Trcosava -> RE: Nedelje i meseci u trudnoći (14.1.2015 10:37:19)
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR IZVORNA PORUKA: Kiškum Znam da ću ispasti nebeska glupača, ali kako se računaju nedelje? Od menstruacije ili od ovulacije ili od začeća? [sm=smiley1.gif][sm=zmeden.gif] Eeee, hvala Modesti [sm=smiley31.gif] Pajz' sad ovo. Pričam sa sestrom i govorim kako sam i prvo prenela i da je velika verovatoća da ću i drugo preneti. I krenemo da pričamo o nedeljama trudnoće. Kaže ona meni da su njoj sa prvim detetom (koje sada ima 11 god) račnali trudnoću od ovulacije (ili ti sada gledano 2 nedelje kasnije), a sa mlađim (ima sad 6 i kusur god) od prvog dana zadnje menstruacije. I kaže kako se čudi što sad svako malo neka 'prenese' E sad jbg moje dete ima 5 i kusur i ja već spadam pod one kojima se računa trudnoća od prvog dana poslednje menstruacije (što je po meni iskreno nebuloza) pa nisam merodavna. IZVORNA PORUKA: marinchica IZVORNA PORUKA: Trcosava RR IZVORNA PORUKA: Kiškum Znam da ću ispasti nebeska glupača, ali kako se računaju nedelje? Od menstruacije ili od ovulacije ili od začeća? [sm=smiley1.gif][sm=zmeden.gif] Eeee, hvala Modesti [sm=smiley31.gif] Pajz'' sad ovo. Pričam sa sestrom i govorim kako sam i prvo prenela i da je velika verovatoća da ću i drugo preneti. I krenemo da pričamo o nedeljama trudnoće. Kaže ona meni da su njoj sa prvim detetom (koje sada ima 11 god) račnali trudnoću od ovulacije (ili ti sada gledano 2 nedelje kasnije), a sa mlađim (ima sad 6 i kusur god) od prvog dana zadnje menstruacije. I kaže kako se čudi što sad svako malo neka ''prenese'' E sad jbg moje dete ima 5 i kusur i ja već spadam pod one kojima se računa trudnoća od prvog dana poslednje menstruacije (što je po meni iskreno nebuloza) pa nisam merodavna. Meni je Trcosava logicnije da se racuna od dana zaceca, ne znam secas li se filma onog 9 Months, ili sta vec sa hugh grantom, kad Robin Williams pita kad je bilo sexa, jel bio u gradu 7-og u mesecu. Ali nekako mi logicnije, da se bar gleda ovulacija, pa ako jajna celija zivi do 48 sati, racunas od kad je nastupila u tom okviru nekom, oplodnja, tj od kad je sve pocelo da se desava. Ono prvi dan zadnje menstruacije...mislim, sto lepo onda ne bude da trudnoca traje 8 i po meseci a ne devet i cao????
|
|
|
|