milicicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (14.2.2015 14:23:17)
|
Znam da ti fale kiselomlecni proizvodi ali veruj mi to je samo zbog tvojih navika u ishrani :) Alernova ti je pored tvog mleka jedina zamena za njih. Naravno da cete uspeti da se iskombinujete samo ja moram opet da naglasim da biljna mleka nisu nutritivno dovoljno dobra zamena za Alernovu ili mamino mleko za bebe ispod godinu dana, njima treba ono sto ima u mleku i mlecnim proizvodima (mast, proteini i kalcijum). Proteine i mast ces lako da nadoknadis iz drugih izvora, kalcijum ide malo teze. Imas i opciju kupovnih biljnih mleka koja su obogacena kalcijumom ali ti se to finansijski ne isplati, kad se izracuna cena po litri dodje 10-20 din jeftinije od Alernove. Jbg, znam da sam dosadna sa kalcijumom al je to meni nekako glavna briga u ishrani... I veruj mi bebi uopste nije dosadno i jednolicno, tebi se samo cini :) mi smo u jednom trenutku spali samo na jabuke, brokoli, karfiol, tikvicu, gluten, palentu, meso i jaja i ja kukala nutricionisti kako vise ne znam sta da izmislim da kuvam i kako mi dete ne dobija sve sto treba, zena me pogledala i rekla da ne budalim i da joj nista ne fali. A sto je najludje, mini buba se u tom periodu ubijala od jela :)
|
|
|
|