Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 26.3.2015 13:38:14
|
|
|
|
imperial
|
U pravu si Klarita,mogla bih da rotiram malo,a sto se tice sokica,nisu to pravi sokovi,ovo sto mi dajemo deci je cisto cedjeno voce bez secera i konzervansa,veoma mala kolicina sve ostalo voda,samo da im mirise na sokic ,posto mi slabo piju bas cistu vodu,mislim piju ali po 100ml mozda dnevno,ali zato ovako popiju po dve tri flasice... Znaci da uvedem pravi dorucak oko osam,a oko dva da nam bude rucak,a izmedju moze neka vocna uzina,i vecera..da nije to mnogo obroka u toku dana??
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 26.3.2015 20:00:59
|
|
|
|
dunja RR
|
Mi imamo 2 obroka, baš retko 3. Vodu opet neće, jedno vreme hteo. Sokiće isto više ne dajem, to sam par puta dok smo kuvali voće a sada uglavnom jedemo sveže. Tako da je jedina tečnost koju unosi mleko, mada češće sisa u poslednje vreme.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 0:03:11
|
|
|
|
Klarita
|
Pa meni N ima uveliko 4 obroka plus dva puta pije mleko i ja sam se pitala da mu nije mnogo...Ovako N (i ranije K, samo koliko se secam ona je jela zitarice za veceru sa AD mlekom, i pila mleko i pre prepodnevnog spavanja) oko8h dorucak (zitarice sa AD mlekom ili plazma i AD mleko 150ml) 10i30/11h vocna uzina spavanje 13/13i30 rucak (ppovrce sa mesom najcesce) 15i45/16h mleko 180ml spavanje 18i30/19h vecera (zitarice, palenta sa kis mlekom ili jogurtom i zumancetom ili good night kasice) 21h/21i30 240ml mleko Zaboravila sam da kazem da sam mu jutros dala Nan3 iako tek 4.puni godinu...nista on to nije primetio
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 6:11:54
|
|
|
|
Ana RR
|
Imperial, nije mnogo (moj Marko je imao tri obroka i dve užine, plus mleko) ali videćeš naravno kako će njima odgovarati. Ako se dobro sećam, Marko je oko 8 doručkovao, u 11 jeo voćnu užinu pa nakon toga išao na spavanje, oko 2 ručak, u 5 užina, u 7 večera i u 8 mleko. Tako nekako.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 7:24:00
|
|
|
|
degu
|
Joj i ja uvela večeru pre 3 dana a sad razmišljam da je izbacim, kao da dobije neku extra energiju posle večere i uveče muke da zaspi, nemam pojma o čemu se radi, dajem joj žitarice i mleko ili žitarice i povrće, dete i po 5 sati ne spaav i ne zaspe na podoju. Možda joj treba samo da se navikne, nisam pametna više.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 7:34:28
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Degu daj joj veceru u 18h bar dva sata pre spavanja da stigne da svari i da posle moze da siki. Ne bi trebalo da joj vecera daje energiju no svako dete razlicito. Mozete vi vec uvoditi veceru, neko ostane na dva podoja vec sa 9 meseci.Ja sam na dva ostala sa 11, a od godine pa do 15 na jednom podoju uvece. I uvek je podoj bio u 20h i uvek bi zaspala ko top na siki vec posle dva minuta. I sad nam je isti rezim. U 18 ili 18 i 30 nam je vecera u 19 i 30 ili 20h je vec u carstvu snova. Nikad nista nisam menjala. Kako je sisala tako sam u to doba ubacivala obroke. Znaci 8,11,14 pa onda 18 i 20h spavanje. Nikad nije inace imala mesta za drugu uzinu, prosto nije stizala da ogladni jer bi joj rucak uvek bio obilan pa nije htela voce popodne. I sad nam je tako. Znaci nema dve uzine vec jednu, nekad posle rucka dobije neki kolac ili stanglu crne cokolade ili nesto slicno i to je to do vecere. Inace ne pije ni mleko pred spavanje. Kad je prestala da sisa mleko je pila samo ujutru ali smo imali muke kad se razbolela pa navukla na mleko i uvece pred spavanje pa pocela da se budi nocu da trazi mleko i svasta. Sad smo super.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 10:02:06
