece se to desiti sigurno. Modesty je ostala prirodno posle produvavanja.

Jacaca -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (6.7.2009 0:49:02)

IZVORNA PORUKA: medonja

zato sam te i pitala jer ne valja da se jajnici mnogo forsiraju, a klomifen je zeznut lek ako ga dugo pijes nastaju ciste od njega.popricaj sa dr imaju neke injekcije koje su mnogo jace od klomifena(blag je lek za to)isto su za izazivanje ovulacije primis 3-4 onda kada folekul dostigne 18-19(ne preko 20)pimi se injekcija za pucanje folekula i tada kreces na posaoznam mnoge koje nisu ostajale trudne sa klomifenom a od ovih injekcija odmah.injekcije su uvozne nisu nase.

To su injekcije pre vto koje mora dr da prati, ja sam ih primila 44 i dobila hiper stimulaciju, prima se najmanje 10 jedna kosta 3000din.

Verus -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (11.7.2009 16:38:45)

Curke ovde je HSG 1200 dolara!!!  Uf uf, ja to necu moci uskoro da odradim.  Koje su cene u Srbiji?

vodolija 82 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (11.7.2009 16:40:39)

Verka bas je skupo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Verus -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (11.7.2009 16:42:21)

jeste bas je dosta...a sad trenutno, sa selidbom i svim troskovima nikako to ne mogu da uradim....moram jos saznati za inseminaciju, tek ce to biti papreno, ali sta da se radi...

Ana RR -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (11.7.2009 16:44:22)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Curke ovde je HSG 1200 dolara!!!  Uf uf, ja to necu moci uskoro da odradim.  Koje su cene u Srbiji?

Verus, pa ja mislim da se to ne plaća u državnim ustanovama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>