RE: JAJE (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

jovicaa -> RE: JAJE (5.9.2013 16:04:04)

uf aleks obozava jaja.. kajganu
kad ste uvele belance?

Peace* -> RE: JAJE (6.9.2013 8:58:16)

Dobro, Marko ima 3 godine. Zbog alergije mu jaje nije davano preventivno. Sada bismo trebali početi da uvodimo, naravno, konsultovaću i alergologa, ali me zanima kako to ide kod dece bez alergija.
Ako sam dobro razumela:
1 dan: 1/8 žumanceta
3 dan: 1/4 žumanceta
6 dan: 1/2 žumanceta
9 dan: 3/4 žumanceta
12 dan: celo žumance
15 dan: belance... Kako? [sm=zmeden.gif]

Olga75 -> RE: JAJE (6.9.2013 9:02:01)

kad sam uvodila svaki treci dan sam davala zumance , znaci 1dan 1/8 pa dva dana pauze pa 1/8 i tako do celog i to je trajalo mesec dana
a belance sam uela tek negde posle 1 rodjendana , znaci da nekom pauzom od dobrih dva - tri meseca
i to prvo kroz griz knedle , pola knedlice i tako nekoliko puta i onda pola kuvanog belanceta i to sa pauzama
malo je konfuzno napisano [sm=smiley24.gif]

Peace* -> RE: JAJE (6.9.2013 9:05:27)

Ahaaaaaa, znači 1/8 ide svaki 3ći dan, pa onda 1/4 svaki treći dan... Kapiram.

A belance znači kroz knedle i kuvano jaje.

Hvala. [sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: JAJE (6.9.2013 9:06:35)

Ja sam žumance malo drugačije uvodila, naša dr je imala takve savete, bilo je dan za danom 1/4, pa 1/2, pa 3/4 pa celo žumance.

A belance, kao Olga prvo kroz griz knedle, pa nakon toga kroz pitu, proju... i ako mi verujete ne sećam se tačno kad je tačno jela samo belance.

Olga75 -> RE: JAJE (6.9.2013 9:07:02)

tako sam ja uvodila jer sam se plasila
a belance se meni cini najlakse kroz knedle jer tamo je samo griz i jaje , znaci ako odreaguje nema puno za trazenje
moja nije htela samo kuvano , gadilo joj se

lesica -> RE: JAJE (6.9.2013 9:11:18)

I Lenka, zato se ni ne sećam kad ga je jela samo kuvano.
E daaa, pravila sam joj kajganu od belanaca i mladog luka i slaninice!

Peace* -> RE: JAJE (6.9.2013 9:18:34)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Ja sam žumance malo drugačije uvodila, naša dr je imala takve savete, bilo je dan za danom 1/4, pa 1/2, pa 3/4 pa celo žumance.

Tako sam ja Luki, isto po savetu dr, za belance se ne sećam, pretpostavljam da sam napravila kajganu (ja sam tad bila prilično needukovana po pitanju alergija i uvođenja hrane, sva sreća da je dete živo [sm=smiley29.gif]).

Zato sam i pitala, jer sam shvatila da je sada opreznije uvođenje, a mislim da s obzirom na Markovu situaciju, da treba to da ispoštujem (ju, kakva rečenica, sorry). [sm=smiley9.gif]

Rosita -> RE: JAJE (8.10.2013 12:40:44)

Koliko doktora, toliko saveta za uvodjenje zumanceta. Ja mislim da se drzim onog sto su mi rekli na halo bebi. Prve nedelje 3 dana zaredom po osmina. Ostali dani su slobodni ako hocu jos neku namirnicu da uvedem (max jednu). Druge nedelje tri dana zaredom po cetvrtina. Trece po polovina. Cetvrte celo. Ovaj princip podrazumeva da je svaka nova kolicina jajeta tretirana kao nova namirnica i zato se uvodi tri dana, sto mi deluje logicno.

Nas pedijatar je rekao od cetvrtine da krenemo prve nedelje, ali nisam znala da je ovo takva filozofija pa ne detaljisasmo koliko dana u nedelji i td. Rekao je da se daje naizmenicno sa mesom, ali u pocetku moze skupa jer je mala kolicina. Eto ja cu biti opreznija pa cu krenuti od osmine.

Ana RR -> RE: JAJE (8.10.2013 12:45:05)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Planiram ove nedelje da krenem sa uvođenjem žumanceta. Planirala sam da jednom ili dva puta nedeljno dam osminu. Pa sledeće nedelje četvrtinu, sledeće polovinu i na kraju celo. Da li je to ok ili treba ići sporije?

Ja sam ovako uvodila. Recimo da sam svakog utorka i petka davala jaje, samo sam povećavala količinu iz sedmice u sedmicu.

Anoniman -> RE: JAJE (8.10.2013 12:50:10)

ja bolje da ne pisem ovde. nikakve osmine ni cetvrtine mi nisu padale na pamet, dr je rekao odmah celo (ne celo jaje, nego celo zumance, a kasnije belance)

Misha i Ljisha -> RE: JAJE (15.10.2013 9:30:52)

ksena kod dece koja nisu sklona alergijama mi se cini da su dr bas opusteni meni su cak rekli ma sad joj slobodno sve dajte ma i belance. Stvarno kod nas u familiji niko ni na sta nije alergican pa ni ova moja nije do sad imala problema pu pu pu da ne ureknem. Tako da ako se do 8 meseca nije javila alergija na neke namirnice oni odmah smatraju da je dete ok i kazu samo napred sa svim i svacim. Ja to opet polako za svaki slucaj zbog njenog varenja ali mislim da bih joj sad mogla dati iskreno sve. Belance sam joj uvela kroz pitu nedavno ali joj nisam dala ovako samo belance da jede. A zumance sam po ps dva puta osminu, dva puta cetvrtinu, dva puta polovinu i onda celo i sve proslo super

Dobro -> RE: JAJE (26.7.2014 18:28:04)

devojke, da li mogu da nudim malom i drugu hranu dok uvodimo jaja? hvala[sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: JAJE (26.7.2014 22:02:46)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Ja mislim da se drzim onog sto su mi rekli na halo bebi. Prve nedelje 3 dana zaredom po osmina. Ostali dani su slobodni ako hocu jos neku namirnicu da uvedem (max jednu). Druge nedelje tri dana zaredom po cetvrtina. Trece po polovina. Cetvrte celo. Ovaj princip podrazumeva da je svaka nova kolicina jajeta tretirana kao nova namirnica i zato se uvodi tri dana, sto mi deluje logicno.

