Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 20.2.2019 12:58:31
|
|
|
|
Filadendronka
|
Bubulence, samo ti bez odlaganja odradi analize i onda se prepusti uzivanju. Mozes cak od dr iz Doma zdravlja da uzmes uput i to besplatno odradis u Gradskom zavodu za javno zdravlje, a mozes i direktno na Vet.faksu u laboratoriji (NRL toxo). Takodje postoji i opcija da im se putem maila obratis za savet, verujem da ces dobiti adekvatan odgovor od strucnog lica. Drzim ti palceve! :*
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 26.2.2019 14:14:52
|
|
|
|
bubulence
|
Danas sam ponovo vadila krv, rezultati u petak...
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 26.2.2019 21:57:12
|
|
|
|
Filadendronka
|
Bubulence, drzim palceve da sve bude ok.
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 26.2.2019 21:58:54
|
|
|
|
bubulence
|
Hvala draga ❤️
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 18:53:05
|
|
|
|
Filadendronka
|
Bubulence, kako je proslo testiranje?
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 19:05:06
|
|
|
|
bubulence
|
bas gledam nalaze, tek danas su bili gotovi. Toxoplasma GONDII 0,96 . dr me salje kod infektologa
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 19:09:49
|
|
|
|
Filadendronka
|
Igm titar? Napisi samo koji je referentni okvir posto nemaju sve laboratorije isti raspon.
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 19:13:06
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Pise IGM granicna vrednost odnos 0,98. IgG pozitivan 133,45 sada je IGM 0,98 a IgG 48,42. gore sam pogresila, prvi put pre 2 nedelje j ebilo 68. ne pise granicna vrednost, samo da je pozitivno. a za IGM je granicna vrednost 1,1
< Poruku je uredio bubulence -- 4.3.2019 19:15:15 >
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 19:18:17
|
|
|
|
Filadendronka
|
Jesu li ti radili aviditet? To je pokazatelj kada je otprilike nastupila infekcija. Svakako infektologa mozes da pitas da ti sve objasni detaljno.
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 19:24:27
|
|
|
|
bubulence
|
nisam nista drugo radila, samo ovo sto sam napisala. ujutro cu zvati da zakazem kod infektologa
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 19:32:36
|
|
|
|
Filadendronka
|
Ne mogu da verujem da nisu odmah odradili sve odjednom. Sve u svemu, infektolog jeste naredni korak. Cim ima tih Igg antitela u tvojoj krvi i plus si pregurala prvo tromesecje, velika je verovatnoca da je infekcija bila pre trudnoce i da si mirna. Ali opet pravac lekar, pa onda mozak da odmoris.
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 19:51:58
|
|
|
|
bubulence
|
naravno, videcu da zakazem za ovu nedelju, ako ne uspem otici cu privatno. hvala ti draga sto mislis na mene
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 20:07:04
|
|
|
|
milicicak
|
Bubi, ajd lepo ispisi rezultate, nista ja ovo ne razumem. Elem, ako je granicna vrednost 1.1 ti nemas nikakve brige. Ako je granicna vrednost od 0,96-1,1 opet nema mnogo mesta panici jer se igM antitela zadrzavaju i do godinu dana nakon infekcije a ovo 0,96 moze da bude i artefakt analize, tj greska merenja. Ti si imala infekciju toksoplazmom ali pre nekog vremena i gotovo sigurno pre trudnoce i mislim da stvarno nema potrebe da brines. Imas IgG antitela koja te stite od nove infekcije u trudnoci a i njihov titar ukazuje da je infekcija bila pre nekog vremena. Ali zovi i zakazi infektologa da se lepo isporazgovarate i da ti on sve lepo objasni. Ljubim puno i mazi tibu
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 20:15:14
|
|
|
|
bubulence
|
mogu da ti slikam i posaljem na fb?
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 20:17:25
|
|
|
|
milicicak
|
Slikaj :)
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 20:24:57
|
|
|
|
bubulence
|
Ovo je drugi nalaz
< Poruku je uredio bubulence -- 4.3.2019 20:27:52 >
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 4.3.2019 20:29:24
|
|
|
|
bubulence
|
Ovo je prvi
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 6.3.2019 9:00:52
|
|
|
|
Filadendronka
|
Bubulence, kad ce infektolog da iskaze svoje misljenje? Ako budes zelela pronaci cu mail od strucnog tima koji se iskljucivo bavi toxo tematikom, pa mozes i njih da konsultujes.
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 6.3.2019 12:28:43
|
|
|
|
bubulence
|
Draga, upravo sam dosla iz Sombora. Vadili su mi ponovo krv, rezultati ce biti u ponedeljak, a u utorak treba da se javim u Novi Sad kod dr. Tamo treba da mi rade neku analizu da se vidi od kada je infekcija
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 6.3.2019 13:12:24
|
|
|
|
Filadendronka
|
Da, da, glavno je da se vidi starost infekcije (aviditet). ‘Aj cekamo lepe vesti od tebe! :*
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 6.3.2019 14:56:33
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Filadendronka Da, da, glavno je da se vidi starost infekcije (aviditet). ‘Aj cekamo lepe vesti od tebe! :* ❤️ ❤️ ❤️ 😘. Svakako bih potrazila jos neko misljenje pa, cu ti se javiti da mi das kontakt kada budem dobila ove rezultate
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 11.3.2019 14:14:36
|
|
|
|
bubulence
|
Danas su mi stigli rezultati. Ponovili smo ponovo sve nalaze jer sutra treba da idem u NS kod dr. IgG mi je sada pozitivan 1,24 😣. Do sada je bila granicna vrednost
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 11.3.2019 14:20:43
|
|
|
|
Ana RR
|
Bubi, veze nemam sa tim ali se nadam da je sve ok
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 11.3.2019 17:01:23
|
|
|
|
nata11
|
A jesi promenila lab ili u istom vadis?
|
RE: Toksoplazmoza i trudnoća 11.3.2019 17:14:36
|
|
|
|
bubulence
|
Prva 2x sam radila ovde u domu zravlja, treci put u higijenskom zavodu u Somboru
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?