Trcosava -> RE: Dali ste sujeverni? (23.9.2009 8:40:33)
|
Ovako...interesuje me koliko je vas kupovalo odelca za bebu pre rođenja? Mama mi soli pamet kako ništa ne trebam da kupujem za bebu pre nego što se rodi (što mene mnogo nervira) mi smo nadobijali već sad neke korišćene stvarčice (par benkica, i to što može ustreba o'ma, i kolica (kišobran)) ne verujem u te stvari, kako može da smeta tako nešto? drugo mm i ja smo sami, i nema ko osim nas da kupi i spremi a ja sa stomakom da se šetkam i jurcam prenegose porodim mi ne pada na pamet!!! idućeg meseca bi trebalo do ikee da odemo da kupimo krevetac i komodu za previjanje i naravnodušek za krevetac. Sestra od tetke je imala devojčicu koja nažalost nije poživela više od mesec dana i ona mi pa šalje 4 torbe stvarčica (jorgan, posteljinicu, ogradice za krevetac...krpice i svašta nešto) po pitanju praznika - koliko ja znam na ''radove'' se mislilo u stara vremena kada su ljudi obrađivali zemlju pa se kao nije valjalo na crveno slovo da se ide u njive ili radi sa makazama. E sad...nama sada mašina pere veš, sudove...nekima i pegla i ono što me užasno nervira je kad mi kažu ''Bog oprosti kad imaš dete'' Nisam verski fanatik, krštena jesam, idem u crkvu kada osetim potrebu za njom (i o venčanjima i krštenjima) ali to je to (već sam negde pisala možda, naše dete će samo da odluči koje će vere biti i kada će se krstiti - mm je katolik, ja sam pravoslavka) Sa druge strane, neke velike razlike ni ne vidim između katolika i pravoslavaca
|
|
|
|