Biberon -> RE: Kada otići na bolovanje??? (12.10.2009 16:44:56)
|
To sto pise Versus jeste jako strasno, ali za razliku od SAD, Srbija se bori sa belom kugom vec decenijama, kao i sa osnovnim egzistencijalnim pitanjima, pa mesto da one koji se odluce za porodicu maksimalno ohrabre oni ohrabruju poslodavce na ne zakonske poteze. Po nasem zakonu trudnica moze da otvori porodiljsko 45 dana pre termina, a mora 25 dana, i to joj je placeno 100%, narednih godinu dana od strane drzave, sve pre toga je bolovanje koje ako traje duze od mesec dana mora da odobri komisija. Ne znam zasto ovo pisem, jer pretpostavljam da sve trudnice ovde to dobro znaju.[sm=smiley1.gif] Kod mene u firmi ima jedna zenska osoba, kako ja kazem zbog koje poslodavci prema ostalim zenam postupaju kako vi kazete. Cim je saznala da je trudna, uzela je bolovanje, nijednom nije otisla na komisiju, niti je i jednom prekinula bolovanje na duze od jednog dana, sto je protiv zakona, ali poslodavac ju je pustio i svih devet meseci placao nju i jos jednu osobu da radi njen posao. Naglasavam da pri tome nijednom nije sela sa direktorom i rekla, komisija mi neda bolovanje, a ja se bojim da radim, cisto da ispadne fer. Pritom radi kancelarijski posao. Pametujem, jer ja ne mislim da idem na bolovanje do karja, dobro se osecam, radim posao gde sedim, i nemam previse stresa, a i volim da radim. Mada slazem se da sve koje se brinu za svoju trudnocu moraju dobiti bolovanje i tu poslodavac nista ne moze.
|
|
|
|