Zemunka85
|
Vidim da ova tema dugo nije bila aktivna, hvala Bogu. Mi smo trenutno pod upalom pluca. Vec je na izmaku, ali dobro nas je prodrmalo. Ne znam kakve su to upale pluca o kojima slusam u poslednje vreme, a evo i ovde citam - da se ne cuju stetoskopom, a sve je vise takvih. I nama 4 DR nisu cule basbasbas nista stetoskopom i tu izgubismo 4 dana. Pancef takodje nista nije uradio. Tek je 5. DR jeeeedva cula, dala injekcije (5 Longacefa, koje smo btw kupili sami! Platili 1600din!! Samo se pitam sta je sa ljudima koji toliko nemaju a dobiju 10 da prime, to uopste nije malo, 30e. Za sta sluzi zdravstveno???!?!!) - i vec posle prve je bilo skroz OK. Apetit se najsporije opravio ali i to je sada OK. Posle svega smo dobili jos 5 dana Hemomicina. Inhalacije sve vreme Berodualom. Probala sam da se ne opterecujem time - odakle to nama, ali ne ide. Smatram da L ima izuzetno dobar imunitet. Ali izuzetno. Vrticko je dete, za godinu dana vrtica, imala je samo jedan izostanak, na pocetku. Sve ostalo - usputne, brzoprolazece temperaturice. Dojena je do 2,5god, jede apsolutno sve i bas dosta jede sveze voce i povrce - obozava, cak i preteruje. Znam da sve ovo nema veze, ali nikako da povezem gde je pokleklo ovaj put i kako se bakterija primila. No .. sta je tu je ... Dobili smo 2 sirupa za imunitet i zabranu vrtica 4 nedelje. Iskreno, ja se povratka u vrtic ne plasim i ne zelim da verujem da ce se ovo ponoviti. Ono sto mene zanima, pitala bih NM - vidim da je i tvom sinu HGB bio katastrofa u infekciji. Ne znam koliko je tada bio star, u stvari. Moja L ima 3,5god i donja granica za ovaj uzrast je 120, a njen je bio prvo 113, pa 106. DR se sokirala. Kaze da je to prenisko. Pitala sam je da li je moguce da je toliko pao zbog infekcije, ona kaze da nije moguce da je bas toliko pao zbog toga i da ce proveriti to svakako kada ozdravi. Ja se secam jednom da joj je bio 98 i da je rekla da cu je tako dovesti do transfuzije (jos sam je dojola), ali cim se oporavila on se vratio u normalu. Sta vise, ona je uvek imala bas visok HGB, mada joj nisam proveravala ima godinu i po. Dakle - da li se vama posle infekcije HGB vraito u normalu. Nama je CRP bio 28, LE 22!
|