Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 6.12.2013 12:59:43
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Milica cica Ja sam u prpremi za vto radila TORCH i nemam antitela za Rubelu i Toksomplazmu. Da li treba da se kontrolišem u trudnoći? Ja sam bila negativna na Ig za CMV i toxo na TORCH-u pre prve trudnoce i u svakoj su mi i dr i geneticar trazili da ponavljam nalaz za to.
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 6.12.2013 15:19:01
|
|
|
|
Milica cica
|
Meni niko nije tražio da ponavljam, pitaću baš dr kada odem na kontrolu. Ma ja ovim uHigijenskom ništa ne verujem, NM čitala sam tvoje iskustvo sa njima.
< Poruku je uredio Milica cica -- 6.12.2013 15:25:48 >
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 6.12.2013 20:53:07
|
|
|
|
New Mom
|
Uh, higijenski... Nikad vise, bar ja licno.
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 6.12.2013 20:59:30
|
|
|
|
Klarita
|
Jedan dr mi rekao da uradim T O R C H,vidi zadebljanje na prednjem zidu xxx drugi da je to u drugom tromesecju totalna glupost,jer se radi pre trudnoce i u prvom tromesecju...obojici verujem, obojica me pratila u prvoj trudnoci i evo i sada...ali nikako da se namolim da odem po uput a, vreme prolazi...
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 6.12.2013 21:07:33
|
|
|
|
Milica cica
|
Kakvo zadebljanje na prednjem zidu?
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 7.12.2013 19:57:33
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Milica cica Meni niko nije tražio da ponavljam, pitaću baš dr kada odem na kontrolu. Nije ni meni niko tražio da ponavljam. A kada se inače radi TORCH u trudnoći?
< Poruku je uredio dunja RR -- 7.12.2013 19:58:20 >
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 7.12.2013 20:00:22
|
|
|
|
New Mom
|
Najadekvatnije je u prvom tromesecju, zbog eventualnog lecenja ako treba. Ja sam radila zbog geneticarke kad sam isla po misljenje za AC. U sve tri je bilo negde mislim oko 14.nedelje.
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 15.1.2014 12:38:18
|
|
|
|
Klarita
|
NM, kuckale smo o rezultatima, pa evo ih kod mene sada: TOXOPLASMOSA- IgG At negativna, IgM At negativna RUBELLA - IgG At pozitivna, IgM At negativna CMV - IgG At pozitivna, IgM At negativna HSV - IgG At pozitivna, IgM At negativna Kao sto se vidi iz prilozenog, fali "O" za others, nemaju verovatno reagense sta li, ko ce ga znati...ovo sam znala i sama, sem za toxoplazmu!
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 15.1.2014 12:55:13
|
|
|
|
New Mom
|
Odradi na svoju ruku samo za varičelu, ako se brineš.
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 15.1.2014 13:06:50
|
|
|
|
Klarita
|
da znas da hocu , danas bas idem da pokupim neke rezultate drugarici na privatnoj klinici, pa cu na "licino mesto" sto bi rekli neki da dam krv i zavrsim s tim.
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 5.3.2014 21:43:41
|
|
|
|
bastenka 86
|
Pomagajte devojke Rubella IgG mi je 244.21,a pozitivna je >11 HSV-1 IgM mi je <10,a vrednost je <20 HSV-1 IgG mi je >58.40,a vrednost je <1.0 Ocajna sam ne znam da li je ovo ok,a imala sam vec dva pobacaja u trecoj prvi i cetvrtoj nedelji drugi pobacaj pa da nije ovo uzrok????? Hvala unapred
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 5.3.2014 21:58:23
|
|
|
|
wivern
|
Bastenka koliko ja znam igg znaci da si nekada bolovala od te bolesti a igm znaci da je trenutno imas. Po ovome vidim da su rubelu prelezala a bogami i herpes. E sad da li je bas to bio uzrok pobacajima ne mogu da ti kazem jer se toliko vec ne razumem.
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 5.3.2014 22:10:38
|
|
|
|
bastenka 86
|
Hvala u svakom slucaju,bar si mi pomogla nekako,tj da se malo smirim
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 5.3.2014 22:17:50
|
|
|
|
wivern
|
Sve je dobro dok ga ne cita mm... umesto herpesa rekao mi je da sam pozitivna na hepatitis.....samo sto me slog nije strefio Uzgred, torch mozete raditi i na veterinarskom fakultetu. Nema guzve, nije skupo i brzo ga odrade. I sto je najvaznije objasne sve sto treba da znamo o njemu, da se ne dobija samo od zivotinja vec vrlo cesto od lose opranog voca i povrca kao i od dovoljno ne uprzenog mesa.
