Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

lesica -> Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 11:43:18)

Drage trudnice [sm=nosecka.gif]

zbog velikog interesovanja da se tema za razgovor među trudnicama podeli na neki način, kako bi ipak mogle pričati one trudnice koje su u približnoj istoj nedelji trudnoće, RR tim je odlučio da napravi tri teme:

- Trudnice - prvo tromesečje (1. - 13. nedelja)
- Trudnice - drugo tromesečje (14. - 26. nedelja)
- Trudnice - treće tromesečje (27. do 42. nedelja)

Vašu trudnoću možete pratiti na Ringeraji na sledeće načine:

U Kalendaru trudnoce - KLIK OVDE
Putem mail-a (pročitajte više) KLIK OVDE

Pročitajte i zanimljive članke o trudnoći:

- Rast ploda po nedeljama 1. tromesečje KLIK OVDE
- Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći KLIK OVDE
- Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći KLIK OVDE

Kada vaša trudnoća pređe 14. nedelju, vidimo se u temi: Trudnice - drugo tromesečje (14. - 26. nedelja)

Naravno, ne zaboravite da konkretna pitanja o zatrudnjivanju, trudnoći, bebama, deci, porodici itd. postavljamo u za to otvorene teme.

U vezi toga preporučujemo da pročitate

OPŠTE USLOVE KORIŠĆENJA FORUMA

Ako ta pravila budu kršena, "chat" teme ćemo zatvariti

Možete da se prijavite i na SPISAK RR TRUDNICA

[img]http://www.dodaj.rs/f/a/iG/1hzgVqe5/1/8nedelja3.jpg[/img]

New Mom -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 12:25:25)

Nema prvaka da pišu?[sm=smiley1.gif]

Elem, došla sam malopre od dr. Beba se vidi, ali je manja nego što bi trebalo, pa sam tek 6+3, a ne 7+0 kao po menstruaciji.
Imam kontrolu za 3 nedelje sa nalazima krvi, urina, šećera.
A 16. imam kod državnog prvi pregled.

buba m -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 12:27:53)

Gde ste prvaci?
LO još malo pa nam se pridružuješ u drugom tromesečju!
Pipi manje se sekiraj, sve je to normalno! Biće sve ok! I ja sam tek sa punih 6 nedelja prvi put videla mešak i bio je jako mali.
Cece [sm=bravo.gif] za srculence!
Trudničice da vas sve ne nabrajam [sm=smiley31.gif]

buba m -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 12:29:51)

NM nema to veze! Meni je O bila čak 13 dana kasnije. Tako da sam u startu čitave dve nedelje imala razliku u odnosu na menstruaciju. nemoj se brinuti. važno je da beba napreduje!

little_one -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 15:35:10)

Prvacici [sm=smiley31.gif]

New Mom i moja beba je bila manja po ultrazvuku i u prvoj trudnoci a i sada tako da to ne treba da te brine...sve ce to biti u redu...mi cemo u petak na ultrazvuk pa cemo da se gledamo malo....jedva cekam...vjerovatno ce da premjeri bebu detaljno....

Jos malo cu i ja u drugi razred....

New Mom -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 15:43:02)

Ne uzbuđujem se toliko što reče da su mere manje nego očekivano, kažem prošla sam to u prvoj, već što me brine da sam direkt uzrok jer me mučnine ubijaju, ne mogu u toku dana sem možda jedne čaše jogurta i pomalo ponekad na silu vode već danima ništa da progutam. Pa me brine kako to da prebrodim.
U prošloj sam 2 puta bila u bolnici, u 9. i u 11. nedelji zbog nenormalnog povraćanja, pa sam po 4-5 dana bila samo na infuziji. Sad ne povraćam toliko često, ali ovaj osećaj stalne stalne mučnine je nepodnošljiv!

srna001 -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 15:44:51)

Čestitam novopridošlim [sm=nosecka.gif]!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 18:55:19)

Pipi sta ima novoooooo...Cekamooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

laura mne -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 19:27:33)

dobro vece svima :) iscekujem ili ti ne iscekujem vjesticu ovaj mjesec.. trebala je doci 24og sept ali je jos nema... da napomenem da sam taj dan bila kod gin i rekla mi je ili cu dobiti za par dana ili sam trudna.. ja sam uradila test prije 3 dana ali je bio negativan.. od simptoma imam neko pikanje u jajnike, posebno lijevi i proteze mi se ponekad i sa strane, neka kao tinjanje kroz stomak nzm kako da opisem to.. bradavice ponekad uhvate da svrbe, podrigivala sam da izvinete dva dana ali je to bilo ono sto bi rekli vise u sebi.. gasove imam pa nemam i sekret mi pojacan... stomak i grudi osjecam non stop neko tinjanje, ma neobicno.. jutros taman mislila dobila, kad pogledam ono iscjedak a mislila e to je to, dobila sam sad... grudi ne bole kao kad trebam da dobijem jer ih tada ne mogu dotaci i boljelo je ispod pazuha, nego i one cudne nesto jer me kao boli te gore, pa sa strane, pa dolje, ma sva sam sebi nesto cudna ili sam u nekom zescem tripu, ko zna :D malo su se povecale al ne strasno jer su inace malo vece

17 joka -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (1.10.2013 19:51:25)

Nm, sve je to dobro [sm=bravo.gif]

Pipi, cekamo vesti[sm=smiley1.gif]

pipi_coco -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (2.10.2013 9:26:02)

Dobro jutro cure (htjela sam se sinoć javiti ali rikno' mi internet kod kuće)

E ovako: vidi se mješak mali, dimenzija 3,9 i 4,9 mm, na pravom mjestu i zasada je sve ok. [sm=sloncek.gif]

Kamen mi je pao sa srca napokon.

