choopa choops -> RE: Ishrana trudnica sa gestacijskim dijabetesom (18.1.2015 23:47:37)
|
Evo da se vratim na ovu temu... Ja sam bila u bolnici rije mjesec dana da ispitaju da li imam GD i u ovoj trudnoći, i po riječima endokrinologa kao sve je uredu i ništa nije alarmantno. Međutim gin koja mi vodi trudnoću, a zna da sam u prošloj imala šećer, mi je rekla neka i dalje budem na dijeti. I ja mislim da je ona upravu. Recimo ležala sam u bolnici i imala obroke svaki dan u isto vrijeme, balansirane i napravljene za dijabetičare i osjećala sam se baš dobro. Nisam osjećala ni glad ni ništa. Međutim kad sam došla kući malo sam to sve poremetila i prilagodila ishranu i djeci, a vrijeme obroka je totalno neraspoređeno i vidim da osjećam glad. Mjerim šećer tu i tamo sa aparatom, uglavnom mi je u granicama normale. Za Badnji dan mi došla želja da pojedem tri priganice (male, bukvalno su kao profiterole) i skoči mi šećer preko granice [sm=smiley13.gif] Kad sam budala.... Elem, hoću da kažem da mislimda je najbitnija stvar kod ove ishrane da broci budu u određeno vrijeme. Npr. Doručak 8.00h Užina 11,00g Ručak 14,30h Užina 16.00h Večera 19,30h Užina 21.00h I da se obavezno izbaci bilo šta slatko [sm=smiley13.gif] Ja ću se potrudit ovih dana da opet sebi napravim neki raspored, jer sam totalno izašla iz kolosjeka, a ne bih da zabrljam sad pred kraj, jer mi je i sa sinom skočio šećer tek krajem osmog mjeseca...Samo više mi je muka od kombinovanja namirnica, ne znam ni sama šta bih spremala, tako da ću prekopirat ovaj meni sa prve strane, takav sličan mi je bio u bolnici, pa da ga vrtim u krug [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|