Anoniman -> RE: Rubeola (27.6.2013 15:12:41)
|
nismo primili mmr, jer joj je dugo bila odlagana zbog alergije na jaje. a kada je konacno odobreno da primi, nije je bilo vise, rekli su da je nestasica i da zovemo da se informisemo dali je stigla... mama kaze da sam ja prelezala, tj. pise mi u kartonu da jesam. ali ona se seca da sam i ja tada imala neku cudnu, sumnjivu ospu pa je dr napisala rubeola. e sad dal jesam ili nisam... [sm=zmeden.gif] mi smo svi zakacili virus prosle nedelje. prvo se mm zalio da ga boli grlo, onda se K razbolela, pocela slabije da jede, onda joj je nos procureo, isla samo voda, ponekad se desavalo da se zakaslje.. nije imala T tako da je nismo ni vodili kod dr. dala sam joj samo par dana prospan jer sam ga imala u kuci. njoj skoro da je proslo.. a mene je stiglu u petak/subotu, vec 5 dana imam kijavicu, samo mi nos curi kao cesma, ni ja nemam T. od juce me malo i grlo boli.. e sad, ona se uzasno puno znoji, znaci kada su bile one vrucinstine spavala je samo u majici na tregere i peleni i kosa joj je i pored toga bila sva mokra. tusirali smo je stalno i brckali u bazenu ali se i pored toga osula. sitan osip oko vrata i po grudima, kao sitne sitne bubuljicice. a u kosi masa tih bubuljicica koje su se valjda podljutile od mokre kose, jos je ona to cesala, pa se napravio haos, crvenilooo... prskali smo je sprejom ivancic i sinovi protiv ojeda. pre dva dana je pocela jako da se cese po telu i po kosi, pa sam je zapravila bebi puderom i prestala je. danas je opet napala da se cese, opet sam je zaprasila i prestala je. pocela sam cak da se tripujem da joj nije to neka alergija jer je jaje za dorucak jela i prekjuce i jutros posle cega se to desilo. inace, to izgleda jako sitno i nije nekako definisano kako sam ja mislila da boginje izgledaju. videla sam malopre da ima i po ruci, po nadlaktici ali samo jednoj i po ledjima i po grudima. po stomaku nema nista! ako je od vrucine zasto se ne smiruje kada vec 3 dana nije toplo? [sm=zmeden.gif] ako je rubeola koliko sam tj. beba ugrozena sad u 17. nedelji ako sam je ja prelezala, a koliko ako nisam? [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|