|
|
|
|
degu
|
i ja sam joj stavila veceru u 18h,pa pomerila za 17 i 30 a sika u 20h,al dete posle vecere podivlja kao da joj guaranu dajem mozda joj prolece udarilo u glavu :D imamo mi jos dosta podoja i nocu i danju jos bar 2 za dnevna spavanja. Videcemo, i kad sam rucak uvela malo je odbijala dojku,mozda je i ovo neka reakcija :D
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 13:51:28
|
|
|
|
imperial
|
Hvala na savetima,vec smo korigovali,u osam dorucak,u 11 mleko,u dva rucak,u pet uzina, u osam vecera,ja bolje od ovoga nemogu posto radim i jedan deo dana nisam kuci a trudim se da im sve sveze spremim i ostavim bakama da im daju . Degu i moji nekad polude posle vecere e tad ih treba smiriti i uspavati
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 14:09:03
|
|
|
|
degu
|
e to im je do horoskopa onda. Super im je sad organizovan jelovnik. Tako sam i ja zamislila, medjutim dam joj da sisa kad trazi pa se malo ispomera,al to je to.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 14:17:00
|
|
|
|
Jole84
|
Degu i M pošizi posle večere, spiči je neka energija, al već oko 9 pada glava I najslabije mi jede večeru
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 15:02:54
|
|
|
|
imperial
|
Da da,kako god u devet su vec koma i ja sa njima
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.3.2015 22:30:41
|
|
|
|
mirkam
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Ako se dobro sećam, Marko je oko 8 doručkovao, u 11 jeo voćnu užinu pa nakon toga išao na spavanje, oko 2 ručak, u 5 užina, u 7 večera i u 8 mleko. Tako nekako. Apsolutno isto u minut vec nekoliko mjeseci je kod nas Klari, ako ti je za utjehu, a znam da nije, M i dalje jede uglanom blendano. mi meso jedemo 5-6 puta nedeljno a 1-2 zumance i dalje. E sad, kad je piletina kuvana to se lako izgnjeci, al ljudi ja rucak sa junetinom ne umijem da mu dam osim blendano.Probala sam junece mljeveno, al na mljeveno meso se bas gadi. Koliko god da isitnim junetinu kad kuvam, opet moram da blendam.Mozda bi M i jeo neblendano, a dzaba kad mu je majka kreten!
< Poruku je uredio mirkam -- 27.3.2015 22:33:05 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 28.3.2015 4:07:49
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja mu juče dala, tj. pokušala dati pasirano: ćuretina, makarone, karfiol, šargarepa. Jok, neće. Pljuje. A blitvu pre neki dan lepo jeo pasiranu sa brokolijem. Ali eto, ova nova kombinacija nije prošla, pa sam ipak izmiksala naknadno. Uz to je popio i 30ml vode, konačno, bar nešto. Danas smo klopali 3 obroka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 28.3.2015 4:10:39
|
|
|
|
Ana RR
|
Dunjci, spavas li ti
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 28.3.2015 4:22:35
|
|
|
|
dunja RR
|
A baš pišem Wivern na FB, da ona i ja ne spavamo nikako Videh da i ona nešto kači sada Anči, slabo nešto ovih dana spavam. A do sada sam pravila prebranac, tako da sada odoh u krpe ljubim
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 4.4.2015 11:06:40
|
|
|
|
Jole84
|
Dunjči i kod nas je slična situacija sa pasiranjem, nešto promulja a nešto nikako, sad joj izblendam pola a pola ispasiram, zavisi šta je ali nekad hoće nekad neće, gadi se kao da će da krene da povrati i sve ispljuje Inače jede parče hleba, plazmu, bananu...sve sama, na primer dam joj hlebac i ona gricka i uz to joj dajem kiselo mleko, pavlaku i sl. Zato me i čudi što povrće i meso neće nikako kad oseti neku gramuljicu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 6.4.2015 13:09:09
