RE: Ime za decaka (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

Misha i Ljisha -> RE: Ime za decaka (23.12.2017 22:27:07)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Ne znam, ja zivim i rodjena sam u Srbiji. Na kraju nadimaka se uvek dodavalo A. Tako da mi to O u Mišo, Slobo, Lazo... jako para usi

i meni para usi. A kad cujem Djurooo, Pero i td bas ne volim[sm=smiley36.gif] moj tata je PEra znaci ni Petar ni Pero e onda se nadje neki pametnjakovic u nekim drzavnim sluzbala pa napise Pero pa moj tata ide da dokazuje da je to ista osoba tj da je to on[sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Ime za decaka (23.12.2017 22:46:23)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Vanja mi je super ime za dječaka [sm=smiley1.gif]

I meni, Marko je trebao da bude Vanja [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: madre

Kao sto je meni prelepo ime ta devojcicu Saša!

Znala sam devojčice bliznakinje, Maša i Saša [sm=smiley1.gif] prelepo ime i super je za devojčicu.

degu -> RE: Ime za decaka (23.12.2017 22:52:15)

Da, ja sam iz Cg meni A baš zvuči bezveze. [sm=smiley36.gif]

A Vrbas je pun Crnogoraca tako da je kod nas Lazo, Jovo,Pero...[sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Ime za decaka (23.12.2017 23:24:39)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Meni je lepse sa A na kraju, iako sam odrasla tamo gde je O. To je nekako stvar navike, podneblja. Mada verujem maraj da je tebi ok npr. Vlado Georgijev, Miso Kovac i td. Navikli smo.

Pa to je to. Ko je kako navikao.

choopa choops -> RE: Ime za decaka (24.12.2017 0:34:13)

IZVORNA PORUKA: degu

A Vrbas je pun Crnogoraca tako da je kod nas Lazo, Jovo,Pero...[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif]

Moj tata, iz Srb zove se Ljubo. Komšinica iz Bosne se zove Ljuba. Muž izađe na balkon da je dozove:"Ljuboooooo", a moj tata se odaziva [sm=jezicek.gif]

Rosita -> RE: Ime za decaka (24.12.2017 8:22:25)

Lepote srpskog jezika[sm=smiley36.gif]
Priznaj Cupo da ni tebi ne bi bilo lepo Boro Corba, iako volis "o"[sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Ime za decaka (24.12.2017 9:24:06)

Ja sam u zivotu cula za jednom Dositeja.Ali oboje djece im imaju cudna imena.Cerka im je Nadezda.
Meni se Sergej ne svidja,dio zbog Gej na kraju a dio sto sam znam jednog,najljigaviji lik ikad.
Sto se nadimaka tice,moj brat je Davida zvao Daco,po njegovom srecko mu se ne slaze uz ime.Pa kao David-Daco 😂 Meni se kosa dizala svaki put kad mu rekne Daco,zaprijetila sam ako ga jos jednom zovne tako ja cu njega opet poceti zvati Gingo Pingo [sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Ime za decaka (24.12.2017 15:55:56)

Savu svi u Bosni zovu SavO, čak i rođena baba mu je na džemperu izvezla SAVO.

Malo me u početku nerviralo, sada se uopšte ne uzbuđuem oko toga, neka je on nama živ i zdrav, a kako će da ga zovu, mah ..

Tako da, ne brigaj :) Verovatno ćeš se i ti navići kao i ja, jer nema druge, nećemo mi promeniti jezičke osobenosti podneblja.
SavA će u Bosni uvek biti žena [sm=smiley36.gif]

IZVORNA PORUKA: Maraj

Joj od nadimaka ne moz'''' pobeci... Ja Lazara zovem imenom ili Laza. Isto i mm. Al rodbina mm iz Bosne ga zove LazO. Joj sto me to O na kraju nervira. Nije on LazO vec LazA!!! Al sad da kazem, odma sam babaroga. Tako da za sad cutim, al sve nesto mislim da cu uskoro da "puknem" pa da " lanem"

choopa choops -> RE: Ime za decaka (24.12.2017 17:17:07)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Lepote srpskog jezika[sm=smiley36.gif]
Priznaj Cupo da ni tebi ne bi bilo lepo Boro Corba, iako volis "o"[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif] hhhhhahahah

Dunja u Cg je drugačije Sava(muško) od Savo. Ali nije Saaaava, nego Sa-va. Odriješito. Junački [sm=smiley36.gif] I to mi je ime ekstra. [sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Ime za decaka (24.12.2017 17:28:04)

Čupo i u Bosni se desi da mu neko kaže to junačko Sa-va :D, mm -ovi su poreklom iz Foče, tako da su Pljevlja preko brda [sm=smiley36.gif]
A i sva rodbina mm-a je došla u Foču iz CG, davnih dana, kao i većina Fočaka.

