World -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (24.6.2011 7:58:46)
|
Pozdrav svima, ja sam se tek uclanila nakon citanja ove teme, pa evo da dam svoj komentar.... HSG sam uradila nedavno na drzavnoj klinici, od nalaza su mi bili potrebni hlamidija, mikoplazme, sedimentacija i krvna slika. Potrajalo je samo jedan dan (prethodno je potrebno zakazati), ujutru su me primili, oko podne odradili proceduru, 2 sata sam odlezala i otisla kuci. Niko me nije 'pripremio' i ne znam sta su te pripreme podrazumijevale, osim sto mi je sestra rekla da ponesem te nalaze. Doktor koji je to radio nije nasao za shodno da progovori sa mnom ni prije ni nakon procedure, jedino se zalio kako sam dosla tako 'nepripremljena', bez obrazlozenja ikakvog sta je to trebalo obuhvatiti. Nisam imala anesteziju, par sati prije su mi dali neku injekciju, kad sam pitala sta su mi dali, odgovor je bio 'to je da te malo opusti' (!?), nakon toga sam dobila jos 2 tabletice opet necega bez objasnjenja.... Prije toga sam se raspitivala kako to uopste izgleda i mogu vam reci da sam, u najmanju ruku, bila prestravljena, ali opet nije bilo toliko strasno kako sam ocekivala. Cinjenica jeste da boli, ali srecom kratko traje, podnosljivo je. Mislim da sam se vise prepala zbog toga sto su me ubacili u prostoriju bez ikakve rijeci i 'odradili' me kao da ne postojim, a pri tom vikali na mene da se ne mrdam i jos ponesto na sta nisam bas obracala paznju, jer ipak sam lezala gola i rascerecena na nekom groznom stolu. Vrlo grozno i ponizavajuce iskustvo, sa ljudske tacke gledista. [sm=smiley13.gif] Ne ponovilo se.
|
|
|
|