Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (21.10.2013 10:28:12)
|
Sandra evo jutros je Dunja doruckovala peceno zumance na puteru (moram malo da ga osolim jer inace nece da ga jede sto mi je bas cudno s obzirom kad ja pecem sebi jaje ja ga ne solim uopste), tost hleb sa puterom i mladi sir (taman moze rukicom da ga drzi) i malo sveze paprike, juce je doruckovala poparu, prekjuce je jela kiflice (sama) a ja sam joj iz case davala jogurt, isto moze i proja, palenta, sve sa mlecnim proizvodima, ponekad joj dam i slatki dorucak isto kad ostanem bez ideje, ali dam i recimo kajganu od zumanceta sa paprikom i lukom i to recio moze da rucka opet sa mladim sirom ili pavlakom. Uvece joj nazalost dajem kupovne zitne kasice (to je jedino kupovno sto joj dajem jer ja isto ne mogu svoje mleko da izmuzem) i uvek gledam da bude kasica koja se sprema sa vodom, ima milupinih dosta kasica koje idu sa vodoom ima i hipova probiotik kasica isto s vodom i td. A opet mozes uvece da joj das vocni jogurt sa keksom (ja ne praktikujem nikakve keksove i keksoline i sl jer moja pati od zatvora a u svim proizvodima za bebe stavljaju med kao zasladjivac), ili joj ti napravi vocni jogurt sa ovim obicnim i vocem koje imas u kuci. Juce je rucala kraljevski, pilece belo (pekla sam celo pile u rerni pa sam joj iseckala belo meso na sitne sitne parcice), kuvani kukuruz, pire krompir, pecenu papriku sa belim lukom i malo sira. Jela je dugo ali je stvarno dosta pojela, u subotu je jela grasak (napravila sam grasak kao sto ga inace pravim za nas) sa zumancetom kuvanim i proslo je ok. Mislim da je njima bitno i sarenilo u tanjiru kao i to da oni imaju osecaj da oni sami nesto rade, znaci u rukici drzi bar nesto od hrane, pokusava ona kaziprstom i palcem da hvata ali joj ne ide ali pustim ja nju kad vidim da je ok jela da ona sama brljavi dokle god hoce. Polako mi to jedemo iskreno. I nema veze sto po kolicini ona meni manje jede nego recimo pre mesec dana, prosto kad bi svi tako sporo jeli brze bi oset_ili sitost i manje hrane bi uneli. Tako da se ona ne zali i sve nam je super. Ne zavaravam je, niti mislim da bih i uspela da je hranim u set_alici, niti mi to ima smisla posto oni treba da sede za stolom, a ne da stoje i set_kaju. Ali eto roditelji svasta rade da bi deca bar malo jela[sm=smiley36.gif]. I posto joj se ocigledno sad opet menja ritam, sad je hranim kad ona hoce a ne na sat (pokaze mi kaziprstom prema ustima da hoce da jede). I to pali, znaci ogladni i onda trazi. Jedan dan nije jela 5 sati. Ali je zato pojela parcetinu musake s tikvicama (ja to bez mesa pravim). Hajde ako se set_im jos neceg za dorucak napisacu. Mislim ima gomila varijanti sta mozes da pravim, peces u rerni, recimo ja joj pravim one keksice za bebe (sa bananom) pa ih izmrvim u jogurt i dodam voce eventualno. milina. Nekad se sama sebi divim ehheeh... Lenju pitu sam joj recimo davala za slatki dorucak. I tako svasta. Idem da vidim te recepte za pastetu, sve vas [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|