drjole -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (2.5.2012 1:03:33)
|
IZVORNA PORUKA: Vik_ Najpre, pozdrav svima. Zelela bih i ja da podelim svoje utiske sa jucerasnjeg pregleda.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Intervenciju su mi radili u GAK-u u Visegradskoj. Da bi se intervencija uradila potrebno je bilo da donesem uredne rezultate - krvne slike i sedimentacije -cervikalnog i vaginalnog bakterioloskog brisa i -uput za stacionarno lecenje Analize ne smeju da budu starije od 30 dana u vreme intervencije koja se radi od 8-10 dana menstrualnog ciklusa. Prijem je u 8 sati, a u 14 casova se izlazi iz dnevne bolnice. Sto se tice samog pregleda, hvala dragom Bogu, nisam ga ni osetila. Najiskrenije vam kazem, kao da sam bila na rutinskom ginekoloskom pregledu koji je trajao 5-6 minuta. Meni je sedimentacija bila povecana (29), pa se doktorka premisljala da li da mi rade HSG. Pregledom je utvrdila da je sve ok i da nema razloga da mi odloze. Drugo, ja imam cistu (nemaju pojma koja je, ali znaju da je mala i nebitna za trudnocu jer su mi svi hormoni i tumor markeri u redu i da ne treba da pijem nikakve lekove jer smatraju da ce ona u trudnoci da pukne). Vreme pre pregleda? Bila sam istraumirana, preplasena jer sam od dosta devojaka cula da to bas, bas boli. Medjutim, iz meni nepoznatog razloga, pregled su mi uradili tek u dva sata, na kraju radnog vremena, tako da sam se ja od 12 sati smorila i bila u fazonu "joooj, ajde vise, samo mi to uradite, pa da idem kuci". :-) To cekanje je verovatno pomoglo jer vise nisam razmisljala o strahu. A kada sam u otpusnoj listi videla "obe tube tanke izvijugane, propustaju kontrast u abdominalnu duplju" mojoj sreci nije bilo kraja i bilo mi je smesno koliko sam panicila pre pregleda. Naravno, lako je biti general posle bitke. :-) Mislim da pregled dosta zavisi i od doktora koji ga izvodi i od naseg straha pre intervencije. Zato, devojke, stisnite zube, opustite se i odradite to. Uostalom, mi zene mozemo da izdrzimo sve. :-) Samo hrabro! Pregled Vam je uradjen sat vremena POSLE završetka radnog vremena osoblja na rendgenu jer nažalost, zbog pacijenata čija su stanja određivala prioritet u radu, nismo stigli ranije. Drago mi je da Vam je rezultat dobar. Želim Vam svu sreću i nadam se da ćete imati puno zdravih i lepih bebica! Veliki pozdrav!
|
|
|
|