Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 10:18:36
|
|
|
|
minavb
|
Bila sam na komisiji. Uzeli mi uput i papire, sestra mi otvorila karton i rekla da ce me doktorke prozvati. Prozvale me, pitale kad mi je termin, zapisale i rekle"Vidimo se 21.januara.". Eto, tako je meni bilo na komisiji, nadam se da ce svima, a posebno novosadjankama biti tako!
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 10:22:58
|
|
|
|
anci 81
|
IZVORNA PORUKA: minavb Bila sam na komisiji. Uzeli mi uput i papire, sestra mi otvorila karton i rekla da ce me doktorke prozvati. Prozvale me, pitale kad mi je termin, zapisale i rekle"Vidimo se 21.januara.". Eto, tako je meni bilo na komisiji, nadam se da ce svima, a posebno novosadjankama biti tako! Ja idem sutra... Prvi put! Nadam se da cu proci kao ti!
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 10:40:23
|
|
|
|
LillyT
|
Super Mina Ja ne znam zasto tripujem od te komisije, kao da nesto lazem Ja cu biti na kraju 6 meseca, sve se nesto razmisljam kako ce me vratiti na posao (puna sam gluposti ovih dana). Ne znam ni kada (ni da li) se zakazuje. Meni samo dr rekao da dodjem krajem meseca po uput i doznake i da ne brinem
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 10:57:17
|
|
|
|
minavb
|
Nema zakazivanja. Uzmes uput i ides kad ti lekar kaze-ako ti je otvorio bolovanje 01. na komisisju ces ici 01.. Na komisiju se ide po mestu stanovanja ili prema kartonu, ne znam ali moja komisija za Stari grad je u Vojvode Milenka br. 4. Tu je i komisija za Savski venac. Rade od 7:30, ostavis knjizicu i uput u boks za trudnice i sigurno imas prednost. Onda sestra uzima papire i zavrsava ostalo. Stvarno nisam nikad cula da je neko od trudnica u Beogradu imao problema na komisiji, neces ih imati ni ti. Obavezno kopiraj sve papire oje predajes u firmi, mogu ih zagubiti pa da imas problema.
< Poruku je uredio minavb -- 17.12.2009 11:09:13 >
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 11:07:34
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: minavb Bila sam na komisiji. Uzeli mi uput i papire, sestra mi otvorila karton i rekla da ce me doktorke prozvati. Prozvale me, pitale kad mi je termin, zapisale i rekle"Vidimo se 21.januara.". Eto, tako je meni bilo na komisiji, nadam se da ce svima, a posebno novosadjankama biti tako! novosađankama nikad neće biti tako. Ovde je pozitivan prirodni priraštaj a manjak mesta u vrtićima, pa im je bolje da ne podstiču žene na rađanje
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 11:16:36
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: minavb Nema zakazivanja. Uzmes uput i ides kad ti lekar kaze-ako ti je otvorio bolovanje 01. na komisisju ces ici 01.. Na komisiju se ide po mestu stanovanja ili prema kartonu, ne znam ali moja komisija za Stari grad je u Vojvode Milenka br. 4. Tu je i komisija za Savski venac. Rade od 7:30, ostavis knjizicu i uput u boks za trudnice i sigurno imas prednost. Onda sestra uzima papire i zavrsava ostalo. Stvarno nisam nikad cula da je neko od trudnica u Beogradu imao problema na komisiji, neces ih imati ni ti. Obavezno kopiraj sve papire oje predajes u firmi, mogu ih zagubiti pa da imas problema. Meni je bas otvoreno 1.12. ali mislim da necu ici 1.1.10.
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 12:04:38
|
|
|
|
minavb
|
Verovatno ces na komisiju ici 04. ili 05. januara. Drzim ti fige.
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 12:11:29
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: minavb Verovatno ces na komisiju ici 04. ili 05. januara. Drzim ti fige. Rekao mi dr da dodjem tamo oko 27. po uput (to mu dodje nedelja). Jao, stvarno sam pajser sa tom komisijom.....