Nas pedijatar je rekao od cetvrtine da krenemo prve nedelje, ali nisam znala da je ovo takva filozofija pa ne detaljisasmo koliko dana u nedelji i td. Rekao je da se daje naizmenicno sa mesom, ali u pocetku moze skupa jer je mala kolicina. Eto ja cu biti opreznija pa cu krenuti od osmine

Dobro, u prvom pasusu je moj odgovor.

Torbica -> RE: JAJE (26.7.2014 22:47:09)

Ja sam svoj deci uvela za nedelju dana, tj 7-i dan celo zumance. Prvi dan sam provukla mokru kasicicu kroz izmrvljeno zumance i dala onih par mrvica sto su se zalepile, i svakim danom po malo vise i 7-i dan celo. Nijedno dete mi nije imalo reakciju. Uvodila sam ga u dorucku a rucak je isao standardno meso/povrce, jesam kombinovala, ali samo vec uvedeno.

Rosita -> RE: JAJE (27.7.2014 9:08:53)

Nisam ja dobro razumela Dobro, ne? Ja sam dala odgovor za novw namirnice. Stare sam davala najnormalnije. Mora jaje sa necim da ide, da im se ne lepi za nepce. Jedino male kolicine bih davala zasebno. Zasebno D ni dan danas nece jaje u znacajnijoj kolicini.

Torbica -> RE: JAJE (27.7.2014 13:24:52)

Aaa, ja sam ga u dorucku, u palenti i grizu uvodila, kao i u namazu sa pavlakom. Razumela sam da je pitanje da li se kombinuje sa drugim namirnicama u smislu uvodjenja drugih. [sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: JAJE (27.7.2014 14:13:53)

Pa i ja isto [sm=smiley36.gif]. Kako god, dobro je dobila sve odgovore :)

Dobro -> RE: JAJE (28.7.2014 20:41:05)

:) hehe devojke , izgleda da niko drugi nema ovakvu dilemu. U smislu, posto jede samo helju i tikvice, uvela sam jaje ali bih i brokoli i avokado (maleni mi ima losu KS). Bebac je skoro 9 meseci star. Kasno je prihvatrio nemlecnu :)

dunja RR -> RE: JAJE (22.2.2015 0:47:46)

IZVORNA PORUKA: Snelle

ja sam prošle nedelje počela da uvodim žumance. U ponedeljek sam dala 1/8 pomešanu sa povrćem i to dala za ručak. U sredu opet 1/8 pomešanu sa muskatnom tikvom. Mislim da je bolje da daš sa razmakom od 2-3 dana, a ne dan za danom. Možeš da pomešaš i sa voćnom kašicom, samo je bitno da tog dana kada daš žumance ne daš meso, mada mislim da to već znaš. Alergijska rekacija koja se pojavila detetu moje prijateljice je osip po čitavom telu, ne znam da li se manifestuje još nekako [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Samo da proverim, ako ja krenem sutra tj. danas (nedelja) onda da dam 1/8 u nedelju pa opet 1/8 u utorak/sredu. Pa onda 1/4 u subotu? I tako dalje ...
Da li u svim drugim danima u nedelji može meso?
I da li u međuvremenu mogu da uvodim još neke namirnice. Nije mi to jasno, ako mogu, a ne daj Bože pojavi se reakcija, kako ću znati od čega je ... (recimo trebam uvesti karfiol, kako ću znati da li je od karfiola ili žumanceta-samo primer dajem).

Ana RR -> RE: JAJE (22.2.2015 1:09:39)

Suzi, ja sam dva puta nedeljno davala jaje kad sam ga uvodila. Jedne sedmice osminu, druge, cetvrtinu, trece polovinu I na kraju celo zumance. Ostalim danima meso, prve sedmice mu nisam nista novo uvodila, posle jesam ali ne istim danom kada jede zumance.

dunja RR -> RE: JAJE (22.2.2015 1:10:50)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Koliko doktora, toliko saveta za uvodjenje zumanceta.

Baš vala.

dunja RR -> RE: JAJE (22.2.2015 1:11:40)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Suzi, ja sam dva puta nedeljno davala jaje kad sam ga uvodila. Jedne sedmice osminu, druge, cetvrtinu, trece polovinu I na kraju celo zumance. Ostalim danima meso, prve sedmice mu nisam nista novo uvodila, posle jesam ali ne istim danom kada jede zumance.

Super, hvala ti Anči, baš sada i pročitah gore šta si pisala [sm=smiley31.gif]

Trcosava -> RE: JAJE (22.2.2015 4:54:07)

Čisto da vam kažem da se ovde sad uvodi celo jaje, nema više odvajanja žumance, belance.

serpica -> RE: JAJE (22.2.2015 8:55:10)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Čisto da vam kažem da se ovde sad uvodi celo jaje, nema više odvajanja žumance, belance.

Trco a sa koliko meseci se uvodi celo jaje?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>