|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada otići na bolovanje???
3.11.2009 13:13:43   
LillyT
To OTI

Fala vi za tako lep poklon  user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 176
3.11.2009 13:14:06   
Anoniman
Pa stvarno taj Novi Sad po ovom pitanju...
LJUTI MEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 177
3.11.2009 13:15:41   
bebaa
ajde trudnice iz NS organizujemo neko okupljanje, protest ili tako nesto....

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 178
3.11.2009 13:18:52   
gagins
Slazem se,hajde da pokusamo da zakazemo sastanak kod gradonacelnika,da ostavimo sveske za peticiju u sve domove zdravlja,pa da vidimo koliki je odaziv trudnica!

(odgovor članu bebaa)
Direktna veza do poruke: 179
3.11.2009 13:20:43   
bebaa
moramo nesto preduzeti ovako ne možeuser posted image user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 180
3.11.2009 13:20:53   
cicko
Ja sam ZA!!!user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 181
3.11.2009 13:22:05   
Anoniman
Da, ja sam ZA
user posted image

(odgovor članu bebaa)
  Direktna veza do poruke: 182
3.11.2009 13:33:03   
gagins
Nasla sam mejl gradske kuce i gradonacelnika gde se gradjani mogu javiti i napisati svoje kritike,komentare i probleme.
Da li ste za da svaka od nas napise po mejl na temu lekarske komisije?

gradonacelnik@gradnovisad.org.yu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 183
3.11.2009 13:35:01   
bebaa
ja sam vec poslala, svasta sam napisala. pisite i vi da nas bude sto vise

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 184
3.11.2009 13:36:21   
Anoniman
Cu da pisem i da grdim.
Samo...je l problem sto nisam iz NS?

A da napisemo zajednicki RINGERAJA mail gde cemo da stavimo potpise svih nas kao peticija..
Pa ima nas dosta.

Ne znam.

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 185
3.11.2009 13:37:10   
gagins
Da li si na isti ovaj mejl pisala ili neki drugi?Ako si na drugi,daj i taj objavi pa da kucamo i tamo!

(odgovor članu bebaa)
Direktna veza do poruke: 186
3.11.2009 13:39:50   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: OTI

Cu da pisem i da grdim.
Samo...je l problem sto nisam iz NS?

A da napisemo zajednicki RINGERAJA mail gde cemo da stavimo potpise svih nas kao peticija..
Pa ima nas dosta.

Ne znam.

ja sam za jedan mail, pa sve redom se ispotpisujemo!!!!

a ako baš hoćemo da spamujemo gradonačelnika, može lepo svaka da kopira i šalje sa svog mail-a (predlažem nekom ko je vičan pisanju da ispiše mail, oma kažem da ja nisam user posted image )

< Poruku je uredio Trcosava -- 3.11.2009 13:41:19 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 187
3.11.2009 13:41:24   
gagins
Moze i to pored ovih nasih pojedinacnih.Sto vise to bolje

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 188
3.11.2009 13:41:40   
bebaa
http://www.novisad.rs/content/pishite-nam
Ovde sam pisala a sad cu i na ovaj drugi...

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 189
3.11.2009 13:50:45   
cicko
Evo upravo sam poslala mejl!

IZVORNA PORUKA: bebaa

http://www.novisad.rs/content/pishite-nam
Ovde sam pisala a sad cu i na ovaj drugi...

(odgovor članu bebaa)
Direktna veza do poruke: 190
3.11.2009 13:51:46   
cicko
Bebo, koliko si ti trudna? Nema ti tickera...user posted image

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 191
3.11.2009 14:11:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nakins

Kod nas ti em ne daju bolovanje, em kad ti daju uzmu ti jos skoro pola plate. Ma ne mogu vise ni da pricam o njima kakvi su user posted image

Kod mene u firmi je ugovorom definisano da je 80% fixni deo a 20% po učinku, tj, ako si na bolovanju - nemaš učinak. Šta to znači? To znači da mi je bolovanje 65% od 80% - topli obrok. (no, ja nisam trudna, samo sam htela da vas utešim)

(odgovor članu nakins)
  Direktna veza do poruke: 192
3.11.2009 14:12:53   
bebaa
19 nedelja, neznam kako to da stavimuser posted image

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 193
3.11.2009 14:15:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nakins

Buhla evo ti sajt www.dnevnik.rs
ides na opciju hronika-novosadska

Сизифов пут до трудничког боловања?

