Bebilina -> RE: Cime do skole/predskolskog/vrtica/zabavista (26.9.2013 10:37:04)
|
Mi smo u prvi vrtic isli kolima, sveki je vodila jer je bio blizu njenog posla, pa nam je drugi bio prekoputa imanja, samo predjemo ulicu, pa poslednji na skoro 3km, ali smo uvek isle biciklom za 10-15min, ona u sedistu iza mene. Sad nam je skola na 10min peske i ili hodamo ili idemo biciklama. Cera kad ja hodam vozi skuter, kad sam na biciklu ide i ona svojim. Imamo tamo parkinge za skutere i bicikle i sve njeno ostavimo. Mi u principu izbegavamo kola koliko god mozemo. Skola ima program za podsticanje hodanja/skutera/bicikli radi zdravlja, rekreacije i zastite zivotne sredine. Za godinu i nesto je cera samo tri puta iz skole bila pokupljena kolima, kad smo kretali nekud. Zbog nas i drugara sa istim navikama je njen razred osvojim zlatnu cizmu za hodanje do skole [sm=smiley1.gif] Ni kisa, ni sneg nam nisu problem, na sankama sam ih prosle zime vukla [sm=smiley36.gif] A vodimo je mm ili bata i ja i tako ce biti sigurno do njenih 9-10god zbog lokacije na kojoj smo. I inace nije praksa da deca ranije sama idu, osim ako nisu bas blizu skole. Ide se ili u grupama sa drugom decom i bar jednim roditeljem, ili sa svojim roditeljima. Meni mnogo znaci da idu u lokalnu skolu, da ne moramo kolima, da sticu zdrave navike. Dok stigne do ucionice ona se istegla, razmrdala, udahnula svez vazduh, nahranila mozak kiseonikom i spremna je za rad [sm=smiley1.gif] I ja sam hodala po oko 1.5km i do osnovne i srednje.
|
|
|
|