Modessty -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (6.5.2009 12:18:03)
|
Procedura za HSG u bolnici (naravno Niškoj) je sledeća: Dan pre zakazanog pregleda otvore ti istoriju bolesti, uzmu anamnezu (jel se tako piše[sm=zmeden.gif] ), pokupe sve laboratorijske izveštaje što imaš i daju papirić sa objašnjenjem kako se pripremiti za HSG. To sam već napisala gore ali ajde da ponovim: 1. Dan pre snimanja posle ručka popiti 2 tablete Dulkolaksa 2. Uveče staviti 1 vaginaletu Povidon joda 3. Ujutru pre snimanja ne uzimati hranu i tečnost Naravno obavezno se obrijati (ne mora sve). Na zakazani dan javiti se u ambulantu za sterilitet (tako piše na vratima, u prizemlju). Sestra koja tamo radi priprema te za snimanje tako što te obriše povidon jodom iznutra i da inekciju - valjda protiv bolova, nemam pojma. Onda sedneš u čekaonicu i čekaš da sestra sa 1. sprata dodje po tebe. Snimanje se obavlja u susednoj zgradi. Skener je neko oooogromno čudo. Stave čaršav, na koji ti legneš i podigneš noge, tj držiš kolena. Onda te dr premaže nečim što malo pecka. Posle toga stavlja nešto, nemam pojma šta. E to malo bolucka. Nije strašno i ne traje dugo. Nakon toga sledi uslikavanje. I gotovo! Obučeš se i odvedu te na prvi sprat GAK-a u neku od soba da odležiš jedno sat -dva. Dobiješ antibiotik da piješ i to je to. Ja treba da se vidim sa dr sledeće srede u 14h. Danas je bila baš gužva pa je dr rekla da je pogledala snimnke na brzinu i da joj sve izgleda ok. Možda mala upala grlića. Drugo je sve uredu. Onaj kontrast što ubrizgavaju je izašo iz mene posle jedno sat i nešto. Ja pomislila da sam se upiškila [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] Sva sreća pa sam kao prava pametnica imala uložak. To ti niko naravno ne kaže da će da se desi. Inače su svi bili ljubazni i super! Doktroka Jasmina je suuuuper! Svidja mi se što mi kaže kad će šta da se desi, npr. "sad će malo da pecka", "ovo će malo da boli", "sad se opusti"....A i sestre su bile baš baš fine. Dali su mi Dovicin, dve tablete dnevno u toku 5 dana. Ništa mi nisu rekli za vaginalete, pa se sad pitam da li treba samoinicijativno da ih stavljam [sm=zmeden.gif] Ili je bolje da čekam sredu [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|