RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Rosita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 11:53:34)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Znaci kad se vec pije jogurt moze sve da se pravi s mlekom ali posto je tesko za svariti (mojoj D je i dalje tesko da vari kravlje mleko) ne davati detetu da ga pije.

E ovo nije tacno, imam primer iz prakse da dete podnosi jogurt , ali km ne! Dobija proliv kad pojede bilo sta sa mlekom.

World -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 11:55:32)

Ja mislim da djeci ni ne treba davati zitarice prije bar prve godine, ali ja sam ekstremna po tom pitanju. [sm=smiley1.gif]

mama krava -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 11:56:46)

Ljisho, pa to sam i ja napisala, najveci deo je celuloza koju ljudski organizam ne moze da vari, ali je odličan pokretač za creva. Ali ne mogu da se složim sa drugim delom, jer ta zrna, naravno, kuvamo i obradom se deo minetala, vitamina i ispušta u tu tečnost koja se lakse apsorbuje. Ali , svako radi, onako kako najbolje ume i ja to postujem. Ja samo želim da podelim saznanja do kojih sam ja došla, a svaka majka svoje dete hrani i podiže najbolje što ume. Ja pedijatrima ništa posebno ne verujem, a pogotovo u vezi ishrane. I uvek proverim sve i sama. I od drugih majki, doktora, internet. Na internetu je dostupno puno medicinskih dokumenta, koji su potkrepljeni činjenicama, lako razumljivih i za mene laika, pa proverim, razmislim i sama odlučim.

Pozz

Klarita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 11:57:07)

Ljiso, ja polako, polako, pa sve kasnim [sm=zz_sluggish.png] More kad ga izbombardujem ovih dana ima cirkus da bude[sm=smiley36.gif] Salim se, naravno. Ne secam se kad smo uveli jogurt i kiselo mleko. Mislim da se prvo daje kiselo mleko [sm=zmeden.gif] I daaa, juce popodne otisli do prijatelja, mladji ljudi, uzeli se jako rano sa po 18 i 20god deca im srednjoskolci vec[sm=smiley36.gif] ali je mm skolski drug sa ocem te dece (al' ga objasnih) i druzimo se bas. I zena je jako jako prosta, ali prostodusna, nije zlobna a, malko misli da je IN i da sve zna. Elem, zalim joj se ja kako mi N slabo jeo juce, kad ona rece "pa l' imam supu od ruck, sto mu ne nadrobis s leb" Ja:[sm=zz_confused.png] Ama, zeno, pa ne dajem mu jos hleb a, tek supu necu jos, tek sam mu danas dala mrvu hleba, jos ne jede glutenske namirnice, ne zna da zvace" Ona: "[sm=zz_er_what.png] pa li eve mleko domace i nadrobi mu plazmu ja cu ga naranim" Ja:"Ma, nisam mu uvela gluten, a ne dajem mu kravlje mleko" Ona: "Ma, kvo fantaziras, zatoj ti ne jede dete, nakekaj ga sas kupus ko ja mojeg Mihajla, pa da vidis ko ce jede"[sm=zz_cold.gif] Ja: "I sta rece ima novo? Kako je deci u skoli?"
Mislim [sm=smiley36.gif] kekaj si ti tvoje, moja deca nece to jesti. Tako mi kod nje K projela kecap, imala je 18-19m, jedva dete razdvojih od kecapa.

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 11:58:55)

IZVORNA PORUKA: mama krava

Ja sam mislila da je u bebinu ishranu mnooooogo bolje uvesti avokado nego Plazma keks. Procitajte sastav, pa prosudite sami.

mi ne jedemo plazma keks[sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 11:59:43)

IZVORNA PORUKA: Rosita

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Znaci kad se vec pije jogurt moze sve da se pravi s mlekom ali posto je tesko za svariti (mojoj D je i dalje tesko da vari kravlje mleko) ne davati detetu da ga pije.

E ovo nije tacno, imam primer iz prakse da dete podnosi jogurt , ali km ne! Dobija proliv kad pojede bilo sta sa mlekom.

