Zemunka85
|
Moja Lara ide u engleski vrtic. Moram po 100ti put da kazem da sam ja nju u taj vrtic upisala zbog hrane, to je bio razlog, a ne zato sto je engleski, ali sam odusevljena. U jaslicama, naravno, nisu imali. Ona je ranije presla u vrticku grupu tj sa 2god i 8m i tada je dobila engleski. I dalje nisam sigurna kako sa njima rade . Nikako da pitam . Oni zapravo imaju dve vaspitacice. Jedna je njihova vaspitacica-vaspitacica a druga je vaspitacica koja prica samo engl, i iskljucivo, nema Boga da ce rec reci na srpskom (pa ni sa nama, kada babe dolaze po decu ) (sem na roditeljskom). Nzm da li ih i ova osnovna vaspitacica uci engl ili samo ova sto prica na engl 24/7 ali koji god sistem da imaju, super je, bar sto se moje L tice. Ona zna bas dosta na engleskom (delove tela, zivotinje, boje, hranu, neke fraze, pesmice, abecedu, brojeve..). Smesno mi je kako neke fraze ne zna taco sta znace, nego po komandi, kaze mi "Kada nam kaze "Klin ap :D to znaci da pocistimo mrvice'' Ili "Kada kaze dausterz moramo da sidjemo niz stepenice" i taaaako :D. Nzm cak ni koliko puta nedeljno imaju engl, ali po papirima koje dobijem na kraju nedelje, ja sam prezadovoljna i sta su radili i kako je ona to sve usvojila. Tako da sam bas happy sto ima to i sto slusa engleski odmalena, mislim da ej danas to basbas neophodno... E da, zaboravih da kazem i ovo - posto oni jednom nedeljno idu na izlet par puta sam je pitala ko ih je vodio i ona kaze samo ime te sto predaje engl nzm da li je to istina niti kako su se onda sporazumevali, ali fascinantno mi je kada dodjem po nju i dok je cekam i gledam kako ta ëngleskinja'' prica sa klincima kako zaista izvrsavaju sve sto ona kaze. Neverovatno koliko razumeju ....
< Poruku je uredio Zemunka85 -- 20.11.2015 12:36:05 >
|