Biserka
|
Ja sam se porodila u Zemunskoj bolnici, u martu ove godine, i mogu da kažem samo sve najbolje i najlepše. Doktori su super, bar oni koje sam upoznala dok sam bila u porodilištu, a i dok sam na kraju trudnoće išla na preglede, ctg itd. Izdvojila bih već pomenutog dr Igora Plješu, koji je stvarno sjajan, kao i dr Milana Perovića koji je mene porodio, i koji je stvarno super, vrrrrrhunski doktor. Fina je i dr Aleksandra...ne mogu da se setim prezimena, dr Mačkić...ako se dobro sećam, dr Dević, i da ne nabrajam više...Uglavnom, svi su ok, babice i sestre takođe. Da napomenem, nisam imala nikakvu vezu ni vezicu, otišla sam jer sam čula da je tamo ok, a inače sam za vreme trudnoće 2 puta ležala u Višegradskoj zbog nekih ispitivanja i pobegla sam odande glavom bez obzira, ono je za mene bio užaaas! U odnosu na Višegradsku, meni je Zemunsko porodilište hotel sa 5*! E sad, bolnica je ipak bolnica, tako da i u Zemunskoj hrana nije ništa posebno- bolnička, sobe solidne, bitno je da su čiste, u apartmane nisam ulazila ali verujem da su ok, porođajna sala je super opremljena, imaju neke nove krevete sa više položaja, sve u svemu nije loše. Za epidural ne znam tačno koja je procedura, pošto sam se porađala bez, ali znam da se plaća 17, 18.000 plus izabrani lekar 30.000, već je u prethodnim postovima pisano. Što se tiče poseta, nisu dozvoljene, mada je to po meni ok, ionako tamo ležiš samo par dana. Ono što je po meni bezveze, je da u samoj bolnici nema nikakva prodavnica, kao npr. u Višegraskoj, gde možeš da kupiš recimo vodu, maramice, uloške, šta ti već treba, nego to može da ti donese neko i to tačno u određeno vreme npr. od 14-16h (ne sećam se tačno) i da ostavi dole na prijemu, pa ti to kasnije donese sestra. A naravno, ne smeš da mrdneš sa odeljenja, tako da ako nešto zaboraviš da poneseš ( kao npr. ja), ima da se načekaš, ali bože moj... E, da još nešto da dodam, kad se ulazi u porođajnu salu, možeš da uneseš samo neku manju torbicu, ne sve stvari, telefon naravno ugašen, ali meni se tako zadesilo da sam se jedina tada porađala, pa sam u par navrata ostajala sama, nigde nikoga, i uspela sam čak da se javim m.m. između kontrakcija, on nije mogao da veruje da sam na porođajnom stolu i da pričam sa njim. Ma i sad kad se setim svega, mogu samo da se nasmejem, imam jedno jaaaako lepo iskustvo iz Zemunskog porodilišta, zahvaljujući njima porođaj će mi uvek ostati u najboljem sećanju i uvek svima kažem- kada bih još 10-oro dece rađala - SAMO ZEMUNSKO PORODILIŠTE!
|