RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.2.2013 12:26:33)

Gale i ja sam radila na isto mestu gde i Daca u LE i nije nesto strasno sto se tice cene.

Cuftas -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.2.2013 13:22:16)

Evo mene posle 100 godina, konačno uradjen HSG i sad mi tek ništa nije jasno. Nalaz glasi ovako:

Uterus dextroponiran. kavum uterusa ispunjen kontrastom nepravilno trouglastog oblika sa impresiom na levoj strani uterusa, u kavumu sa desne strane tri ovalna rasvetljenja promera do 1,5 cm od istmusa do ostiuma tube.
Desna tuba se prikazuje u celini (nešto kraća) tanka izvijugana ne propušta kontrast u trbušnu duplju.
Leva tuba se prikazuje u celini tanka izvijugana, u ampularnom delu lako proširena propušta kontrast u trbušnu duplju.

E sad, u usmenom razgovoru, kad mi je lekar rekao da se desni jajovod ne vidi, ja sam zaključila da je neprohodan. Na to mi je on odgovorio sa: "Ne mogu da kažem ni da je prohodan ni da je neprohodan, jednostavno se ne vidi..." Ne mogu da dočekam da vidim moju doktorku, u Frontu se opet zakazuje tako da će to da potraje, a pući će mi glava, ovog meseca su mi folikuli na desnom jajniku [sm=zmeden.gif]

Meisje -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.2.2013 14:46:24)

Cufto nadam se da ce se javiti neko ko razume[sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.2.2013 14:59:34)

Cuftice  mila  moja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

i  ja  sam  svatila  da  nije  prohodan  ali  cekajmo  Maslacka  ili  Verku
sve  ce  se  srediti  mila  znam  da  ti  nije  lako  ali  bice  bebe  i  za  nas

nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.2.2013 19:20:27)

Cuftas jedan kanal super funkcionise a za ovaj drugi bas ne kapiram. Objasnice ti vec dr. [sm=rozica.gif]

Verolina -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (5.2.2013 2:54:57)

Cuftenzi, dextroponirana materica znaci da ti je pomerena udesno. ne svidja mi se desni jajovod, odmah da ti kazem, ali ostaje levi, a ti imas super ovulacije. One senke od 1.5 cm sto se vide, pretpostavljam da su ti to oziljci od otklanjanja mioma. nemoj da mi se brigas.

Maraj -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (5.2.2013 7:29:14)

Cuftas, nemoj se sekirati. HSG uopste nije pouzdana metoda. Meni je HSG pokazao da su mi oba jajovoda neprohodna. Otisla sam na laparo, a u nalazu pise: Desni jajovod vidljiv celom duzinom slobodnih fimbrija, propusta kontrast. Leva tuba se vizualizuje celom duzinom, fimbrija slepljenih za ampularni deo i delom za levi jajnik, oskudno propusta kontrast.Leva tuba oslobodjena adhezija za jajnik.
E sad ja nisam strucnjak, ali lajicki mogu da utvrdim da mi se bas ne poklapaju nalazi hsg-a i laparo.

mine -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (5.2.2013 9:57:37)

Cuftas, mogu da potpisem Maraj. Treba ti odlican ginekolog da ti "procita snimak".
I kod mene je bila laparo obrnuta od HSG-a.

gale77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (9.2.2013 7:53:49)

Juce sam bila kod drugog dr u drzavnoj i dao mi da uradim bris na hlamidiju, mikroplazmu i ureaprazmu, pa tek odna da vidimo za dalje...

gale77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (9.2.2013 17:56:35)

Ne znam da li je navedeno bolje uraditi iz brisa ili krvi? Ima li neko iskustva?

Nik Name -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (9.2.2013 18:25:18)

gale77 ja sam za HSG radila vaginelne i cervikalne briseve na gore pomenute bakterije. Nije mi niko spomenuo da se iz krvi radi.

nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (10.2.2013 12:08:01)

Gale i ja sam radila preko briseva.Verovatno mislis na hlamidiju da li da radis iz krvi ali to bi trebalo da ti pise na uputu kako treba da radis.

gale77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (12.2.2013 8:26:36)

Da na to sam mislila. Znam jedan par koji su stalno bili pozitivni na hlamidiju, dok se doktor nije setio da ih posalje da rade iz krvi, jer su svi rezultati iz higijenskog zavoda bili pozitivni. Sve su proverili i privatno i bili negativni, kao i rezultat iz krvi.

nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (13.2.2013 9:12:22)

Gale zavisi od doktora do doktora. Meni je jedna naprimer trazila iz krvi jer je on tacniji, dok mi je drugi dr. rekao da je zastarela metoda vadjenja iz krvi jer tvoje telo upamti da si je imao i onda uvek moze da se desi da je pokaze iako je ti trenutno imas.
Kada radis?

gale77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (13.2.2013 9:57:46)

Za sutra popodne sam zakazala privatno kod dr, koja kaze da je bolje da se radi iz brisa.