< Poruku je uredio LillyT -- 17.12.2009 12:15:27 >
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 12:17:57
|
|
|
|
aster
|
AtenA, mislim da stvano ne bi trebalo da ti prave probleme. Ti si već u poodmakloj trudnoći Ne znam da li je tako i u Smederevu, ali ovde kod nas u BG-u trudnica ne mora lično da donosi papire komisiji. Može i neko umesto nje. Ja sam išla do sada 1 na komisiju i bili su ok. Idem opet 4-5 januara. Valjda će mi produžiti bolovanje
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 15:14:28
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam danas uzela uput,idem na komisiju u utorak,nadam se da cu proci kao Mina... LilyT,danas sam pitala moju dr,rekla mi je da idemo u Vladetinu,tamo gde smo overavale za krvnu grupu...
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 15:15:53
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: aster ali ovde kod nas u BG-u trudnica ne mora lično da donosi papire komisiji. Može i neko umesto nje. Bas cu probati da nadjem broj telefona i da okrenem da pitam da li moram licno da dodjem ili moze neko umesto mene...
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 15:37:03
|
|
|
|
LillyT
|
Aham, ja sam bila u toj Vladetinoj, meni je tamo ocajno (doduse, nema uopste guzve), iskreno se nadam da nece da me smaraju. Aman, ja ne znam sta je meni, zasto mi ta komisija toliko smeta
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 15:56:12
|
|
|
|
aster
|
Nensi, ja nisam išla u Vladetinu. Nadam se da i tamo ne moraš lično. Mislim, ako trudnica mora da miruje ili je ne daj bože bolesna, naravno da je najlogičnije da neko ode umesto nje.
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 20:24:17
|
|
|
|
cicko
|
Place mi se kad citam ove vase postove... Ma ne, drago je meni zbog vas, ali sam tuzna sto su na nasoj komisiji sami skotovi. Ne znam sta je sa Gagins, ona je, koliko se secam, danas trebala da ide.
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 17.12.2009 20:46:21
|
|
|
|
gagins
|
Evo me cicko,nisam danas isla nego moram bas 18.od kada mi je otvoreno bolovanje,ja sam mislila da jedan dan tamo-vamo nema veze,ali izgleda ima.Nadam se da cu sutra uspeti da se ukljucim toliko da vam javim kako sam prosla,posto putujemo odmah ujutro kad se vratim sa komisije. Ja se iskreno ne nadam nicemu lepom i pozitivnom,jedino ako mi ne pukne film i ne poludim tamo kad ih budem videla!
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 9:28:59
|
|
|
|
gagins
|
Evo cure da vam javim,produzili su mi bolovanje do 18.januara(jos uvek ne verujem).Bila sam unutra oko 10-taK minuta,postavljali su mi pitanja tipa: ZASTO STE ANEMICNI???? zato sto sam trudna BAS TOLIKO ZBOG TRUDNOCE,DA LI JE BILO KRVARENJA U TOKU TRUDNOCE??? Jeste,ali to vase kolege nisu uvazili kad sam bila u oktobru!!!Evo imam slike hematoma oko posteljice,ako hocete da pogledate.... Pa su ovo iscitavali bar 5-6 minuta i na kraju mi rekli: OPORAVITE SE MALO OD ANEMICNOSTI,PUNO SETAJTE PA CETE ONDA DA IDETE NA POSAO.Ovi su me i pitali kakvim se poslom bavim. Da naglasim da ovog puta onaj matori celavi nije bio prisutan sto je prosli put bio i na prvostepenoj i na drugostepenoj (taj je valjda neki nacelnik) Eto,jos uvek ne verujem,ne znam sta da ocekujem kad budem otisla u januaru,ali ni ovo nije lose!
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 9:47:03
|
|
|
|
cicko
|
Hajde barem toliko, za pocetak... Ja sam sa njima zavrsila, hvala Bogu. Od kad ne moram da razmisljam o odlasku kod njih smanjile su mi se i ekstrasistole i tahikardija. IZVORNA PORUKA: gagins Evo cure da vam javim,produzili su mi bolovanje do 18.januara(jos uvek ne verujem).Bila sam unutra oko 10-taK minuta,postavljali su mi pitanja tipa: ZASTO STE ANEMICNI???? zato sto sam trudna BAS TOLIKO ZBOG TRUDNOCE,DA LI JE BILO KRVARENJA U TOKU TRUDNOCE??? Jeste,ali to vase kolege nisu uvazili kad sam bila u oktobru!!!Evo imam slike hematoma oko posteljice,ako hocete da pogledate.... Pa su ovo iscitavali bar 5-6 minuta i na kraju mi rekli: OPORAVITE SE MALO OD ANEMICNOSTI,PUNO SETAJTE PA CETE ONDA DA IDETE NA POSAO.Ovi su me i pitali kakvim se poslom bavim. Da naglasim da ovog puta onaj matori celavi nije bio prisutan sto je prosli put bio i na prvostepenoj i na drugostepenoj (taj je valjda neki nacelnik) Eto,jos uvek ne verujem,ne znam sta da ocekujem kad budem otisla u januaru,ali ni ovo nije lose!
