cicko
|
Jao Dora, strasno! Koje maltretiranje trudnica, izivljavanje... zbog jeb e papirologije! IZVORNA PORUKA: Dora Zvala ja prošle nedelje dom zdravlja, treba da otvorim bolovanje, kod moje doktorice mogu da dođem na red tek negde za mesec dana. Juče ja otišla bez zakazivanja, čekala i nekako upala u ordinacuju posle sat ipo čekanja. Pita me ona jel imam zakazano, ja joj kažem da mi treba samo bolovanje, da mi trudnoću vodi dok. privatno i da sam bila na pregledu pre 20 dana. Dam joj izveštaj. On neće da me primi jer nemam zakazano, a "za bolovanje mora da se zakaže" PA, JBT, KAKO MOGU MESEC DANA RANIJE DA ZNAM DA ĆU BITI BOLESNA!!!??? Tako su nam rekli i moramo tako da radimo-to je sve što je ona ponavljala. Razumem ja da radite kako morate, ALI ŠTA JA DA RADIM? Ukuca me ona u komp, mene nema. Pita mejesam li se prijavila na šalter, zašto nisam??? Pa da sam se prijavila ne bi me primili, zar ne? Kaže ona tako je. Pa eto zašto nisam. Pošalje me ona i ja se prijavim, stigne njoj karton. Gleda moj izveštaj sa pregleda i pita što mi dok. nije napisala da tražim bolovanje? Kažem joj da ja pre 20 dana nisam znala da ću morati na bolovanje, to sam saznala jutros kad sam se probudila bolesna. E onda, ona ne može tako, to ne sme da radi, samo radi kako su joj rekli i bla bla... Ja ćutim, gledam je, čekam da mi da bolovanje i nemam nameru da odem. Ispiše mi ona bolovanje. Vidi da sam slomljena, da ne mogu da dišem, kijam, oči mi zasuzile...ne mogu da govorim od promuklosti...ništa. Pitam ja :sad kad sam već tu, šta mogu od lekova, neke kapi za nos? Nešto za grlo? Kaže ona ladno: Pa, pitaj u apoteci, oni će ti dati nešto što smeju trudnice Aj, nebitno, hvala vam puno na ljubaznosti i strpljenju (sve trajalo 5 minuta) doviđenjaprijatnoćao. Čoveče, još mi je rekla da me neće sl. meseca slati na komisiju već će me vratiti na posao, jer, "Znate kakva je komisija nemilosrdna!" Da znam, ni ona nije bolja...
|