flamingos -> RE: Zimnica (10.9.2019 15:22:12)
|
IZVORNA PORUKA: Olga75 IZVORNA PORUKA: flamingos Drage moje,mogu vas posavetovati kako da potopite kupus i garantujem da će vam,ako postupite po mom uputstvu,biti odličan. Hajde ako te ne mrzi, pa još i pliiiz [sm=smiley36.gif] napiši mi kako da ukiselim tak kupus da se ne razmekša i ne zasmrdi previše. Naravno i kako da ga "negujem" . Sećam se da je moja mama stavljala neku gazu, pa je skupljala nešto belo i ljigavo ( to je ona zvala striž) i da je stavljala i zrna kukuruza. E, sad ja sam entuzijast i mislim da u burence može i prokola i ribanac ( znam da može ali ja ne znam) . To moje burence je oko 25 kila ili litara, bem li ga da mi prostite. Eh, Olga, vajna domaČice [sm=smiley36.gif] Naravno draga da me ne mrzi,evo ovako:Nožem izdubiš sredinu na glavici kupusa i poređaš u bure u kome će se kiseliti.U svako udubljenje staviš po malo soli,ostaviš da prenoći.Sutradan u to isto vreme,u vodi rastvoriš so,lromešaš i sipaš u bure.Pritisneš nečim težim,zatvoriš.Sutradan pretočiš.Nakon nedelju dana opet oretočiš,pa postupak poniviš jkš dva puta na nedelju dana(količina vide i soli zavisi od veličine bureta,ja ovako radim-na 10 l vide stavim 300 g soli,izmešam,sipam u bure i tako koliko god treba da sav kupus bude u tečnosti).
|
|
|
|