Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (14.7.2010 21:07:15)
|
IZVORNA PORUKA: bebablue U Betaniji na casu za trudnice je receno, dovoljno je da kada dodjes na porodjaj da trazis epidural, ako je anesteziolog slobodan, dobices anesteziju. E sada, posto to nije redovna procedura u Betaniji (ne dobije ga svaka koja trazi), kako mozes biti siguran da su dovoljno izverzirani oko te vrste anestezije, i kako tek tako "Dobar dan, ja bih epidural!", a neke medicinske analize, koje dokazuju da ti to mozes da primis, to ispada da nije bitno. Ne secam se tacno na kojem sajtu nekog beogradskog porodilista ima ispisano sta je potrebno od dokumentacije za epidural. I odmah da kazem da ne spadam u pobornike sve je to priroda udesila i zena treba da se muci, nisam za to, i prva bih trazila epidural da sam sigurna u proceduru koja se primenjuje u NS, kao i u praksu nasih anesteziologa. bas bzvz,kod nas u Sapcu moze svaka da dobije epidural,cak mislim da se ne placa(treba tek da se detaljnije raspitam) i u poslednjih nekoliko meseci svaka druga je porodjena sa epiduralom... ne znam zasto bi bio problem u ns,razvijenijem gradu gde su valjda i bolji strucnjaci...
|
|
|
|