|
|
|
|
dunja RR
|
Jao, ja nemam hrabrosti da mu dam plazmu, nisam normalna verovatno mislite Plašim se da se ne udavi ..Lecica mu pre neki dan donela plazmu, i dali smo mu, on čovek uzeo, odmah gricnuo parče, a ja sva uspaničena zavukla prst u njegova usta i sve povadila. Da ne radim to? :) Mi smo ovih dana klopali sutlijaš sa cejlonskim cimetom, a jutros proso, kruška i c.cimet. Uživao
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 6.4.2015 13:15:24
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Dunjči i kod nas je slična situacija sa pasiranjem, nešto promulja a nešto nikako, sad joj izblendam pola a pola ispasiram, zavisi šta je ali nekad hoće nekad neće, gadi se kao da će da krene da povrati i sve ispljuje Inače jede parče hleba, plazmu, bananu...sve sama, na primer dam joj hlebac i ona gricka i uz to joj dajem kiselo mleko, pavlaku i sl. Zato me i čudi što povrće i meso neće nikako kad oseti neku gramuljicu. Prestani da pasiraš, samo viljuškom izgnjavi, mora da žvaće.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 7.4.2015 6:34:51
|
|
|
|
Ana RR
|
Dunjči, pusti ga neka gricka, uz tvoj nadzor naravno, ali veliki je on i ima dovoljno zubića ovde ima raznih keksića za decu koja uče da žvaću, u komadićima su i tope se u ustima, vrlo su fini. Verovatno ima i kod nas nešto tako, možeš mu to dati ponekad da sam hvata prstićima i jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 7.4.2015 10:02:49
|
|
|
|
Mala Elena
|
Drugari, mislim da su sve to faze ..Evo recimo, hvalila sam se da E jede parcice piletine, hleb, koricu, plazmu , bananu, sv e sama...a zadnjih para dana je muce dvojke pa nece usta da otvori ni na blendanu hranu. Sizim. Ali sta da radim. Nudim je cesce po par zalogaja...pije dosta mleka, jogurta, soka ( posebno voli od sljive i borovnice-domace) ...dajem i grisine...sta da se radi... I pocela je sve da gura jezikom napolje sto nije radila. Eto kako se sve u jednom trenutku promeni..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 7.4.2015 11:38:39
|
|
|
|
degu
|
sta god da je il je faza,ili su zubi I mi opet gnjecimo a u fazi je da skuplja u ustima kao hrcak i na kraju oce da povrati kad joj dodje do grla,dize noge na hranilicu,pa imam utisak da hranim hobotnicu kad se probijam izmedju ruku i nogu bananu opet gnjeci u rukama,umesto da stavlja u usta i tako :D
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 8.4.2015 0:25:46
|
|
|
|
Ana RR
|
Degu, moj Marko je jeo telecu corbu tako sto proguta sve sem mesa koje drzi u obrazima kao hrcak i na kraju ga pljune. Tek sad jede meso kako treba ali I dalje ga opominjem da zvace, jer je u stanju da drzi hranu u ustima sve dok ga ne podsetim.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 8.4.2015 15:27:07
|
|
|
|
degu
|
hrčci mali, a Mare bogami talentovan,jos je vrsio selekciju hrane u ustima :D
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 8.4.2015 17:39:15
|
|
|
|
moja ciklama
|
Devojke..rešila sam da prestanemo sa blendanjem. Ručkali smo plazmu, napolitanke. Dakle kuvano hoću da gnječim viljuškom, ali kako sa mesom? Hvala?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 8.4.2015 21:21:30
|
|
|
|
degu
|
ciklama ja iseckam sitno,onako popreko u odnosu na koncice mesa koji se sami razdvajaju i to kad pomesam sa ostatkom jela se bas fino razdvoji. Nadam se da sam dobro objasnila
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?