New Mom -> RE: Patronažna sestra (13.11.2012 21:34:29)
|
Ja sam oba puta angažovala i privatnu patronažnu. Prvi put unapred jer sam čula svašta, pa nisam htela da izvisim. Državna je došla drugi dan (prvi se uvek smatra da je beba zbrinuta pri otpustu), bila 4 dana, pa vikend nije (a KL nije otpao pupak), pa bila još 2 dana. Mene nije pregledala, ni dojke i ranu. Jedino je ispoštovala što je bila još 3 puta - oko 3., 6. meseca i pred rođendan. Ova druga patronažna (novi stan, drugi rejon, pa došla druga) je bila na upoznavanju, tu konstatovala da pošto je drugo dete nema šta da me uputi, pošto mi je i prvo malo znamo sigurno sve oko kupanja itd., pošto sam toliko dugo dojila da ću se i tu snaći... Pojavila se samo jednom, treći dan i to u 7,15h ujutru, kontatovala da eto već 2 dana i sami funkcinišemo i sve je OK. I za ovih 7 meseci se nije više javila ni pojavila. Tako da sam na 5 dana opet angažovala privatnu, manje zbog bebe a pre svega zbog sebe, svoje rane, lohija i grudi i dojenja. Kod prve bebe smo plaćali 1000 dinara (tada 10 evra), ostajala je oko sat vremena (merila bebu, kupala, sređivala pupak, pregledala i sređivala moju ranu, kontrolisala konce, čekala da podojim i uspavam bebu, izmlazala posle toga, pomagala oko grčića itd.), a kod druge smo mi sami častili (nije htela sama da odredi, jer smo se već znali, preporučivali drugima itd.).
|
|
|
|