Peace* -> RE: Nova mala matura (6.7.2021 10:14:43)
|
Mogu ja umesto Didi? [sm=smiley2.gif] Iskreno, nisam pogledala ovogodišnje testove. Ozbiljno mi je bilo preko glave, i samo sam želela da se završi. Luka se zaista odlično spremio za srpski. Na srpskom i kombinovanom se dosta prepisivalo - tako mi on kaže. Srpski je radio potpuno sam, znao je i verovao sebi - što mi je drago, jer je dosta dece zbog nedostatka samopouzdanja ispravljalo svoje tačne u prepisane netačne odgovore. Imao je 19 tačnih zadataka - odnosno 12.35 bodova. Sa matematike se vratio zbunjen, nije znao da mi kaže šta je uradio, nije prepoznavao rešenja kada su se pojavila u novinama, došli smo u jednom momentu do toga da je 100% siguran da mu je 1,5 zadatak netačan, a da za još 7 nije siguran. Mislila sam da ću odlepiti od nervoze tih dana. Mnogo je da se gubi 8,5 zadataka. Do kraja je ispalo da sem onih 1,5 netačnih, su mu još samo 2 bila netačna, i to ne postupak - postupak je bio potpuno tačan, nego računica. U jednom zadatku je izračunao 100-15=75, a u drugom 25*100=250. [sm=smiley13.gif] Tako da je taj test završio sa 16,5 tačnih zadataka, odnosno sa 10,73 bodova. Kombinovani... do kraja dobro uradio. 19 zadataka, odnosno 13.3 bodova. Ukupno 95.58 bodova (sa uspehom). Lista želja: U principu, postoji statistika po školama o bodovima iz prethodnih godina. Piše koji je bio minimum za upis prethodnih godina. Možeš da pišeš 20 želja, mi nismo to radili. Napisao je 6 gimnazija iz NS, i to je to. Na osnovu statistike, za 5 od tih škola ima više nego dovoljan broj bodova, međutim, matura je ove godine urađena mnogo bolje, te se očekuje da će minimum po školama će ići gore za koji bod. Na sajtu sa podacima o učeniku piše da je od Luke u Srbiji 6,5% učenika bolje po bodovima. Kontam, majku mu, valjda će upasti u svoju prvu želju sa takvim rezultatom, ili bar drugu. Ta treća škola za koju na osnovu statistike nema bodove, rekla sam mu da je piše, jer, donja granica po godini ustvari zavisi od potražnje za upisom. KLIK
|
|
|
|