Laura dobro došla nam. Ponovi testić moždaje bilo rano prošli put, možda je bio lažno negativan jer tvoji simptomi me baš podsjećaju na T.

Trudnjačice [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (2.10.2013 10:12:16)

Pipi superrrr[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] Prvaci kako ste,ima li spavalica kao sto sam ja[sm=bravo.gif]

little_one -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (2.10.2013 10:23:00)

Pipi bravo....nego jesam li ja to dobro shvatila da se vide dva mjeska, tj dve bebe???

Jutro idealno za spavanje...tmurno i kisno a najavili neko razvedravanje..

pipi_coco -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (2.10.2013 11:01:55)

Joj pogrešno sam se izrazila jedan je mješak tih dimenzija (tako piše na nalazu) [sm=smiley9.gif]

Kamo sreće da su dva, ja sam svakako oduvjek htjela blizance, ko zna možda mi se žalja i ostvari nekada [sm=smiley36.gif]

little_one -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (2.10.2013 11:04:32)

ma cudno mi bi kad si rekla da ima dvije dimenzije mjesak, ne moze imati dvije dimenzije...to mi vise djeluje kao dva mjeska...ne znam sto imaju dvije mjere...

Nama u petak ultrazvuk....uff nikako da docekam....

pipi_coco -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (2.10.2013 13:04:41)

LO i ja sam očekivala jednu mjeru ali na pisanom nalazu pišu ove dvije i tako mi je i dr rekla. Možda zato što je mješak na slici elipsastog oblika pa ima dvije mjere [sm=zmeden.gif]

Uglavnom da je sve ok i da velićina odgovara ovoj fazi, a baš ću da pitam naredni put zašto dvije mjere, sad me živo zanima.

17 joka -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (2.10.2013 17:23:18)

Pipi[sm=bravo.gif], [sm=bravo.gif] bitno je da je mešak tu i da je sve ok, sad odmaraj

Anoniman -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (3.10.2013 8:23:30)

Dobro jutro prvaciii.Nesto ste mi tihi :-) Kako se osjecate;-)

New Mom -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (3.10.2013 8:56:35)

Ja se jos mucim jako sa mucninama. A i sa klincima stalno pa ne stizem da se javim. Kako si ti?

Anoniman -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (3.10.2013 9:11:41)

Za sada ok.Vise imam nego ne mam mucnine.Mada ja im se radujem da samo bude sve ok...Lezim,citam knjige i tako.

dijana1* -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (3.10.2013 9:19:07)

Pipi cestitam[sm=bravo.gif]
Bitno je da je sve uredu. Pipi jesi li ti sigurna da nisu dva meska u pitanju. Kako bi to bilo lepo[sm=smiley1.gif]

pipi_coco -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (3.10.2013 14:55:14)

Pozdrav prvačići kako ste mi vi?

Ja od simptoma imam samo umor/pospanost i piškim stalno i to više po noći, ah da i grudi malo boluckaju, mada mnogo manje nego na početku.

Dijana sigurna sam da je jedan, dr rekla jedan i na slici se vidi samo jedan, ali ne bi imala ništa protiv ni da su dva. Ko zna možda drugi put [sm=smiley36.gif]

jole82 -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (3.10.2013 14:57:54)

pipi [sm=bravo.gif] super sto je sve u redu [sm=bravo.gif] pa nek je i jedan, al je vredan...
Pozdrav za sve prvake [sm=smiley1.gif]

Suncepravde -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (3.10.2013 19:56:12)

Evo da se javim, u utorak sam bila kod hematologa i rekao mi je da su mi svi rezultati u redu i da mutacija 4g/5g Pai 1 nije uzrok prethodnih pobacaja (verovatno je stitna zlezda). Sada mi je lakse, rekao mi je da pijem samo 1 dnevno folnu kiselinu a za aspirin mogu i ne moram.
Sutra idem kod ginekologa na pregled, nadam se da je sve u redu. Imam blage mucnine i to samo povremeno. Nisu mi do sad rekli da mirujem ali ja odmaram i lezim za svaki slucaj.

Nadam se da ce sutra biti dobro!Pozdrav svima! Javicu se sutra

little_one -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 10/13 [chat ] (3.10.2013 21:26:02)

Sunce moguce da je stitna pravila problem....a jesi ti pila i metformin sada? Jel ga pijes jos uvijek? Ja ga pijem jos uvijek, mada sam jutros radila nalaze i nisu lose pa cu vjerovatno s 14tom nedjeljom polako da ga ukidam....sutra ultrazvuk, nadam se da je sve ok i da je moja mrvica zivahna....[sm=bravo.gif]

Pozdrav trudnicice moje!

Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>