Klarica -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (14.2.2013 13:48:53)

Ajd da vam i ja ispričam moje iskustvo sa HSG-om
Radila sam bez anestezije, ništa strašno-po meni, više neprijatno nego bolno. Dr. koja mi je isti radila, kaže odlično-propustaju kontrast oba jajovoda. Moja tadašnja dr. isto gledala snimak, i po njoj sve super. Potom su usledile dve iui, neuspešne.
Tek kada sam otišla u kliniku za sterilitet,kada je dr. videla snimak njena dijagnoza je-skoro neprohodni i to oba.
Na kontrastu se vide krivulje, i dr. mi je objasnila da su to priraslice.
Tako da je jako bitno i ko vam čita snimak, jer ja sam uzaludno išla na IUI. Sada sam konačno u programu VTO.
To vam je moja priča, mozda nekom pomogne [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (14.2.2013 21:44:50)

boze,klarice,da li je moguce[sm=smiley13.gif]?toliko oprecna misljenja!mada,i moj snimak kad su gledali,kao ok je,nije los,trt-mrt,a kad je video dr u u klinickom,prva recenica je bila-bez laparoskopije,ovo je odmah za vto!

mcanji -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (15.2.2013 10:28:35)

Ja sam 13.02. radila HSG u Višegradskoj, ništa nije bolelo, samo je bilo malo neprijatno dok mi je doktorka ubacivala one instrumente, radila sam bez anestezije, a dijagnoza je sledeća: levi jajovod se ne vidi uopšte, a desni oskudno propušta kontrast (inače na desnom jajniku imam normano ovulacije i pojavljuju se folikuli, a levi jajnik mi je manji, mikrocističan i na njemu se ne javljaju folikuli), materica je trouglastog oblika, homogeno ispunjena kontrastom. Samo sam taj dan bila u bolnici i tražila sam da me ranije otpuste jer mi je bilo sasvim dobro. Nadam se da mi je kontrast makar malo proširio taj desni jajovod [sm=smiley1.gif]. Inače, muž mi ima dijagnozu oligoazoospermija ili astenoazoospermija, znači smanjen broj spermića, mnogo ih je deformisanih, preko 50 posto nepokretnih, a samo 22 posto progresivno pokretnih, već 6 meseci pije terapiju, pio je prva tri meseca ezereks i proksid, od koga mu se povećao broj spermića, a sad pije profertil, sa kojim završava za nekih 12, 13 dana, pa će posle toga na kontrolu. Kod mene je sve ostalo ok, hormoni su u redu, nemam nikakvih bakterija ni gljivica, pokušaćemo posle mog hsg - a, pa ako ne bude ništa idem na laparoskopsku operaciju da mi lepo otvore jajovode. Valjda će biti nešto...

mcanji -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (15.2.2013 10:32:57)

Da dodam još nešto, posle procedure sam imala osećaj kako da umesto jajnika i materice imam jednu veliku modricu, ali taj osećaj polako iščezava [sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (15.2.2013 10:40:04)

mcanji, nadam se da ti laparo nece trebati i da ces [sm=nosecka.gif] pre svega. Ja sam isla na laparo posle hsg, nije strsno,evo prosla su vec 3 meseca. Hoces li stavljati spermogram m na temi predvidjenoj za to. Bas me zanima da l ima pomoci posle terapije jer i mm pije lekove vec mesec ipo dana...

mcanji -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (15.2.2013 11:47:06)

I ja se nadam. Ostaviću rezultate posle njegove sledeće kontrole za oko dve nedelje. Do sada je bilo pomaka, jer je na prvom spermogramu imao samo 9 miliona spermiža, a na drugom 14 miliona.

gale77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (18.2.2013 10:57:52)

Evo stigli rezultati na hlamidiju urea i mikroplazmu i sve negativno. I drzavni i privatni dr mi kazu da nema potrebe da vrsim produvavanje kanala, vec da radim stimulaciju ovulacije, pa verovatno i to cemo pokusati.

nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (18.2.2013 13:54:31)

Super za rezultate Gale.

cvetic2 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (18.2.2013 18:24:22)

Drage moje, ja treba da idem na produvavanje jajovoda 25.02, baš me je strah, idem u privatnu kliniku i ne znam šta me čeka.... Radila sam hormone pre nekoliko meseci, bili su ok (valjda), sad sam ponovo radila (juče) i po mojoj proceni valjda su dobri, FSH 7049, Lh 3,26, prolaktin 196,0 i Estradiol 42,6 , pijem Glucophage 2x500mg tri nedelje, nadam se u skorije vreme boljim vestima o [sm=nosecka.gif] .....

branki* -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (18.2.2013 19:48:37)

cvetic,samo hrabro,mora se,ne brini,nista nije tesko kad imas cilj pred sobom[sm=nosecka.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 109 [110] 111   Sledeća stranica >   >>