Moiraina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (25.4.2013 20:02:10)
|
Ja dajem Alnatura kaše. Isprobali smo jabuku i jabuku+krušku. Kupila sam još i jabuka+kajsija i jabuka+ribizla. Kajsiju ću dati među sledećim voćkama, ribizlu nemam pojma (možda pojedem ja [sm=smiley4.gif]). Videla sam da ima još i jabuka+mango, a tu sa avokadom nisam videla. Inače su bez dodatog šećera, sadrže samo šećer iz voća. Avokado sam kupovala u Merkatoru i Idei, u Maxiju sam viđala ali bili su loši pa nisam uzimala. Avokado kada je zreo treba da bude mekan na stisak, ali ne baš da prst upada, tada je prezreo. Boja zrelog avokada je tamno tamno zelena. Uzela sam par puta i neki nedovoljno zreo (svetlije zelen), ali onda se ostavi u istoj posudi sa npr. jabukama i za par dana sazri. I da, ako se za jedan obrok iskoristi pola, druga polovina može do sutra da stoji u frižideru, ali je bolje da se ostavi sa košticom, tada sporije oksidiše. Eto, raspisala sam se o avokadu. [sm=smiley36.gif] Pavlaka mi je od svih mlečnih proizvoda najneomiljenija, uvek sam pre birala kiselo mleko i jogurt. Davala sam je sa palentom i stavljala u jela sa spanaćem, pa kasnije sa integralnim hlebom, sada je uopšte ne jede, osim u vrtiću. Voćni jogurt sam ili pravila sama, ili sam davala za užinu onaj jedan Campina sa većim procentom masti (koliko ima šećera, nemam pojma, davala sam povremeno, ali tek tamo od 10 meseci).
|
|
|
|