Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Paprike punjene sirom: Potrebni sastojcipaprike ( babure) sir kajmak presolac* Način pripreme Paprike ocistiti od sjemena, oprati i dobro ocjediti.Svaku papriku puniti izmjesanim mladim sirom i kajmakom.Napunjene paprike redati u tegle i preliti presolcem. *Presolac: 2,5 litara vode,0,5 dcl esencije,100gr.soli,200gr šećera. Ova količina presolca može biti za 3-4 kg paprika.Ja sam malo izmijenila recept jer je ovdje išao i vinobran a ja sa ovom vodom zalijem krastavce i karfiol i ne treba ni vinobran ni konzervans. Samo je bitno sa ovakvom prokuhanom vodom zaliti paprike,zatvoriti tegle poklopcima,staviti u rernu zagrijanu na 100 stupnjeva pola sata,isključiti i ostaviti u rerni da se ohlade potpuno. evo tog recepta, Lu ga je baš postavila, a nazvaću tetku večeras ona to pravi pa ću je pitati (sa sjeničkim sirom i kajmakom...mmmmmmmmm njammmmmiiiiii)