Ali ipak je češće žensko ime Sava u Foči.

A u pravu si, kada ga neki Crnogorac u Bg pita za ime, uvek se čuje ta junačka verzija [sm=jezicek.gif]

I zanimljivo mi je što niko ali baš niko nije ravnodušan na njegovo ime. Bukvalno ali svaki put je reakcija:

-Kako se zoveš mališa

-Sava

-Oooo od kada nisam čuo/la to lepo staro srpsko ime, svaka ti čast junače, ili svaka čast roditeljima, kumu i tako to [sm=smiley36.gif]

veselicaa -> RE: Ime za decaka (24.12.2017 19:00:47)

Dunja kako ste se odlucili za ime?

dunja RR -> RE: Ime za decaka (25.12.2017 12:28:38)

Ves, mm je imao predloge Sava(o) i Uroš. Tako mu ze zovu stričevi, ali i inače voli ta imena.
Meni se deda zvao Sava, sa njim sam živela, i obožavala ga. I Kada je mm rekao predloge, ja rekoh odma može Sava.
Ja volim imena po rekama, da dobijemo devojčicu, meni se dopada Drina.

Ali je bilo ili Sava ili Uroš dok nisu u oštini upisali, bukvalno smo se lomili (tj mm) do poslednjeg trenutka. I jedino S nije imao ime u porodilištu.

Anck Su Nmaun -> RE: Ime za decaka (25.12.2017 13:49:33)

IZVORNA PORUKA: degu

Moja sestra iz Bg kad bi dosla.i rekla Pera a meni kosa na glavi , zvucalo mi tako pe...... sve je stvar navike kako naucimo.

madre -> RE: Ime za decaka (6.1.2018 9:33:36)

Sad mogu slobodno da razmisljam da li Novak ili Sergej? Kako se vama cine imena? [sm=smiley1.gif]

isidora88 -> RE: Ime za decaka (6.1.2018 10:31:24)

Novak[sm=bravo.gif]
Sergej mi se ne svidja zbog tog gej na kraju

Sanjica26 RR -> RE: Ime za decaka (6.1.2018 10:34:55)

IZVORNA PORUKA: madre

Sad mogu slobodno da razmisljam da li Novak ili Sergej? Kako se vama cine imena? [sm=smiley1.gif]

Sergej je moje omiljeno.

IvanaSK RR -> RE: Ime za decaka (6.1.2018 10:48:42)

Meni mozda malo vise Novak, neobicnije je. Mada ni Sergej nije cesto i obično.

degu -> RE: Ime za decaka (6.1.2018 11:18:40)

Madre ja sam vec rekla da nesto ne volim ruska imena, lepo mi je Novak, ali uz bracu savrseno ide Sergej. A sta bi sa Ognjenom, znam da si seprosli put dvoumila?!

emicaa -> RE: Ime za decaka (6.1.2018 16:46:12)

izmedju ta dva ja bih izabrala Novak [sm=smiley1.gif]

madre -> RE: Ime za decaka (6.1.2018 21:15:16)

Ne znam... Meni su oba prelepaaaaa[sm=bravo.gif] malo mi je blize Novak, ali mi je Sergej savrseno i tako u krug[sm=smiley36.gif]

degu -> RE: Ime za decaka (6.1.2018 22:14:02)

Haha bas tako, Novak je lepo, ali Sergej nekako savrseno pase [sm=smiley36.gif]

MamaNecaVo -> RE: Ime za decaka (7.1.2018 1:07:09)

Izmedju ta dva imena,nekako mi je Sergej lepse.

madre -> RE: Ime za decaka (9.1.2018 12:20:08)

Jao, zene, pa i ovde je nereseno[sm=smiley36.gif] i sta kazete Novak ili Sergej? [sm=smiley1.gif]

medamisko -> RE: Ime za decaka (9.1.2018 12:22:18)

Sergej [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Ime za decaka (9.1.2018 12:37:13)

Sergej.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>