serpica -> RE: engleski u vrticu DA ili NE ? (25.5.2016 10:57:30)
|
Mislim da sam pisala ranije na ovu temu,ali da ponovim.. moja starija devojcica je krenula da uci engleski u vrticu sa nekih 4god. kad je zavrsila vrtic nastavila je privatno da ide i sve je bilo ok,znanje na zavidnom nivou,polozeni takozvani ispiti,presla 4 nivoa i sve je kazem bilo super dok nije krenula u prvi razred,e tu nastaje problem jer ona sve to vec zna,postaje joj dosadno,ne prati na casu,nastavnica me zove i kaze imamo problem,ona sve zna i sve razume i ona je jedina u razredu koja odgovara na pitanja i javlja se ali posle izvesnog vremena njoj postaje dosadno,ubaci se u rec,nastavi gde jaa stanem decu to buni jer se mnogi od njih prvi put susrece sa stranim jezikom. Ispisali smo j iz privatne skolice engleskog ali je trebalo bas dugo vremena da se ona uhoda u nastavnicki sistem predavanja jer se dosta razlikuje od onoga sto uce u skolicama..tek od treceg razreda je uspela da se uklopi u predavanjima n casu. Tako da ja mislim da ne treba forsirati dete pa cak i kad samo hoce da uci ima vremena,za jezike nikad nije kasno.
|
|
|
|