Eeeeee, i ja zaboravih da napisem to, K mi imala proliv od km do zimus. I to ga jela sa plazmom nikad pila. Dok smo ukapirali od cega dete ima malo malo pa proliv [sm=smiley29.gif] Od jogurta ne. Pila ga je svaki dan bar pola litre. Jedino je pila jogurt i vodu. Sad slabije pije jogurt, ali do recimo 2g pila je bas bas jogurt.

Modessty -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 12:04:49)

[sm=smiley36.gif] E Klari lepo me nasmeja! [sm=smiley36.gif]

A što mu ne daš gluten? On ima 6 meseci jel da? Sada je "moderno" jelte da se detetu da nešto sa glutenom sa 6 meseci. [sm=smiley1.gif] Kad je Danilo imao 6 meseci onda je bilo "moderno" da se gluten da tek sa beše 9 ili 10 meseci

Klarita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 12:11:55)

Pa, ovde kod mene samo da sednes i places il' se smejes[sm=smiley36.gif] By the way, zvali me iz vrtic, tek sd[sm=hudicek1.gif]

I da, Mod, sad moderno, ali ne bese kad K i D beose bebe, pa me to kocilo. Juce sam ga "senzibilisala"[sm=smiley9.gif] sutra cu mu nadrobim 'leb u supicu, pa cu ga nakekam, pol'k[sm=smiley36.gif]
Salu na stranu, juce sam mu stvarno prvi put dala mrvicu hleba, danas cu keks malo, ako budem nasla za shodno da odem do prodavnice, pa cu polako, sta znam...

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 12:12:46)

[sm=smiley36.gif] moderno hahaah a jes u pravu si, preporuke se razlikuju od kongresa do kongresa. A ja samo da kazem da nase babe nisu davale deci kupus kao sto to sad neke mame rade. Pricala mi jedna baka da su i u stara vremena polako sve davali, i nije dete odmah jelo prasetinu[sm=jezicek.gif] i pasulj.

mama krava -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 12:17:29)

Drage mame, ja bih vam samo savetovala da budete strpljive sa potencijalnim alergenima, ali i drugim namirnicama. Ja sam prvo dete, bum- tras hranila, a nisam bila klinka! I ovog sam mislila isto tako, kad ono...trt [sm=smiley36.gif]. Liznuo, ali LIZNUO kašičicu sa jogurtom i u roku od odmah poceo da slini, dobija pečate po telu i počeo da se GUŠI! Ne plašim vas, ali meni je bilo strašno!

Samo polako, imaju celi živod da jedu sve i svašta! I što treba i što ne treba!,,,a sada ih dojite ako možete, a ako ne pokušajte da im dajete što kvalitetniju hranu što duže možete.

lilipolip -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 13:50:29)

IZVORNA PORUKA: Klarita

I N juce i prekjuce imao tvrdu, bas tvrdu stolicu, bukvalno lopticu iskaki mukica mala. Poslacu mm po kasicu od kruske, a vec sam otvorila juce teglicu sa pireom od jabuke 360gr, izgleda cu je baciti[sm=smiley13.gif] No, samo da njemu olaksam.
Juce sam mu dala mrvicu domaceg hleba, muvao je po ustima, muvao i ispljunuo. Danas cu opet.
Dobar predlog za gustav keks, uzecu ga danas ako stignem da odem do prodavnice, pa ga mogu ubaciti ponekad u vocne kasice.

Nemoj bre da bacas kasicu!!! 2 jaja, kasica, jogurt, secer, brasno, ulje, pzp i eto poslasitca za vas velike. Ja to radim sa onim velikim alnatura kasicama

Klarita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 15:09:25)

Molim za detaljniji recept[sm=smiley1.gif]

I napokon danas za rucak pojeo pola teglice Hipp kasice od 190gr curetine sa krompirom i kukuruzom secercom[sm=smiley36.gif] Sreca, sreca rados' popio 210ml mleka i zaspao, ljubi ga majka

lilipolip -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 16:33:59)

Recept otisao na pp

A ovaj moj ce danas izgleda imati kasni rucak, posto je toliko sisao posle spavanja da jos bljucka. Valjda ga muce zubici, grize sta god moze, malopre mi je sisao lakat... kad prestaje to bljuckanje?
Uros barem jednom dnevno bljucne jos uvek.

