gagins -> RE: Kada otići na bolovanje??? (25.1.2010 12:35:41)
|
Drage trudnice, Prvo zelim da kazem da osnov za odrzavanje trudnoce nisu samo teski fizicki uslovi rada. Radim kancelarijski posao, dosta stresan, s obzirom na obimnost posla I mali broj radnika, koji I nemaju toliko iskustva. Pre 8 meseci sam izgubila trudnocu u 8.nedelji, I mislim da je veliki stres uticao na to; kada sam saopstila na poslu da sam trudna sefica je rekla da treba da abortiram, jer je trudnoca velika promena, da ja to nisam planirala I da se necu snaci zbog toga I sl.,svakodnevno je vrsila pritisak na mene…zene su bezosecajnije od muskaraca. Na zalost, ta trudnoca nije potrajala, da bi ista ta zena rekla “neces sada valjda patiti nad svojom sudbinom”. Trebalo je raditi I gledati tog istog skota svaki dan. U novembru sam saznala da sam ponovo trudna. Zbog prethodnog pobacaja I krvarenja koje je pratilo proslu trudnocu, dr mi otvara bolovanje. Daj Boze da do kraja trudnoce bude sve naj naj naj, ali ja ne mogu da radim, niti se osecam toliko zustrom za posao, a ne mogu da sam okruzena ljudima ko mi ne misle dobro, da ne kazem koga ne mogu da smislim vise, psihicki ja ne mogu da odlazim na posao i radim. E sad naravno, problem je divan grad Novi Sad I kako odrzavati trudnocu koja prelazi 30 dana. Dr mi je rekao da mi komisija nece produziti bolovanje I da je resenje posle bolovanja koje otvori ginekolog na 30 dana, otvoriti dve nedelje kod lekara opste prakse I tako moze do porodjaja. Da mozes i tako ako ti firma placa bolovanje i tolerise,mada po tome sto si opisala tesko da ce ti to uspeti.,Jer ti moras imati prekid izmedju dva bolovanja koji otvaraju razliciti lekari(ginekolog,lekar opste prakse i drugi)par dana i onda opet ides na to bolovanje o teret firme.Meni su moji rekli da su mi platili jedan mesec i da ne ocekujem da ce oni moju trudnocu i nesposobnost da radim da nose na njihovim ledjema.Mozes se vratiti koju stranicu unazad da iscitas sta smo sve komentarisale na ovu temu.A ne retko sam sretala trudnice koje su zbog istog razloga dobile otkaz iako je to protiv zakona.savetujem ti da probas da odes na komisiju,pa ces mozda imati srece kod ovih nasih ser... iz Novog sada!
|
|
|
|