user posted image „Промените посао!”- препоручено је Гордани Маравић, трудници у шестом месецу трудноће у Лекарској комисији, када се пожалила да ради у Београду
због чега свакодневно мора да путује око 200 километара. При том, због превремених контракција прима лек утрогестан и бенседин, а њен гинеколог сматра да јој треба мировање. Ипак, све ово није било довољно да јој лекари из првостепене, а потом и другостепене Лекарске комисије одобре одржавање трудноће. Савет начелника Комисије др Војислава Левакова у незваничном разговору за “Дневник” био је да се трудница јави у Гинеколошко-акушерску клинику и тамо добије мишљење, које ће Комисија уважити. Упитан да ли то значи да Комисија не верује дијагнозама колега из Дома здравља, Леваков каже да има “услужних дијагноза” које не могу да толеришу.
- Кад у извештају с ултразвучног прегледа пише да је, с једне стране, плод у реду, откуцаји срца и други параметри задовољавајући, а лекар наведе да прети побачај, не можемо да одобримо одржавање – објашњава др Леваков.
Начелница гинекологије Дома здравља Александра Савин-Костић тврди да труднице добијају утрогестан само у случају претећег побачаја, крварења и болова. Она објашњава да овај лек увек иде уз мировање јер без тога нема ефекта што се трудницама увек нагласи.
- Не знам због чега лекарска комисија има такве критеријуме према новосадским трудницама, јер знам да у Београду трудне жене без проблема одлазе на боловање. Имали смо неколико случајева да труднице које је комисија вратила на посао побаце – каже Савин-Костић.
Да две комисије имају различите критеријуме на својој кожи осетила је и Маравићева која је до шестог месеца трудноћу одржавала на основу одобрења лекарске комисије у Београду где је до тада живела. Када се преселила у Нови Сад није ни слутила да ће имати проблем да одржавање настави. Међутим, испало је другачије.
- Лекари комисије су ме одбили с образложењем да сам радно способна и да их не занима то што повратак на посао значи путовање, свакодневно труцкање по путничким и аутобусима јавног превоза. Питам се од кога је стигао такав налог новосадској комисији, јер знам да је у другим градовима другачије из искуства мојих колегиница – тврди наша саговорница.
Но, она није једини случај. Нашој Редакцији јавила се трудница којој одржавање није одобрено у Новом Саду, али ју је, по пресељењу у Београд, тамошња комисија без речи послала на боловање.
Др Леваков каже да не постоји директива да се пооштре критеријуми за одобравање одржавања трудноће. Пре неколико месеци у Републичком заводу за здравствено осигурање “Дневнику” речено је да се ради о тежњи да се смањи злоупотреба боловања, која се не односи искључиво на труднице, већ на све запослене.

Izvor: Dnevnik

(odgovor članu buhla)
  Direktna veza do poruke: 194
4.11.2009 0:18:34   
Nensi*
Kada je trudnicko bolovanje u pitanju,jel isto prvi mesec placa poslodavac ili odmah ide preko socijalnog?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 195
4.11.2009 8:48:28   
Anoniman
Vidi Nensi:

IZVORNA PORUKA: buhla

prvih mesec dana trudnickog ti placa poslodavac i isplacuje ti kad i ostalim radnicima, a posle mesec dana isplacuje socijalno i to ume da kasni i po vise od dva meseca user posted image  E sad posto ti taj prvi mesec daje gazda mislim da je njegov izbor dal ce ti dati svih 100% posto, jer se za bolovanje daje 65%, a posle socijalno daje 65%, a grad Beograd 35%

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 196
4.11.2009 10:16:01   
minavb
Jutros pricam sa drugaricom, i rece mi da su je smenili sa funkcije cim je otvorila trudnicko. bas sam se zacudila, zar to nije protivzakonito?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 197
4.11.2009 10:18:17   
Trcosava
koliko znam, protivzakonito je da je otpuste.. sve zavisi od ugovora user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 198
4.11.2009 10:21:15   
LillyT
Jeste, koliko ja znam, ali dok isteras pravdu, prodje vreme. Nazalost, puno trudnica je ostalo bez posla po manjim privatnim firmama. Pricala mi je koleginica koja se porodila pocetkom prosle godine, kako je upoznala par trudnica koje su ostale bez posla. Sve su tuzile firme, ali proces traje godinama, neke firme se ugase, neke odu pod stecaj. Zakon jeste na strani trudnice (kasnije i majke), ali....ma znas i sama kako je pravda spora i ponekad nedostizna user posted image Sudjenja za saobracajke i ubistva traju godinama, ova druga znaju da se oteeegle, plus ako neko ima vezu, ma traje i deceniju. Strasno.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 199
4.11.2009 10:22:20   
minavb
Ne znam, mislim da je i ovo protiv zakona. Smenili su je na funkciju sa manjom platom i to odmah po otvaranju bolovanja. Dali joj rok od 8 dana pred otkaz. Mislim da je trebala da pocepa to i da ih pusti da je otpuste, pa da im se ..........( sad psujem). Kakvi kreteni!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here