Trcosava -> Dete na put sa jednim roditeljem (2.7.2013 15:31:03)
|
Eh, vidim da nema ove teme, a nekom će možda i zatrebati. Prvo da iskopiram iz julske teme pa onda da ispišem IZVORNA PORUKA: Trcosava IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 IZVORNA PORUKA: Trcosava ne treba da se zove, dobila sam info - definitivno treba sad ne mogu da nađem neki primer jer sam ja to davno pisala ja sam mislila da ako jedan roditelj vodi dete van granica ne treba saglasnost drugog (jer mi se nekako podrazumevalo da su u braku pa saglasnost nije potrebna za razliku od razvedenih roditelja gde je saglasnost potrebna), juče sam čula da treba u oba slučakja. Ma ja za IZ srbije sam mislila da treba, ali danas saznadoh da ne treba ako dete ima biometrijski pasoš. Dobila sam mail od borderpolice.rs jer sam njima pisala mail, ali nisam dobro formulisala pitanje te tako ne dobih ni adekvatan odgovor. Dakle, da rezimiramo da znate za ubuduće, citiram: ''Са аспекта надлежности Управе граничне полиције нема сметњи да дете које поседује биометријску путну исправу Р. Србије путује у иностранство са једним родитељем без сагласности другог родитеља.'' Ovo se odnosi samo na roditelje, u slučaju da dete putuje sa babom i dedom, tetkom i sl - TREBA saglsasnost. Hm, pitam se da li imamo temu o ovome? A za nas koji ulazimo u Srbiju TREBA. Overeno ili u sudu ili u opštini. To je svejedno.
|
|
|
|