guppy RR -> Letnja večera (4.9.2009 22:34:29)
|
Novi receptić u rubrici RR Recepti <-- KLIK Puno hvala autoru! Sastojci: *3 velika krompira* 6 malih paradajza* 4 paprike* 1 plavi patlidzan* maslinovo ulje* vegeta* aleva paprika* biber* kackavalj (neki koji se dobro topi) Uputstvo: Krompir oljustimo i isecemo na kolutice debele oko 1 cm. Papriku operemo, izvadimo semena i nasecemo je na kockice, plavi patlidzan oljustimo i isecemo na kolutice stavimo na salvetu i posolimo sa obe strane i pustimo oko 10 minuta da izadju tako zvane smedje suze posle toga ih prekrijemo sa jos jednom salvetom i operemo. Zatim ih isecemo na kockice. Ako imate svezi paradajz samo prelite kljucajucu vodu preko njega kako bih ga mogli oljustiti (moze i onaj u konzervi da se ne maltretirate) i isecemo ga na polu-kolutice. Krompir kuvamo dok voda ne provri i pustimo jos jedno 3-5 minuta i odcedimo ga. U ugrejanu ponvu stavimo malo masilnovog ulja i prodinstamo papriku, paradajz i plavi patlizdan. U smesu dodamo alevu papriku, biber, origano, bosiljak i vegetu po ukusu i dinstamo do mekog. U tepsiju stavimo peki papir ( ja to radim zbog toga da mi se povrce ne zalepi u tepsiju i da ne koristim previse masnoce) i slazemo kolutice krompira jednog pored drugog preko toga stavljamo prodistanu smesu i pokrivamo sa jos jednim redom krompirevih koluta. Tepsiju prekrijemo alu folijom i stavimo u rernu za 20 minuta na oko 200 stepeni. Zatim izvadimo tepsiju iz rerne i sipamo rendani kackavalj preko krompira i stavimo u rernu za jos jedno 5-10 minuta (zavisi od toga kolko zapeceno volite) I eto imate veceru p.s. ovo jelo mozete da prelijete takodje sa kiselom ili slatkom pavlakom opet zavisi od toga sta volite. Prijatno :) Vreme pripreme: 60 minuta
|
|
|
|