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 5.3.2014 23:20:17
|
|
|
|
bastenka 86
|
hahaha,ne daj mu vise da cita rezultate sta ti je to "torch"?
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 6.3.2014 9:07:53
|
|
|
|
wivern
|
Toxoplasmosa :)
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 6.3.2014 9:30:05
|
|
|
|
Sanchy
|
Toksoplazmoza je jedan segment analiza koje obuhvata TORCH ,ostali su Rubeola,Citomegalovirus,Herpes virus i slovo O u nazivu koje oznacava others sto ce reci da ponegde rade i Hepatitis B analizu....Igg oznacava staru infekciju a Igm trenutnu..,TORCH analizu bi trebala svaka trudnica da odradi,medjutim posto je skupa drzavi se to ocigledno ne isplati pa o trosku drzave idu samo sporadicni slucajevi..privatno analiza kosta oko desetak hiljada
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 6.3.2014 12:50:46
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy slovo O u nazivu koje oznacava others sto ce reci da ponegde rade i Hepatitis B analizu.... O - "others" obuhvata hepatitis B, hepatitis C, sifilis, hiv, itd. Sta sve misle da je neophodno da se testira.
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 6.3.2014 16:41:48
|
|
|
|
Sanchy
|
Znam ali sam napisala Hep B jer uglavnom to rade s obzirom da se trazi i pred porodjaj mada ne retko a pogotovu u drzavnim ne rade ni to a kamoli hiv recimo...
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 9.3.2014 18:52:07
|
|
|
|
bastenka 86
|
Juce sam odnela analize na viruse koje sam radila mojoj doktorki da pogleda i rekla mi je da mi je virus rubelle na granici odn. Igm mi je na granici pozitivan i HSV-1 i zbog toga sam imala 2 pobacaja.Ima li neko slicnog iskustva?
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 9.3.2014 19:03:03
|
|
|
|
Sanchy
|
HSV ne moze da izazove pobacaj ako je to stara infekcija dakle postoje igg antitela,cak i da tenutno imas hsv tj.da su ti povisena igm antitela..da to ide tako pola trudnica bi izgubilo bebe u prvom tromesecju jer 90 posto ljudi nosi virus hsv u sebi a kod zena se uglavnom reaktivira u prvom tromesecju zbog smanjenog imuniteta..sto se tice rubeole tu mi nije jasno ako imas igg antitela taj si virus prelezala najverovatnije u detinjstvu i on ne bi trebao da moze da se reaktivira ,,,e sad ako imas granicno igg a povisena igm antitela to si ga onda zakacila upravo u vreme spontanog i to moze da izazove spontani ,,mada ja koliko znam trenutno nema rubeola u nekoj ekspanziji po Srbiji?Nisam cula ni ya pojedinacne slucajeve
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 9.3.2014 20:14:37
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy ako imas granicno igg a povisena igm antitela to si ga onda zakacila upravo u vreme spontanog i to moze da izazove spontani Tacno. Oko 14 dana po pocetku infekcije pocinju da se stvaraju IgG a posle nekog vremena IgM pocinju da opadaju. Stoga je vrlo verovatno da si imala infekciju rubeole u periodu kad si imala spontani.
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 10.3.2014 15:05:44
|
|
|
|
bastenka 86
|
Nisam navela da mi je i toksoplasmosa IGM na granici doktorka kaze da su mi te stvari izazvale spontani
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 19.3.2014 13:52:30
|
|
|
|
bastenka 86
|
Da li neko zna koliko vremena treba da prodje da bi se "ocistila" od viruSA RUBELE,TOXOPLASMOSE?I kad opet mogu da planiram bebu,koliko vremenski treba da prodje?
|
|
|
|
RE: T O R C H: infekcije u trudnoći 20.3.2014 0:01:49
|
|
|
|
Sanchy
|
Dok ne padnu igm antitela,to je trenutna infekcija,IGG ces imati uvek jer to znaci da si bila u kontaktu sa ovim patogenima..Sto se tice toksoplazmoze verovatno ces u trudnoci morati da pijes spiromicin to je antibiotik ali posto nisam dr,ne znam u kojoj kolicini i u kom periodu trudnoce
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?