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 9:54:55
|
|
|
|
minavb
|
Svasta! Sta glume ti tamo po Novom Sadu? Ne mogu da verujem da vas toliko zajebavaju i da se toliko razlikuju od nasih komisija.
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 9:58:50
|
|
|
|
gagins
|
Ne znam sta bih ti odgovorila na ovo,meni samo nije jasno kako su samo oni dobili dopis da stroze kontrolisu bolovanja.Mada kad bolje razmislim,znam da ima puno zloupotreba,ali zasto se to prelomilo preko ledja trudnica to mi nije jasno! Cicko,sta si ti na kraju uradila,jesi li na godisnjem ili nekom bolovanju?
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 10:02:13
|
|
|
|
minavb
|
Izgleda kao da Novi Sad, a ne Beograd, dodaje pare trudnicama na bolovanju, pa da zato vracaju zene na posao.
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 10:03:52
|
|
|
|
cicko
|
Imala sam nalaz kardiologa iz Kamenice, pa mi je moja dr opste prakse otvorila novo bolovanje po tom osnovu. Mirna sam do 31. decembra, a onda cu uzeti novi godisnji, do porodiljskog' ustvari, rekla mi je dr ginekolog da mi mioze novo odrzavanje trudnoce otvoriti od 8. januara pa do porodiljskog 8. februara. IZVORNA PORUKA: gagins Ne znam sta bih ti odgovorila na ovo,meni samo nije jasno kako su samo oni dobili dopis da stroze kontrolisu bolovanja.Mada kad bolje razmislim,znam da ima puno zloupotreba,ali zasto se to prelomilo preko ledja trudnica to mi nije jasno! Cicko,sta si ti na kraju uradila,jesi li na godisnjem ili nekom bolovanju?
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 10:09:54
|
|
|
|
gagins
|
Eeeeeeeeeee Minavb,ovi nase ne stede gradski budzet,nego drzavni!!!Kao da ce samo od Novog Sada da se oporavi cela drzava!
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 10:14:07
|
|
|
|
anci 81
|
Evo i ja stigla sa komisije ! Udjes,izadjes i gotovo! Produzili su mi do 20-og januara,tako da sam probila led,valjda vise nemam sta da se strecam,nece me valjda vracati kasnije! Zelim vam da svi ovako prolazite na komisiji!!!!
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 10:15:57
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gagins Evo cure da vam javim,produzili su mi bolovanje do 18.januara(jos uvek ne verujem).Bila sam unutra oko 10-taK minuta,postavljali su mi pitanja tipa: ZASTO STE ANEMICNI???? zato sto sam trudna BAS TOLIKO ZBOG TRUDNOCE,DA LI JE BILO KRVARENJA U TOKU TRUDNOCE??? Jeste,ali to vase kolege nisu uvazili kad sam bila u oktobru!!!Evo imam slike hematoma oko posteljice,ako hocete da pogledate.... Pa su ovo iscitavali bar 5-6 minuta i na kraju mi rekli: OPORAVITE SE MALO OD ANEMICNOSTI,PUNO SETAJTE PA CETE ONDA DA IDETE NA POSAO.Ovi su me i pitali kakvim se poslom bavim. Da naglasim da ovog puta onaj matori celavi nije bio prisutan sto je prosli put bio i na prvostepenoj i na drugostepenoj (taj je valjda neki nacelnik) Eto,jos uvek ne verujem,ne znam sta da ocekujem kad budem otisla u januaru,ali ni ovo nije lose! Pa ja ne verujem kakva stoka!!! Kakav je to pristup i stav? Ko ce tome stati na put u NS?
|
|
|
|
RE: Kada otići na bolovanje??? 18.12.2009 10:17:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gagins Eeeeeeeeeee Minavb,ovi nase ne stede gradski budzet,nego drzavni!!!Kao da ce samo od Novog Sada da se oporavi cela drzava! Ma sve je to OK nego stednja na trudnicama/ pa majku vam ... Svi kradu,\uzimaju, na sve se trosi a zao im sto placaju trudnice???? pa
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?