Ana RR -> RE: Šta od nalaza traži dr posle tek ustanovljene trudnoće? (29.4.2010 19:28:03)
|
IZVORNA PORUKA: Kvini Znam da nije uobicajeno da se prica o pojedinim ginekolozima, ali zanima me da li je neko imao slicno iskustvo kao ja sa ovim doktorom. Dr Nikolic mi je donedavno vodio trudnocu. Na svakom pregledu (jednom mesecno sam isla) mi je samo odradio UZ pregled. Ovo mi je prva trudnoca pa nisam ni znala da li jos nesto treba da se radi u trudnoci sem toga, a tezinu sam sama kontrolisala. Skoro sam se preselila pa sam promenila i lekara. Ovaj koji mi sad vodi trudnocu se frapirao sto mi Dr Nikolic nije ni merio pritisak, ni kontrolisao tezinu i krvnu sliku, ni radio PAPA test, nista drugo osim UZ! Tako da ja sad tek idem da vadim HBs antigen i jos neke nalaze. Inace, Dr Nikolic vazi za strucnjaka i nikad nisam cula da se neko pozalio na njega. IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ni meni moja dr ne meri pritisak, niti prati težinu, niti PAPA, niti briseve, jedino krvna slika, šećer i urin. U prvoj trudnoći mi je pratila težinu, i pritisak pred kraj trudnoće, pošto je bio povišen u jednom momentu. PAPA smo se dogovorile da ćemo raditi nakon porođaja. Tako da nije to samo taj tvoj dr. ALI JA SAM EXTRA ZADOVOLJNA SVOJOM DR, NE BIH JE MENJALA NI ZA KOGA, SMATRAM DA JE VRHUNSKI STRUČNJAK! IZVORNA PORUKA: Kvini Hvala! Znaci, nije to tako neuobicajeno. Ne bih ni ja tog doktora menjala da se nisam preselila, ali ovaj sadasnji me malo isprepadao, pa nisam znala sta da mislim. IZVORNA PORUKA: Nedja Ja sam se redovno kontrolisala pre trudnoce, pa mi je moj dr radio papa i kontrolu vag.sekr. tek pred kraj trudnoce. Svaki mesec krvna slika, secer, i sta vec ide uz to, UZ i urin. Pritisak mi je rekao da ne moram da merim posto je nizak, ali su me sestre svaki put kad dodjem pitale da li hocu, i ja sam, naravno, pratila pritisak i tezinu. Svaki doktor ima svoje metode, i svi su se oni skolovali u istim skolama. Neki su bolji, neki su malo manje dobri, ali svi znaju kako da prate trudnocu, pitanje je samo odnosa sa pacijentom. Bar tako ja gledam na te stvari IZVORNA PORUKA: Tasha RR Slažem se da se pritisak treba meriti zbog preeklamsije (jel se tako zove?), ali... ma ne znam, mislim da će se trudnica čudno osećati, ako ne i loše, ako joj pritisak ne bude ok, pa će se izmeriti pritisak i reagovati. A i težina... pa neka svako pazi na sebe. Majku mu, valjda je ženi stalo do toga da ne bude kao tenk, ne treba joj valjda dr da galami na nju? Ja malo banalizujem stvari, ali valjda si razumela šta sam htela reći. IZVORNA PORUKA: Tasha RR ps, i ja sam redovno kontrolisala PAPA i briseve, i trebala sam to odraditi mesec dana pre trudnoće, ali nisam, pa dr reče, posle trudnoće ćemo. Znači, realno, biće to dve godine pauze sa kontrolom, ali šta je tu je.
|
|
|
|