mcanji -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (15.2.2013 10:28:35)
|
Ja sam 13.02. radila HSG u Višegradskoj, ništa nije bolelo, samo je bilo malo neprijatno dok mi je doktorka ubacivala one instrumente, radila sam bez anestezije, a dijagnoza je sledeća: levi jajovod se ne vidi uopšte, a desni oskudno propušta kontrast (inače na desnom jajniku imam normano ovulacije i pojavljuju se folikuli, a levi jajnik mi je manji, mikrocističan i na njemu se ne javljaju folikuli), materica je trouglastog oblika, homogeno ispunjena kontrastom. Samo sam taj dan bila u bolnici i tražila sam da me ranije otpuste jer mi je bilo sasvim dobro. Nadam se da mi je kontrast makar malo proširio taj desni jajovod [sm=smiley1.gif]. Inače, muž mi ima dijagnozu oligoazoospermija ili astenoazoospermija, znači smanjen broj spermića, mnogo ih je deformisanih, preko 50 posto nepokretnih, a samo 22 posto progresivno pokretnih, već 6 meseci pije terapiju, pio je prva tri meseca ezereks i proksid, od koga mu se povećao broj spermića, a sad pije profertil, sa kojim završava za nekih 12, 13 dana, pa će posle toga na kontrolu. Kod mene je sve ostalo ok, hormoni su u redu, nemam nikakvih bakterija ni gljivica, pokušaćemo posle mog hsg - a, pa ako ne bude ništa idem na laparoskopsku operaciju da mi lepo otvore jajovode. Valjda će biti nešto...
|
|
|
|