Klarita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 16:38:08)

Joooooooj, nemam pojma. Ukucaj na pretrazivac, sigurna sam da imamo temu. A, nemam pp[sm=smiley13.gif]
Jao sto sam videla u casopisu Baby planeta glodalice koje se kace na zglobove, idem odmah da porucim[sm=smiley36.gif] inace ovaj moj sebi pojede ruke[sm=hudicek1.gif]

lilipolip -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 17:19:43)

Mora da ima :) look again ;)
Ja se nesto mislim da mu uzmem onu mljackalicu ili kako se vec zove...

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 18:06:24)

Koliko modernih stvari nadjoh i kakve sve kontradiktornosti .[sm=smiley36.gif]
Ja cu plazmu tek od 8.og, negde procitah da neko daje Gustav keks i Zlatni pek[sm=zmeden.gif]
Avokado cemo kupiti ali mora biti bas zreo za nju ... zumance jos nisam uvela , to cu posle 10-og . Mlecne proizvode doktorka rece sa punih 7, mada cu ja to da prekrsim [sm=smiley1.gif]

Klarita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 18:36:27)

IZVORNA PORUKA: lilipolip

Videla i pitala te nesto jos[sm=smiley36.gif]

Ne znam sta je mljackalica[sm=zmeden.gif] nemam ni ideju sta bi mogla biti[sm=zmeden.gif]

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 18:56:12)

Ja cesto pojedem kasicu koja ostane zajedno da marmeladom kao namaz... nema komplikovanja .[sm=smiley1.gif]

Maslacak15 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 19:02:17)

jos jednom o glutenu. Svedjani su izveli ultimativni eksperiment. Dali su preporuku da se odlaze uvodjenje glutena posle 6 og meseca i to jos osamdesetih godina proslog veka. Rezultat- visestruko uvecana stopa celijacne bolesti. Onda su promenili plocu. Sada je preporuka da se gluten uvodi odmah kad se krene sa cvrstom hranom. Netolerancija na gluten je u principu alergena reakcija i organizam bolje razvija toleranciju ako se uvede ranije. Ja sam davala skoro odmah kroasan da zuljka i piskote, sa nekih 5,5 meseci.

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 20:30:19)

Znaci ipak treba sto ranije... imam piskote u frizideru. Jedino da dodam malo u pirincanu kasu. Kakva reakcija moze biti na gluten ? Neko iskustvo?

Sanchy -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 21:21:13)

Ne znam sta je mljackalica[sm=zmeden.gif] nemam ni ideju sta bi mogla biti[sm=zmeden.gif]

Mljackalica je kao zvecka ,moze da se otvori,stavis u mrezicu parce jabuku ili sargarepe,kruske itd,zatvoris i onda dete preko te mrezice sisa fakticki tu vockicu..Ja sam je kupila ali nisam nesto bila odusevljena,prvo ta mrezica je od sintetike a drugo nisam mogla da je operem kako treba jer se sve zavuce u rubove te mrezice,,nismo je dugo ni koristili..

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 21:44:44)

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Avokado cemo kupiti ali mora biti bas zreo za nju ...

E ovo je meni bas problem. Ja sam duduk za biranje zrelog

lilipolip -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 21:47:32)

Ja u praksi znam da zreli avokado treba da bude sto tamniji i meksi, ali mislim da takvih kod nas nema. Ja ga ostavim pored jabuka na sobnoj tempersturi 2-3 dana i on sazri

Klarita -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 22:28:59)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Mljackalica je kao zvecka ,moze da se otvori,stavis u mrezicu parce jabuku ili sargarepe,kruske itd,zatvoris i onda dete preko te mrezice sisa fakticki tu vockicu..Ja sam je kupila ali nisam nesto bila odusevljena,prvo ta mrezica je od sintetike a drugo nisam mogla da je operem kako treba jer se sve zavuce u rubove te mrezice,,nismo je dugo ni koristili..

Sanchy, thank you. Nisam imala pojma. Mogla sam da umrem u neznanju[sm=smiley36.gif] Boze, a mislila sam da znam sve[sm=smiley36.gif] Hvala jos jednom [sm=smiley31.gif]

Jole84 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (7.10.2014 22:35:02)

Mi imamo tu "mljackalicu" dobili smo od prijatelja iz Kanade, deluje mi kao pametna stvar al tek ćemo da vidimo.
Klarita bravo za N što je ručkao lepo pu pu pu [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>