Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 19.10.2012 15:43:45
|
|
|
|
Zemunka85
|
Par teme o vakcinama je zatvoreno, pa moram ovde: u porodilistu nije bilo vakcine protiv hepatitisa, pa smonto primili sa mesec ipo. Sledeca kontrola je sa dva i po meseca, kada cemo dobiti revakcinu plus Infanrix ipv hib. Da li je to mnogo u jednom danu? Mogu li jednu da odlozim i koju, ako ima potrebe. I kako se uopste ta I. daje?
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 19.10.2012 18:19:24
|
|
|
|
Bebilina
|
Cerkica nije imala reakcije na vakcine. Jednom ili dvaput temperatura od 37 sa 4-5, malo vise spavanja i toliko. Sin je sa 7 nedelja primio dve vakcine: DTaP/IPV(polio)/Hib u jednoj i PCV u drugoj. Nije imao nikakvu reakciju. Sledece nedelje, sa 12ned prima drugu dozu DTaP/IPV(polio)/Hib i prvu MenC, pa sa 16ned sve te tri opet i onda smo mirni do godinu dana. BSZ nisu primali i necu im davati za sad. Ako bude postojao rizik pred neki put onda tek tad. Ovde je rizik za tu vakcinu minimalan pa mi je zao da ih oboje mucim...
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 19.10.2012 18:26:39
|
|
|
|
Olga75
|
Zemunka , evo tema KALENDAR VAKCINACIJE
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 19.10.2012 18:48:32
|
|
|
|
Zemunka85
|
Znam, samo se mi tu ne uklapamo. Sve nam se poremetilo. Prvu vakcinu protiv zutice smo umesto u porodilistu, primili pre neki dsn tj sa mesec i po.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 19.10.2012 20:59:22
|
|
|
|
Olga75
|
pa razmak izmedju vakcinacija je ispostovan i to je ok , ne znam sta bi jos odlagala , sva deca tako dobijaju vakcine , obicno se oko MMR dvoume za odlaganje
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 20.10.2012 0:04:44
|
|
|
|
Zemunka85
|
Onda ja nisam dobro razumela. Mislila sam da se na prvoj kontroli prima revakcina za hepatitis, a na drugoj infanrix. A mi cemo to odjednom. Pa zato...
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 20.10.2012 9:49:22
|
|
|
|
cockic
|
za hepatit b se prima i u porodilistu i posle mesec dana koliko se ja secam sad sa lenom. a petar i lena su primali pentaxim i nisu imali reakcije nikakve a ni od hepatita b nije bilo reakcija. leni je ostala mmr i revakcinacija pentaxim tako da se nadam da ce i ona proci bez reakcije kao bata sto ih na te dve vakcine nije imao. mada ona ce uskoro primiti i prevenar 7 a bata je primao pneumo 23 i od njega nije imao reakciju.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 20.10.2012 17:21:08
|
|
|
|
Zemunka85
|
Dada .. Protiv hepatitisa se prima u porodilistu vakcina i revakcina posle mesec dana, a posle dva meseca Infanrix. E sad, posto mi u porodilistu nismo primili tu protiv hepatitisa b, vakcinisali su nas sa mesec i po. Tj na seldecoj kontroli cemo primiti revakcinu te vakcine i Infanrix, sto ne bi bilo zajedno, da je sve islo po redu koji treba. Pa me zanima ima li smetnje tome?
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 20.10.2012 17:34:23
|
|
|
|
pocahontas
|
IZVORNA PORUKA: Zemunka85 Znam, samo se mi tu ne uklapamo. Sve nam se poremetilo. Prvu vakcinu protiv zutice smo umesto u porodilistu, primili pre neki dsn tj sa mesec i po. i mi isto...
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 21.10.2012 14:51:24
|
|
|
|
Lilla
|
H-u se jos uvijek crveni mjesto uboda poslije TBC vakcine koju je primio u 6-om mjesecu. Nekad natekne i pomodri, ne reaguje na dodir pa ne bih rekla da ga boli ali vidim promjene. Da li je normalno da se to desava i poslije skoro 6 mjeseci od primanja?
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 28.10.2012 20:36:27
|
|
|
|
marince1
|
jel sa 2 meseca beba prima prvu dozu one vakcine sto se kupuje?
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 28.10.2012 21:02:27
|
|
|
|
branki*
|
ne znam odgovore na vasa pitanja ali,kad sam vec ovde da kazem da je boza odlicno podneo sve vakcine,nikakve reakcije
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 30.10.2012 7:08:45
|
|
|
|
ivbo
|
Marinče,ako misliš na Pentaxim,mi smo je primili sa nepuna tri mjeseca,tako je bilo po kalendaru vakcinacije kod nas.
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 30.10.2012 7:19:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
I moje obe cure nikad reakcije na vakcine nisu imale
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 30.10.2012 10:43:56
|
|
|
|
Alexxa
|
Ne bih da vas plašim, ali meni je dr u DZ savetovala da ne kupujemo pentaxim, da se vakcinišemo onim našim starim vakcinama, nuspojave, ako ih dete ima, prođu za dan. A od pentaksima trenutnih nuspojava nema, ali kaže da mogu, istina vrlo retko, da se manifestuju posle 6 godine neke o kojima nije htela da priča, ali je rekla: Bolje da vam bude teško jedan dan, nego ceo život posle. Sad, da li je to tačno- ne znam. I ona je sam rekla da je to čula od kolega lekara ne seminaru, da nije klinički dokazano... Mi smo pentaxim već bili kupili, ali sam posle te priče odustala od njega. Rešila sam da mi dete primi samo ono što smo i mi primali i deca mojih sestara i brata. Staro i provereno. Mašu je bole ruka posle Di-Te-Per-a, ali to se rešilo, jednom dozom paracetamola, ostalih reakcija nije imala.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 27.2.2018 17:24:17
|
|
|
|
Mala Elena
|
Evo prave teme. Kako vam je beba podnela bcg vakcinu, crvenilo, krasta,...?
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 27.2.2018 22:34:14
|
|
|
|
mama Jo
|
Starija bez reakcija... A mladjoj se pojavila reakcija posle 3-4 nedelje recimo... belo onako se pojavilo na ubodu, pa je kroz par dana preraslo u kao krasticu
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 27.2.2018 22:37:59
|
|
|
|
Sarav
|
Starija ništa, nema ni ožiljak. Mlađoj je počela da goji oko 4.meseca. Ničim nisam mazala, samo od sebe zaradio nakon možda 2 meseca i to je to. Ima mali ožiljak.
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 27.2.2018 22:39:03
|
|
|
|
mama Jo
|
Koja vakcina se prima sa navrsenih 2 meseca?
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 27.2.2018 22:41:40
|
|
|
|
Mala Elena
|
Pentaxim valjda prva doza..ja sam se pogubila oko toga veruj mi..
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 27.2.2018 22:43:53
|
|
|
|
mama Jo
|
Isro, u petak idemo pa treba da primimo, mozda cu odloziti, kao da joj cujem nosic da krci malo, konsultovacu se sa dr...
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 27.2.2018 22:45:46
|
|
|
|
Mala Elena
|
Pa idi pa ce dr pregledati..sledeca je sa 3,5 pa sa 5 m.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 27.2.2018 22:46:56
|
|
|
|
mama Jo
|
Sve sam zaboravila...
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 28.2.2018 2:13:26
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Svo troje extra ni jedna reakcija
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 28.2.2018 13:29:32
|
|
|
|
Dragce86
|
Za sada nije bilo, uskoro cemo i MMR, samo da nju prezivimo kako treba :)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?