milicicak -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo (3.4.2019 16:43:29)
|
IZVORNA PORUKA: lesli I jos jedno pitanje...Da li neka od vas pravi milupa ili humana bezmlecne zitarice sa svojim mlekom?Kada pomesam onu kolicinu mleka koja stoji u uputstvu sa zitaricama (probala sam cak i vagu da koristim za zitarice) ono bude skroz vodenasto 🤔 pa je veceru na kraju na cuclu jela.Onda sam par puta sipala odredjenu kolicinu zitarica i mleko dosipala polako do zeljene gustine, da bi se ono u toku hranjenja opet pretvorilo u vodicu i obrok opet zavrsio na cuclu (iako znam da nije preporucljivo) 🤔Ima li neko ideju zasto se to desava?Palo mi je na pamet da je zbog toga sto je mleko redje od formule, ali te iste zitarice su predvidjene i sa vodom (u istoj kolicini) da se prave...a i nije mi jasno kako nesto sto je bilo gusto inicijalno stajanjem postane vodenasto?! Za ocekivati mi je da se jos vise zgusne kad nabubre zitarice kako treba. Lesli, ja nikad nisam uspela da napravim kasicu zeljene gustine sa svojim mlekom po uputstvima sa kutije, uvek mora vise. A i dodam u toku jela jer ovaj mali gnjavi... On za sads od tih zitarica jede samo Sinlak, njega rqcunam kao kompletan obrok. Jos se nisam posavetovala sa dr koje mleko da koristim pa glutenske bezmlecne ne kupujem a htela bih da mu ih uvedem kao veceru uskoro. V trenutno ima dva obroka, oko 11 jede Sinlak i oko 14 meso, povrce i bananu, jer nista ne prolazi bez banane 😔 ne kupujem gotove povrcne kasice, vocne je probao hipp-ove breskvu i kajsiju. A sto se Naturino kasica tice, njih zaobilazim, ne svidja mi se sastav ni vocnih ni povrcnih ni zitnih...
|
|
|
|